Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 196
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
А аз се моля поне за 3 часа непрекаснат сън 😁...
Ако спя 6-7 ще се оженя повторно 🫠

# 331
Миша се буди на 2 часа. Аз спя общо към 6-7, това самми дремките между хранения, сменяне на памперс.  Ако пропусне събуждане се чувствам супермен.

# 332
Аз подхвърлих онзи ден на майка ми, ако иска да спи вкъщи в събота, но ще видим.... Дано  да ме огрее и да се наспя Joy
Нали ви се бях оплаквала, че Самуил няма опора на краката и за това го пращат на невролог.... Натиснах го в последно време на упражнения и масажи и с много мрънкане от негова страна, вече стои сам прав, като се държи за секцията, разбира се, не може да издържи много дълго, но поне вече като тръгна да го слагам изправен, не си свива краката за да не допре земята, а ги изправя за да стъпи. Yum have progress Heart

# 333
Аз доскоро траквах сън, кърмене, памперси с едно приложение, но осъзнах, че нощем само се разбуждам с телефона, за да въведа началото на поредното хранене и спрях. Като цяло няма значение дали е цокала 7-8-9 пъти на ден, аз не мога да променя нощното хранене за момента, предлагам биберон винаги и започва рев, давам гърда и съня си продължава мирно и спокойно 🤷 дори започнах да мисля как ще се случи отбиването, не че планирам да е преди годинката, но ми се иска да се подготвя по някакъв начин, защото тя не намаля/маха нощните хранения. Някоя мама може да сподели опит, да даде надежда 😃

# 334
Ох и аз днес му се ядосах на Борис, не си доспивам изобщо. Но лошото е, че не заради него, защото той си спи детето. Аз обаче си имам проблеми със съня от както се помня и сега много ми се натрупва. Снощи реално си имах възможност да се наспя хубаво....е будих се на всеки час. А сутринта когато детето е напано и готово за игра аз съм като ударена с мокра кърпа по главата.
А той рева преди малко за внимание, направо се вбесих и го оставих да плаче за няколко минути докато си събера мислите и изхвърля негативизма от себе си. Не исках да го успокоявам механично, а както трябва. Той обаче млъкна и се заигра на 3тата минута.

# 335
Принципно Ники няма проблем да спи в детската, тя и сега спи по цяла нощ, но в детската има 2 еднакви легла за принцесите и няма къде да сложа кошарата. Ще я чакам да проходи и тогава евентуално ще го обмислям.

# 336
M.Angelovaaa каката на тази възраст имаше не знам колко нощни хранения, будеше се на час и половина -2ч. Тя нямаше и заместено хранене още. В един момент като и дадох зор да яде твърда хвана започна да намалява и нощните хранения. Около годинката ги беше намалила на 1-2. Като беше на 1г и 1м се разболях и отидох да спя в хола, а те с ММ в спалнята. Първата вечер дойде да ме търси към 3ч и после в 6ч.  На втората вечер и дал вода като се събудила и дойде чак към 6ч. И така спах една седмица в хола без да има после нужда и тя спря да се буди, даже и вода не търсеше или си вземаше сама шишето. Будеше се към 6ч чак да яде, като вечерта ядеше около 21ч. Направо се родих.

# 337
Звучи като мечтано отбиване. Аз се притеснявам, защото моята калпазанка замести две хранения доста бързо, яде по 170-180 мл пюре и каша, но това по никакъв начин не повлия на нощното хранене на 2-3 часа. Иначе през деня не търси гърда и дори мога да кажа, че имаме режим, кърмя я за първата дрямка около 10, обяд пюре, СЗ каша и кърмя за приспиване към 20. И оттам прави една пауза 3-3.5 часа и като се почне на 2-3 часа до сутринта 🤷 и нощем не се буди по едно и също време да опитам да махна някое хранене с постепенно намаляване на времето.

# 338
  • София
А като има две заместени хранения и не суче през тоя интервал, ти цедиш ли? Аз усещам силно напрежение например след 4-5час от последното кърмене и пробутвам гърда, а тя реално не дава признаци. Обаче няма шанс да вадя помпата.

