Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 152
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
Лизи, стискам палци бързо да оздравеят близнаците!
Ние сме на гости у нашите от сряда вечер и ни се отразява доста добре. Ава започна да яде без протести, храни я майка ми и топлим пюретата много, открих, че така най-много ги харесва. Вчера и ММ ѝ дава каша, отново успешно. Само да не започне на мен да ми прави номера като се приберем. Иначе започна една идея да удължава едната дневна дрямка, стига над час, обаче започна да се буди в 6:30-7. Тук е ок, защото я "хвърлям" на нашите и отивам да си доспя, но вкъщи предпочитам по-кратки дремки и по-дълъг нощен сън, ако едното е за сметка на другото 😃
Въпреки че попринцип е само с нас и вижда баби и лели веднъж месечно или веднъж на два месеца, на всеки се радва и дава да я гушка. Което за мен е супер, снощи я оставихме и излязохме на вечеря, оставих ѝ изцедена кърма, пила си е от шишето без проблем, въпреки че последно е пила от шише на 2 месеца. И е заспала веднага след млякото. Изобщо, бебе по учебник, майка ми се чуди защо се оплаквам 😃😃
С лазенето няма напредък, защото се научи да се изтласква да сяда, когато е по корем и като я сложа да се движи първо тръгва назад и след малко плъзгане просто си сяда 🤷😃😃

# 241
Благодаря ви момичета!
Болибон, аз слагам и свещички, но на друга фирма. Отделно и капките.
Ноща мина сравнително добре, ставах на два часа да ги храня по малко... Сами от 4,5 часа не иска да яде, но той си има проблем със сутрешното хранене и отделно, ако му е и гадно на корема...
И баща им е болен,  но с хрема, гърло и кашлица... Дано не пипнат и това, че ще загазим! Около тях е само с маска, дано ги опазим.

За рибата и аз знам, че колкото по рано се вкара, толкова по малка е възможността да развият в бъдеще алергия към нея, но ще ми е интересно ексбери, какво ще каже по въпроса.

# 242
Момичета давам на Плами от 10 дни глутен. Днес се събуди и има пъпчици от лявата страна няколко,от дясно една и на вратлето две,а и ма  на гушката една.Качвам снимка. Дали може да е от  глутена? Няма другаде обрив и няма разстройство. Много съм притеснена,че днес е и събота да търся лекар. Видимо се чувства повече от добре. Какво трябва точно да наблюдавам при глутенова непоносимост? Четох че може и запек да има,но тя откакто я захранвам ходи по трудно,но всеки ден поне по няколко пъти🙄

# 243
Не съм компетентентна, но възможно ли е, да е от бълха?
Мойте, като се обринат от алергия, пъпчиците са ситни и на гъсто..
И главно по лицето, гушката и гърдите

Момичета давам на Плами от 10 дни глутен. Днес се събуди и има пъпчици от лявата страна няколко,от дясно една и на вратлето две,а и ма  на гушката една.Качвам снимка. Дали може да е от  глутена? Няма другаде обрив и няма разстройство. Много съм притеснена,че днес е и събота да търся лекар. Видимо се чувства повече от добре. Какво трябва точно да наблюдавам при глутенова непоносимост? Четох че може и запек да има,но тя откакто я захранвам ходи по трудно,но всеки ден поне по няколко пъти🙄

# 244
Не съм компетентентна, но възможно ли е, да е от бълха?
Мойте, като се обринат от алергия, пъпчиците са ситни и на гъсто..
И главно по лицето, гушката и гърдите

Момичета давам на Плами от 10 дни глутен. Днес се събуди и има пъпчици от лявата страна няколко,от дясно една и на вратлето две,а и ма  на гушката една.Качвам снимка. Дали може да е от  глутена? Няма другаде обрив и няма разстройство. Много съм притеснена,че днес е и събота да търся лекар. Видимо се чувства повече от добре. Какво трябва точно да наблюдавам при глутенова непоносимост? Четох че може и запек да има,но тя откакто я захранвам ходи по трудно,но всеки ден поне по няколко пъти🙄
Нямаме домашен любимец,ама знам ли от парковете какво сме донесли. Как са Сами и Яна?

# 245
Мило не ми изглежда на мен това да е от глутенова непоносимост.
И да отидеш на спешен едва ли повече от кремче ще ти предпишат. Щом е видимо добре без температура, разстройство.
Може би ако е лапнала някое микробче....но ти си решаваш за детенцето

# 246
  • Варна
И на мен не ми прилича на нещо общо с глутена - за 10 дни абсурд сега да се проявява. Сериозните (тип шок) се проявяват до минути, а тези бавните тип зачервявания до 48-72 часа макс .. което са няколко дни. Не виждам как 10 дни по-късно може да има пъпчици и то няколко - така че по-скоро е нещо друго. Ако не се увеличат или зачервят, надали е нещо притеснително.

За рибата - наистина сега се препоръчва да се въведат всички алергени максимално рано, за да се избегнат алергии. Не като едно време да се чака и то след година. Сега се смята, че има "прозорец",  в който е най-окей да се въвеждат. Аз лично всяка седмица вкарвам алерген, вече май 5 съм дала, ще започвам ядките и соята сега.

