Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 191
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
Неизвестна, стискам палци малката да се оправи бързо и да свършва тощи период❤

Лусинда, намери ли бавачка?

Анчо, аз намерих едни оризови бисквити с хубав състав само оризово брашно и плодов концентрат и те му се топят в устата. Тях ги давам без да се налага да го наблюдавам без да мигам. Сигурна съм че и при теб ги има.
Скрит текст:

Лизи, може да не е много лесно пътуването, но ще ти стане много по-спокойно след прегледа. Няма ли как да вземете и пътя на обратно за един ден?

Миша се буди през час цяла нощ да плаче, сутринта първата дрямка беше много кратка и го приспах сега и лежа с него, че да спи повече.
 И както бях недоспала и ММ започна да умничи за документите на детето и си го отнесе накрая. Той апостила още не е готов, ник се скарахме за това как ще е написано името на детето на всеки език😂 Ама като съм недоспала да ходи по чорапи, защо призовава демоните в мен. Сега развалих плановете за уикенда 😀

# 406
То и аз за нас правя на фурната, не обичам много да пържа. Обаче на малката сложих три картофа, малко лук, царевично брашно и жълтък. Може би грешката ми беше, че ги смлях в чопъра и сместа стана на лепило. Ще пробвам другия път да ги намачкам.
Откачам с тая карантина, от сряда сме вкъщи и вече не ме сдържа на едно място. Децата полудяха, особено баткото. Днес рисува на терасата с тебешири 🤣
Тя почти ви е изтекла карантината. Доколкото знам за болния е 7 дни, за контактен 5 дни. Имаше в нашата група дете със съмнение за Ковид и госпожата каза, че ако се потвърди ще сме този път карантина 5 дни. За "радост" не се потвърди Ковид, излезе грип А. Но пък цялата група се натръшка, че и скарлатина имаше по него време и някой караха 2 в 1. От 32 деца 5 бяха на градина.

# 407
Червенокоске, часът ни е чак от 19:00 ч, струва ми е късно да пътуваме и на връщане след това.

Днес излизах, трябваше да купя някой неща и ходих на кафе  и като се върнах чувах Сами как реве още от долу, като влязох във входа....
Мм и майка му ги гледаха, бяха ги нахранили само с 80 гр каша и нищо друго, не били искали, Яна беше усрана.... И двамата нито яли, нито спали ( спали са 20 мин) , направо ми идеше да ги наритам от яд, Сами за пръв път в живота си изяде 200 мл мляко, смятайте колко е бил гладен. Мм обикновено ги гледа добре, никога не съм имала проблем, не знам какви са ги вършили този път, но още ме е яд. Човек да не реши да излезе, егати!

# 408
Аз вземам едни пръчици Био на ДМ и Пламена много ги харесва,но в какво състояние става тя и количката после😅🙄Но си гризка на вън. Днес и пробихме ушите,малко поплака,но затова получи подарък нова играчка☺Не че разбира 😀За тези от вас които са предложили авокадо. Как го въведохте?Слънчев ден на всички,ние от сутринта сме на вън☺

# 409
При мен цял ден е мъгла. Имах планове днес да обикалям, големите са при свекърва ми, обаче времето ми действа подтискащо. Обаче пък изчистих вкъщи. Криса в момента спи за 4 път за деня. Мъчи я зъб, надявам се до утре да избие. Тази нощ се разигра в 5ч, после заспа, не е търсила да яде и аз не съм я и канила. Обаче цял ден ми се криви. Яде по много малко твърда хвана и си и давам мляко. Обаче като и намажа венците явно и действа преспиващо и след малко започва да мрънка, че иска в леглото. Че и си дремва по 30-40мин. Да видим колко пъти още днес и довечера какво ще правим. Те другите ще си дойдат довечера и няма да може да си спи на спокойствие.

Авокадо дадох с ябълка. Много е хубаво и с банан, обаче тя направо се отвръщава от банана. Каня се пак да я пробвам, да видим. Нямам особенна надежда обаче.