# 339
Звучи като мечтано отбиване. Аз се притеснявам, защото моята калпазанка замести две хранения доста бързо, яде по 170-180 мл пюре и каша, но това по никакъв начин не повлия на нощното хранене на 2-3 часа. Иначе през деня не търси гърда и дори мога да кажа, че имаме режим, кърмя я за първата дрямка около 10, обяд пюре, СЗ каша и кърмя за приспиване към 20. И оттам прави една пауза 3-3.5 часа и като се почне на 2-3 часа до сутринта 🤷 и нощем не се буди по едно и също време да опитам да махна някое хранене с постепенно намаляване на времето.

Дали пък не и е малко това ядене, пробвала ли си да хапва още 1 път през деня? Например между СЗ и хапването за лека нощ

# 340
Неизвестна, повечето дни цедя по 10тина минутки и добавям изцеденото в кашата. Тя много бързо замести и двете хранения и гърдите ми нямаше кога да се регулират. Но гледам да спирам цеденето лека полека и да ги "науча" да намалят производството 😃
Диди, през деня яде на 3-3.5 часа, около 16 е СЗ (в която в повечето случаи има 70-80 мл кърма) и около 19:30 я храня преди нощния сън. Преди да замести храненията бях пробвала да предлагам по-често през деня с идеята да намаля нощните, не отказа да суче бонус, но повечето ядене през деня не повлия на нощното ядене по пет 🙄🤷
Не мога да ѝ хвана спатиите, през деня се храни като по учебник, няма никакви признаци на глад, а нощем става типичното кърмаче 🙄🙄 първия месец на захранването наддаде 400 гр, а и е 11 кг, не вярвам да гладува 😃😃

# 341
  • Варна
При мен от 4 нощи се буди само по веднъж за ядене (от 2 преди това), но да не казвам голяма дума.. дано се запази така 😀 аз я кърмя през 4 часа през деня иначе и има 5(6) кърмения за ден + 2-3 предлагания на твърда хвана. Днес й дадох хумус и много сладко се омаза 😀 виждам и зъба.. чакам го тези дни да пробие - вълнувам се като малко дете и аз 🤣

# 342
От месец и половина,Стефи спи сама е нейната стая, а аз се върнах при ММ. И както се будеше по 2,3 пъти на вечер, рязко започна да спи до сутринта с много малки изключения.
Базикаме се с ММ, че явно съм й хъркала и съм я събуждала хаха Simple Smile

От няколко дни вече се изправя на колена, а от днес и на крака се опитва , направо ми е спряла тока..
Само я вардя да не се пребие някъде.
Иначе чакам и второ зъбче вече , и като се замисля колко бързо расте...сякаш вчера се роди , и направо ми се свива стомаха.

# 343
  • Бургас / Славейков
Днес бяхме на консултация.Качил е 500гр.8800кг.71см.Каза вече да давам попара,бисквити с мляко ,грис и т.н.След 2седмици да вкарам и свинско и телешко.И накрая риба.То при нашата набързо минава консултация.За спането вечер се пробужда поне по един път ,давам вода или гелчето за зъби и заспива.Някой път се наспивам ,някой път не.Но си лягам късно и сутрин ми се спи като дойде време за млякото в 6,а и той се буди и по рано.Днес реши че ще става рано рано .в 7 едвам го изтраях да го храня в 9.30и в леглото.Спа 1час и половина.

# 344
Ето ни и нас.
Райчето яде пюрета и каши доста добре,  колкото и дам толкова ще яде, не спира да си отваря устата 🤣. За 10тина дни при нея има голяма промяна, задържа се на крака изправена, може да стои седнала, и почна да “говори” срички. Ще ви шерна видео в групата.

Ние нямаме детска стая за момента. И за съжаление няма да къде да я преместим, но така си свикнах с нея до спалнята…

Общи условия

Активация на акаунт