Както и да е - та за рибата - общо взето по-големите риби са по-кофти, откъм тежки метали и замърсяване, защото натрупват повече. По-дребни по-добре. Та може подред да се карат, белите са по-леки очевидно, другите са по-мазни, но пък са супер мазнини. Черноморски или диви би било най-добре, но все по-трудно се намира нещо честно казано. Не бих ги възприемала като различни алергени - шансът да е ок към някоя риба и с друга да има проблем, реално е супер малък. Малко като с месото - но разбира се, всеки може да е алергичен към абсолютно всичко. Така погледното и картофът може да е алерген за някого. От тази гледна точка ми се струват окей схемите да се редува месо, риба и яйца. И млечни в няккаъв момент и растителни протеини - за да има разнообразие.

Лизи, дано днес да имате по-добър ден!

Аз станах в 6:30 и бях супер тъжна .. всичко преди 7 ме ядосва просто психически. Сега заспа за по-дългия сън (защото стоя с нея де) и аз ще поуча малко. Някой ден и ние ще спим...

# 247
Exberry, Кои 5 алергена си дала?

В малките рибки има по малко живак.  Аз ще давам само риба от бебешки бурканчета, би трябвало да я изследват за живак и контрола да е по голям.

Милото, мисля че са добре, не повръщат, храня често и по малко, малко са криви, но нормално Heart

# 248
  • Варна
Яйце (цяло), глутен, млечни, риба, фъстъци от тази седмица (под формата на фъстъчено масло);

Остават ядки (които обаче са много видове и ще давам отделно - бадеми, лешници, кашу, орехи .. има и други де, но не е като да ги ядем често - пекан, бразилски орех, шам-фъстък); соя, сусам, целина и морски дарове;

Това са официалните и големи алергени де; май и сулфитите се водят алерген, поне сега се сещам, че и тях пишат в менютата на ресторантите

# 249
мъжът ми има алергии от дънните риби най- вече. Скумрия, тон не. Но мисля и от бялата риба има също.
А като изследваха Габриела преди време например тя има алергия от ръж, ябълки, морски дарове. Изследването беше с кръв от вената. И няколко други още.

# 250
Лизи,не знам как се справяш,наистина.Редовно казвам на ММ за теб,ти направо си герой!

А аз да попитам тези,които правиха проба Манту ,боли ли? После има ли диксомфорт?
И нас ни пращат и според мен ще е отрицателна..

# 251
Не знам дали е стара информацията, защото ми е от няколко години, но на децата не се ли променяха алергиите постоянно, знам че личния лекар препоръчваше да се изследват за алергии след като навършат 4 години, казваше, че преди това няма смисъл.
Анчо на вас казвали ли са ви нещо такова алерголозите, като сте ходили?

Неса, ММ помага много, опитвам се да излизам съботите поне на разходка за малко, за да не изпуша, някой път съм нервна и се обвинявам, че децета заслужават повече търпение Blush с тоя телевизор трябва да ме наплаши някой сериозно, че тая седмица като бях нервна им пусках по малко.
 Всички правим каквото е по силите ни, за децата Heart

мъжът ми има алергии от дънните риби най- вече. Скумрия, тон не. Но мисля и от бялата риба има също.
А като изследваха Габриела преди време например тя има алергия от ръж, ябълки, морски дарове. Изследването беше с кръв от вената. И няколко други още.

# 252
Лизи,не знам как се справяш,наистина.Редовно казвам на ММ за теб,ти направо си герой!

А аз да попитам тези,които правиха проба Манту ,боли ли? После има ли диксомфорт?
И нас ни пращат и според мен ще е отрицателна..
Плами не рева нито при мантуто,нито при ваксината в рамото. Зависи от детето. Аз мислех ,че като и слагат в рамото ще я боли,но накрая само се размрънка не е ревала. На пробното е подкожно даже не усети,но все пак всяко бебе е различно

# 253
Бери, мерси, мен много ме притеснява рибата, никога не съм яла, според баба ми съм преяла със скумрия като малка и съм повръщала и от тогава да не видя. Според мама ми се е забила кост в гърлото от някакъв шаран и от уплаха сьъм повърнала и от тогава да не видя риба. Вярвам и на двете 😂На мен си ми мирише гадно, едвам издържам докато детето я яде.

Миша пак не спа снощи, постоянно се буди и проплаква, взех го при мен в леглото и баща му реши да ме бута от другата страна, исках да стана и да излезна от кьщи, да напусна страната и ако може планетата…. Сутринта от 6 до 8 спа на гърда, не си чувствам гръбнака, циците ми удариха коляното…

После ММ като рече, че имам “anger problems”

# 254
Омммм..   Не знам, как се оправяте с ЗВБ, но вчера и днес давам по един сухар, че присъства с нас на масата и ѝ капя лигите и се облизва, е то това е някакъв кошмар. Има навсякъде трохи, нощи че е с лигавника опакована. Размeкнат хляб има и вътре в ръкавите на бодито. Абе всичко е омазано.

Ново 20. Осъзнато вече "пълзи" назад. 🤣

Общи условия

Активация на акаунт