Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 185
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
Малката беше с 39.5 до преди малко. Няма край.

Да се оправя бързо.
На мен по тази причина ми идеше тази сутрин да пребия баткото. Беше болен преди 1м месец, после беше карантина заради скарлатината на сестра си и си седя 2 седмици вкъщи. Изпратих го абсолютно здрав на училище, обаче човека му било топло и се съблакял по тениска навън като играли физкултура, а също и в стаята. Както и на обяд го сбарах да играе на двора по тениска. Говорих, говорих и ефект никакъв. Разболя се, вдигна 40⁰ и направи ангина. Предната седмица беше вкъщи на антибиотик, в неделя свърши, даже още пие едните хапчета. И снощи ми се прибира пак кашлящ и подсмърчащ, топло му било и се съблякл в стаята пак по тениска след голямото междучасие и след обедната почивка. А имат много хубави жилетки, ама някой трябва да си я държи на гърба, а не в раницата. А докато беше болен хрема и кашлица не е имал. Откачих направо. Сигурно половин час водих монолог, от който подозирам, че той почти нищо не запомни и чу. Сега е с заплаха да внимава, че ако пак се разболее му прибирам плейстейшъна докато е болен и единственото, което ще прави е да пише и чете. Това го чу, защото ме пита дали поне вечер няма да му позволявам да играе. То може би само това чу. Значи направо ми идеше да хвана точилката и вместо да ме боли устата да говоря да му тегля един бой. Ама то сигурно и той няма да помогне.

# 316
Неизвестна16, прегръщам те... И това ще мине... Педиатърката ми казва "спокойно ще пораснат и ще оцелееш"  Joy а аз я питах със всичкия си акъл ще остана Joy

При нас се продължава вируса явно е инфекция.... Яна е с разстройство!

I. Skela, завиждам на такива майки дето успяват да нахранят децата си навън и на мен ми се иска, но мойте въобще не искат да го ядат това пюре и просто няма шанс.

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 15:44 от Lizi:) :)

# 317
  • Бурса
Съчувства на мамите с болни дечица, да се оправят бързо! При нас същата история, малката кака беше болна, сега малчо. Водих го на преглед, ще си давам сиропа този бебешкия Ату.ин и панадола и дано бързо го размине. А и инхалации му пускам че кашля и се усеща че има храчки, личната каза че може и сополи да текнат и така.

Аз не стерилизирам, пък и малчо е на кърма. Той не е във възторг от захранването. За сега яде на обяд и следобедна закъска като абсолютния максимум е 100мл, обикновено около 50мл и после дохранвам с кърма. За сега сме на принципа да опитва... Купих си витамини за кърмачки с омеги и т.н. и дано нещо и пт тях минава през кърмата. Че примерно правя пюре с половин жълтък и той като изяде една трета от него, колко жълтък да е изял... Иначе на профилактичните хемоглобина му беше 126 поне.
Питах личната за глутена, тя ми вика еми то е да си ядеш хляб, ние едно време нали сме яли 3 пъти на ден хляб, давай си както ти харесва. А тя е сравнително млада, изкефи ме че не ме кара да се фтелясвам, да си карам както ми скимне.

Момичета които трябва да избирате между няколко покупки приоритизирайте сушилнята, това е уред без който хич ама хич не се виждам особено в нашето 5 членно семейство. Бебешките не гладя освен ако не са материи които се мачкат, тях си ги минавам като гладя нашите дрехи. Иначе всичко в сушилнята.

И друго имаше ама вече забравих.

Лизи много са сладки и двамата Heart Eyes

Искела аз имам същите терзания с малката кака. Голямата има нужда по друг начин от мен и успявам с комуникация да задоволявам потребноста и от мен, но малката иска игри, занимания, на нещо да я науча... а аз не успявам и на мен ми е криво. Особено като дойде и ми каже например как нейна приятелка от градината я научила да си връзва косата или като другата и показала как се рисува звезда като големите.

# 318
Lizi, много са сладички.Simple Smile)) Голямя радост са 2 мъничета въпреки повечето работа.
Аз като видя близначета и много им се радвам, все се чудя как ли щеше да е при нас.
Повечето не знам дали помнят, но и аз бях бременна с двечки едното обаче не се разви. 
Момичета, да отворя друга тема, вие обмисляте ли отделяне на малките в тяхна стая? И кога смятяте, че е подходящо да се преместят?
Наложи да не спя в спалнята, а съм сама ронеже ММ е в командиравка. Така на камерата забелязях колко по добре спи Борис като е сам. Дори пропуска яденето в 6, което така и така не беше хубаво ядене, а малко колкото да не плаче.