Свалихме кошарата на второ ниво, защото взе много да шава из нея. Вчера я заварих хваната от горната страна на решетката и да наднича като лалугер. Така, че да ми е спокойна главата снощи насметох ММ преди да замине на работа да я свали.

# 410
bolibon ела насмети и моя. Вече една седмица повтарям. Дебора все стърчи застанала на колене и се хванала за страницата където й е главата, то нали не е решетка там.Това като сме в кухнята и иска да ни "шпионира" кой къде е. Иначе вечер се хваща за решетките отгоре и ме гледа така.

# 411
При мен цял ден е мъгла. Имах планове днес да обикалям, големите са при свекърва ми, обаче времето ми действа подтискащо. Обаче пък изчистих вкъщи. Криса в момента спи за 4 път за деня. Мъчи я зъб, надявам се до утре да избие. Тази нощ се разигра в 5ч, после заспа, не е търсила да яде и аз не съм я и канила. Обаче цял ден ми се криви. Яде по много малко твърда хвана и си и давам мляко. Обаче като и намажа венците явно и действа преспиващо и след малко започва да мрънка, че иска в леглото. Че и си дремва по 30-40мин. Да видим колко пъти още днес и довечера какво ще правим. Те другите ще си дойдат довечера и няма да може да си спи на спокойствие.

Авокадо дадох с ябълка. Много е хубаво и с банан, обаче тя направо се отвръщава от банана. Каня се пак да я пробвам, да видим. Нямам особенна надежда обаче.

Свалихме кошарата на второ ниво, защото взе много да шава из нея. Вчера я заварих хваната от горната страна на решетката и да наднича като лалугер. Така, че да ми е спокойна главата снощи насметох ММ преди да замине на работа да я свали.
Какво количество като за начало да дам?🙄Иначе мисля с банан да ги комбинирам,понеже Пламена обича много банан☺

# 412
Аз сложих около 1/8 от авокадото.

# 413
Аз сложих резенче авокадо и резенче круша в мрежичката за плодове, онази за дъвкане.
Милото честити ви пробити уши, нали днес е Благовещение.
Вещичке, едвам намерих гледачка за дните които искам. Какъвто е крив понякога да не ни го връчи обратно с това пищене. В яслата не искам, като ни пуснаха вътре навсякъде да ходим с обувките от улицата, и те с обувки вътре.
С баща му ще трябва да се гледат 2 дни, да го видим как ще се справи,че имам опасения.
Лизи, май трябва да ги стегнеш твоите помагачи, на всичкото което отнасяш с двамата и на едно кафе да не може да излезеш.
А, за трохите купих малка без кабел прахосмукачка и се реши проблема, също и с котешката козина.

# 414
Аз сложих резенче авокадо и резенче круша в мрежичката за плодове, онази за дъвкане.
Милото честити ви пробити уши, нали днес е Благовещение.
Вещичке, едвам намерих гледачка за дните които искам. Какъвто е крив понякога да не ни го връчи обратно с това пищене. В яслата не искам, като ни пуснаха вътре навсякъде да ходим с обувките от улицата, и те с обувки вътре.
С баща му ще трябва да се гледат 2 дни, да го видим как ще се справи,че имам опасения.
Лизи, май трябва да ги стегнеш твоите помагачи, на всичкото което отнасяш с двамата и на едно кафе да не може да излезеш.
А, за трохите купих малка без кабел прахосмукачка и се реши проблема, също и с котешката козина.
Аз имам такъв биберон,но не е мрежичка а силиконов от ДМ. Палмена редовно си смуче от него банан,но благодаря за идеята ще пробвам с авокадо☺

# 415
Авокадо съм давала намачкано с вилица чисто и с банан. Аз май още първия път дадох цяло 😃 и аз давам да гризе - коричка хляб, ягоди, банан. Добре се справя, дъвче си. Утре мисля да ѝ е първата ЗВБ закуска - палачинки, ягоди и банан, неделя традиционно ни е ден за палачинки, този път ще дам и на нея. Ние винаги я слагаме на столчето ѝ, когато се храним и показваме как се дъвче, най-често ѝ даваме коричка хляб, че е недоволна иначе 😃 днес на заведение даже ѝ поръчахме филийка хляб, че от нашето -сач, пърленка и пържени картофки нямаше какво да ѝ дадем, а тя започна "ам-ам-ам". Погриза си, после и дадох и пюре за СЗ, за пръв път я храних на заведение и се справихме отлично (ако изключим само едно кихане 😃😃).