# 319
  • София
Малката е с червено гърло, личната изписа Амоксикл.в, ако не спре да вдига температура до довечера. Притеснявам се, не съм давала такъв АБ, но той и големия все още не е пил антибиотик.
Болибон, много гадно така. Уж са големи и трябва да разбират, ама тц.
Куки, ние още се двоумим какво да правим със спането. Имаме детска стая, баткото спи в нея. Ще изместим малката при него около 2г, но не знам с леглата как да процедираме. Той си спи в легло кола, така че или за малката ще вземем единично, или ще купим двуетажно. Просто някак не ми се дават 2к за двуетажно, ако големия почне да мрънка и да не иска да спи в него. Той сега е на 5 и половина, като местим малката при него, ще е вече на 7г и не знам колко време ще изкарат евентуално с това двуетажно.
Иначе живеем в тристаен апартамент, като хола ни е преустроен и реално е четиристаен и имаме възможност двете деца да са в отделни стаи, а ние с ММ в преустроената част на хола. Ще го мислим де. Страшна дилема 🤣

# 320
Аз скоро започвам обзавеждане на тяхната стая, сега съм още в търсене на мебелист.
Яна се храни последно около полунощ и после сутринта, но Самуил яде на 3 часа цяла нощ.... Та не знам как ще стане прехвърлянето в друга стая...
Докато я оправим ще мине време и се надявам, че нещата ще се променят. Отделно си мисля, че няма как от раз да се прехвърлят в другата стая, а първо ше трябва да си играят там, после да спят на обяд и чак като свикнат със стаята, да започнат и вечер да спят, та и това ще отнеме време.

Неизвестна16, ако имах място задължително щеше да са отделно, особено деца с разлика като твоите, казвам го като дете което ѝ натресоха по малкия брат в стаята... Не беше ок Joy

Lizi, много са сладички.Simple Smile)) Голямя радост са 2 мъничета въпреки повечето работа.
Аз като видя близначета и много им се радвам, все се чудя как ли щеше да е при нас.
Повечето не знам дали помнят, но и аз бях бременна с двечки едното обаче не се разви.  
Момичета, да отворя друга тема, вие обмисляте ли отделяне на малките в тяхна стая? И кога смятяте, че е подходящо да се преместят?
Наложи да не спя в спалнята, а съм сама ронеже ММ е в командиравка. Така на камерата забелязях колко по добре спи Борис като е сам. Дори пропуска яденето в 6, което така и така не беше хубаво ядене, а малко колкото да не плаче.

# 321
  • Бургас / Славейков
Куки при нас все още няма как това с отделянето да се случи.Но ако имате друга стая отделяй го ,да не изпуснеш момента.
Моята кръстница има близнаци те вече пораснаха,но помня като бяха бебета че ги слагаше в столовете и взимаше един голям буркан с пюре и само редуваше  с лъжицата ти единия ту другия.Но са яли едно и също.Докато при Лизи май това няма как да се случи.Днес е ужасна мъгла тук  и сме на консултация.Неизвестна бързо оздравяване.

# 322
Ако ги хранех заедно щеше да е много по лесно, но на този етап няма как, защото единия като започне да мрънка че не иска и другия спира да яде....единия като ревне и другия започва и храненето приключва.... Надявам се да започнат да се хранят нормално, за да ги храня едновременно. А и не отварят усти, а ги стискат и избутват пюрето с език на вън.

Куки при нас все още няма как това с отделянето да се случи.Но ако имате друга стая отделяй го ,да не изпуснеш момента.
Моята кръстница има близнаци те вече пораснаха,но помня като бяха бебета че ги слагаше в столовете и взимаше един голям буркан с пюре и само редуваше  с лъжицата ти единия ту другия.Но са яли едно и също.Докато при Лизи май това няма как да се случи.Днес е ужасна мъгла тук  и сме на консултация.Неизвестна бързо оздравяване.

# 323
Ние в началото на годината взехме такова легло. Третия матрак се прибира като чекмедже. Идеята му е като дойдат бабите и дядовците да може да се спи там, а също и ако някое дете е болно. Каката се измести за наше учудване напълно доброволно като го видя сглобено. Каза, че ще спи там и въпреки, че очаквахме да се прехвърли в старото си легло през ноща вече 2м си спи при батко си. Той я искаше, даже няколко пъти се опитваше да я убеди да ходи да спи при него. Той спеше на доста широк диван, на който се събираха двамата. Старите собственици го бяха правили по поръчка и беше 1,20м широк.
Това легло е поръчвано от Турция обаче, защото тук са много скъпи, гледах го над 2500лв само легло, без матраците. А това леглото+матраците+доставката ни излезе 1400лв.

# 324
  • София
Да, подобно легло бях харесала и аз в Пирински бор. Изглежда супер.

# 325
Ние в началото на годината взехме такова легло. Третия матрак се прибира като чекмедже. Идеята му е като дойдат бабите и дядовците да може да се спи там, а също и ако някое дете е болно. Каката се измести за наше учудване напълно доброволно като го видя сглобено. Каза, че ще спи там и въпреки, че очаквахме да се прехвърли в старото си легло през ноща вече 2м си спи при батко си. Той я искаше, даже няколко пъти се опитваше да я убеди да ходи да спи при него. Той спеше на доста широк диван, на който се събираха двамата. Старите собственици го бяха правили по поръчка и беше 1,20м широк.
Това легло е поръчвано от Турция обаче, защото тук са много скъпи, гледах го над 2500лв само легло, без матраците. А това леглото+матраците+доставката ни излезе 1400лв.