# 416
Днес забравих, да отговаря някой ми беше писал да пробвам с ЗВБ, но забравих кой . Не мисля, че ще има ефект, защото като ям със Сами той ми чупи хляба, но не си го слага в устата, дава ми го на мен, а Яна нищо не слага в устата, даже и ихрачки за да си чеше венците, абсолютно никакъв интерес към храна.

# 417
Авокадо съм давала намачкано с вилица чисто и с банан. Аз май още първия път дадох цяло 😃 и аз давам да гризе - коричка хляб, ягоди, банан. Добре се справя, дъвче си. Утре мисля да ѝ е първата ЗВБ закуска - палачинки, ягоди и банан, неделя традиционно ни е ден за палачинки, този път ще дам и на нея. Ние винаги я слагаме на столчето ѝ, когато се храним и показваме как се дъвче, най-често ѝ даваме коричка хляб, че е недоволна иначе 😃 днес на заведение даже ѝ поръчахме филийка хляб, че от нашето -сач, пърленка и пържени картофки нямаше какво да ѝ дадем, а тя започна "ам-ам-ам". Погриза си, после и дадох и пюре за СЗ, за пръв път я храних на заведение и се справихме отлично (ако изключим само едно кихане 😃😃).
Палачинките с какво ги приготвяш. В смисъл стандартните,които са за големи? Аз не съм вкарала доста неща,иначе тези дни ще и напарвя бананови палачинки ама все нямам време 🤷♀

# 418
Милото, попринцип за нас правя американски палачинки с яйца, мляко, брашно и бакпулвер. За нея ще ги направя с вода, белтъка не мисля да отделям, тя ще изяде минимално количество, а и тъкмо ще съм го въвела. Може и банан да сложа в сместа, на момента ще го мисля.
Момичета, какви гащички използвате и сте доволни? Аз вземам памперси на ДМ и съм супер доволна, но четох коментари, че гащичките им не били така сполучливи.

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 20:26 от M.Angelovaaa

# 419
Лусинда, на теб не помня първо дете ли ти е Антон, но тук май и в градинките ходят с обувки 😂 Но и мен ме притеснява да пусна толкова малко дете, надявам се да не отгледам социопатче накрая, че той все ще ми се струва малък. И за чайлдмайндъра съм резервирана, та май сами ще го гледаме и максимум ще плащам за някой час на едно момиче да удря по някое рамо. Ти чете ли че свалят възрастта за безплатните часове по градините? Нас май ни хваща от 2годишна възраст? Тоест август трябва да се записваме на опашката?

Ангелова, и ние имаме традиция, само че на годишнината от сватбата ги ядем 😂 Ако направя през друго време ММ се панира, че е забравил 😂

Лизи, не знам кога ги слагаш да спят, но е много възможно обратно да проспят пътя и да е по-лесно от дневно пътуване. Нали има значение който шофира как се чувства или поне да решите на място. Аз предпочитам да не си разтягам приключения от този тип, но съм с едно дете.

Милото, честити обички, май ги мярнах във ФБ, много е сладка ❤

Мони ми се губи последно време, или се бъркам?

Мишко днес си обърка тотално режима. Спа на обяд 2 часа и после на последната дрямка се събуди след 5-10 мин, после пак къпането приличаше на кръщене…Сложих го да спи по-рано, тая нощ сменят и времето, не ми се мисли. Есента нямаше проблем, той прекарваше много време в сън 😂Сега се надявах да отложим малко ранното ставане, че както е тръгнало, скоро ще става в 4.

Общи условия

Активация на акаунт