От къде сте го поръчали?
И ние сме в такива размисли. ММ иска на годинката да местим Ники при батко си и да са на двуетажно легло. Е да ама баткото ни е на почти 10 и иска широко легло, а няма как да пусна Ники да спи на втория етаж, та баткото да е на голямото отдолу. А и дребчо още спи при нас, та не ми се вижда как ще го преместим.
При нас номера с плейстейшъна на върши работа. Само заплашвам, карам се и вече яко ми писна. Може ли баткото единия ден да спечели медал по математика на следващия да получи 3 на контролно. Вика ми разсеях се и не му се смятало. Цяла седмица беше с грип в къщи вчера и той по тениска в училище 🤦♀

# 326
С нощните хранения на Ава дори не съм помисляла за отделяне в друга стая. Със сигурност ще е след като я отбия и са избили повечето зъби, просто не си представям да търча между две стаи през нощта. Иначе детската си стои необзаведена, ММ я използва за офис за сега. Тя започна да спи доста неспокойно (а се бях похвалила наскоро, че има дълъг и хубав нощен сън 😃). Доста се мята и мрънка, подозирам зъби. Започна и да се буди рано, 7-7:30 и не издържа до 20:00 да заспива за нощен сън, но не се оплаквам, сега като се смени времето ще е много добър режим за нас.
Днес ще въвеждам риба, ще останат сирене и телешко и е готова за ДК.
Най-накрая поръчах лятна количка - Сайбекс Мелио, май и преди съм писала за нея. И ще продавам Анекс-а, въпреки че мнооого си я харесвам, просто е голяма и неудобна за пътуване, а доста път ни чака лятото 😃

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 12:18 от M.Angelovaaa

# 327
Аз няма да коментирам с батко на 15 години☹🙃Напоследък оценките са цветни😀 За плейстешъна му мина мерака. Стои като паметник на културата.Но той има геймърски компютър.Сега сме на тема часовници и парфюми. Той има G-shock понеже се облича спортно и сега си е харесал един нов пак на Касио,като струва 370 лв,лошо ми е🙃 Ама ще почака😀Да не казвам,че е боледувал 5 пъти тази учебна година,но мадамите и гъзарията  му действат така😀
 Ние сме в дядовата ръкавичка и на този етап няма как да преместя Пламена. Аз искам още да е при нас принципно,но нямам и друга опция като цяло😀Искани се да се местим и задължително ще е в нещо по-голямо,понеже баткото ми тази година става на 15 и няма как да ги натреса в една стая с тази разлика,пак и разминаването в пола не ми се струва Ок да са в една. Иначе ако имах възможност бих преместила възможно най-рано бебка☺

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 12:31 от Милото

# 328
Didister ММ има приятел в Турция в Истанбул и той му прати сайт на фирма откъдето да си харесаме. После реално той го поръча, плати и прати по Каргото за България, т.е. попълни каквото трябва като информация за доставка. Престижна за 20 дни. Размера на матраците е 90/190. Обаче тъй като първия етаж ми се струва вискочко вадя всяка вечер долното легло, че малката ако падне да падне на него. Въпреки, че преди няколко вечери падна на земята, тъкмо бяха заспали и продължи да си спи блаженно увита в завивката върху килима, хич и не отрази, че е паднала. ММ сега ще ходи до Одрин и мислим от там да поръчваме по поръчка сепаре за кухнята. Ние сме в панелен апартамент и кухнята е г-образна.
В момента големите са заедно в детската, но виждам как в бъдещето баткото ще е в едната спалня, двете момичета в другата спалня, а ние ще спим в хола. Но за това има още време. Скоро се смяхме с ММ, че сме си взели малък апартамент, трябва ни още една спалня поне.

# 329
Много искам да отделя Михаил и да спя цяла нощ, ама само си искам. С това кърмене цяла нощ няма как да стане. толкова съм уморена, че сутринта се шашнах, че не е в неговото легло, а той спи до мен… изобщо нямам спомен кога съм го взела. Сам определено не спи по-добре, вечер към 7 като го сложа правя по 20 000 крачки от кухнята/хола до спалнята, че се събужда постоянно.
От извечтно време се опитвам да му преместя режима да си ляга към 19:30, като спеше до към 7, 7:30. Е да ама взе да става светло по-рано и се събужда към 6:30, днес се събуди в 6 и просто полудях. Казах на ММ че нищо не се интересува, започвам аз да лягам в 10 макс, ако ще у нас да е кочина. Не стига, че се ядосвам на детето, което не е виновно, ами и нямам никакви сили през деня. Реално 6-7 часа сън ми стигат, но само ако е непрекъснат.

Искам да се приберем за малко в Бг сега април, 6 пъти се скарахме по този повод… но просто имам нужда малко да сменя обстановката, защото чувствам че яко яхвам метлата

Общи условия

Активация на акаунт