Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 177
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Момичета, давате ли киноа и с какво я комбинирате?

Аз я въведох преди два дена и засега я предлагам за следобедна закуска
1 - киноа, банан и сирене (много се хареса)
2 - киноа, тиква и сирене (това е за днес)

# 436
Момичета, на обяд дадох пюре с пиле, едно пюре разделих на двете деца и го смесих с други зеленчуци и Сами сега повърна, предишния път повръщането започна след пюрето с пиле.... Възможно ли е да в някакув вид непоносимост? Или просто му се е раздразнил корема пак?

# 437
Момичета, не оставяйте бебетата незакопчани на столчетата за хранене. Аз уж на теория го знам, но я храня без колани, защото я разсейват и за да мога да я изкарам по-бързо, ако се задави. Обаче днес падна, след като обядва се обърнах за минута да измия купичката ѝ и тя е избутала таблата и беше на земята. За щастие ни се размина само с уплахата, тя дори не плака със сълзи, сравнително бързо се успокои, после се заигра и раздава усмивки, сега заспа. Но ми е обеца на ухото вече. Тази сутрин пък си удари главата на паркета, докато си играеше на пода, по-рано я хванах за крака преди да се изхлузи от леглото. Не знам къде е безопасно вече, тя на килимчето не седи.

# 438
Lizi , чичо Гугъл казва , че има непоносимост към пилешко, като най - често е наследствено.Обичайно е рядко срещано заради замразяването и термичната обработка , но е съвсем възможно.Дано не е това, но обърни внимание и ако продължиш да имаш съмнения пробвай да не го даваш.А какво друго имаше в пюрето?каква му беше консистенцията?
Анчо[/b ], ориз с броколи/карфиол, ориз с тиквички .Аз лично избягвам ориза поради същата причина.
м.Ангелова и аз така правя , обръщам се за вода или до мивката, като уж постоянно наблюдавам, понеже съм я виждала как се надвесва на страни , но като цяло има опасност да паднат от всякъде вече.Доста от високо е паднала Ава , на паркет или плочки е било? Радвам се , че бързо се е успокоила , но е добре да я подържиш будна и да следиш за реакции за всвки случай.
Кате, милото , мерси за идеите.
неизвестна не виждам проблем да си продължиш инхалации с физ.разтвор въпреки мнението на личната.Тези лекарства , които споменаваш антибиотик ли са?няма ли подобрение поне кашлицата?
А забравих да спомена , че вчера съм объркала пюренцето с извара и с грозде с подобно с кисело мляко и съм дала без да искам кисело мляко.То съдържанието е около 18 процента де , но все пак.

# 439
Вече повърна 5 пъти, само стомашни сокове... Звънях на педиатърката каза че не е от пилето, да давам по 10 мл каша на 15 мин... Молете се, да не започне и Яна да повръща, че няма да издържа....

# 440
Лизи,аз такова поръщане забелязах от пуешкото.И при нас педиатърката остана изненадана и каза,че попринцип не би трябвало да е от него.Не знам🤷🏻♀Дам ли пуешко и после цял ден повръща.

# 441
Много странно, сложих му свещичка за повръщане и заспа, но не съм го хранила, ще изчакам да подейства и ще дам каша, защото е по гъста. Но сигурно си е от вируса, защото няма логика и двамата да не им понася пилешкото, пък и аз давам мн малко. Междувременно вече повърна и 6ти път, това е луда работа

Лизи,аз такова поръщане забелязах от пуешкото.И при нас педиатърката остана изненадана и каза,че попринцип не би трябвало да е от него.Не знам🤷🏻♀Дам ли пуешко и после цял ден повръща.

# 442
Ох Лизи , ужас .
Хора аз да ви св оплача спря ми сърцето за минута.
Ади я бях сложила в раницата , че слизах да си посрещна  новата пералня и понеже хрупах едни глупости викам ще и дам бисквитка да си я гризка (със солетите няма проблем).
И я наблюдавам обаче тръгва да си я пъха цялата , при което я хващам и като я вадя виждам , че се е размекнала и половината и е вече в гърлото.
Бях сигурна , че ще се задави , разкопчах раницата , извадих я , наведох я леко и в този момент я видях как и застава на гърлото,започнах да я тупам , а тя пеисви очи и направи една кисела физиономия все едно и е приседнало , за части от секундата помислих как излизам във входа да викам за помощ, после и се догади и повърна леко плюс парчето бисквита.
В общи линии много бързо се случиха нещата , този път нямаше филм , но определено няма да и давам повече тия бисквити.

# 443
  • Варна
Позволявам си да се вкюча със съвет за храненето с парчета, защото предполагам всички ще давате скоро - от ЗВБ опит и гледна точка си позволявам - винаги да са седнали децата и не се намесвайте максимално; колкото повече се стряскате вие, бъркате в уста или викате, толкова повече се стряскат и те и наистина вече може да се задавят. И бъркане в устата никога реално - така шансът да влезе парчето по-навътре е по-голям всъщност и да стане по-опасно; имайте им доверие - ще се справят! + има един рефлекс за закашляне (gag reflex) , който реално е нещо нормално. Докато кашлят и издават звук, всичко е наред! Стане ли тихо е проблем.

Орехче, добре че всичко е наред! Написах го по повод твоята история, не лично към теб де. Важното е, че го е изплюла.

Ох, Лизи! Отврат.. звучи ми като е от вируса, защото щеше ли да е постоянно, ако е пилешкото? От съвсем малко чак 6 пъти да повръща Sad( милото. Дано Яна да е ок поне, че ще стане лудница.

# 444
Така се старая пред нея да не показвам какво ми е , но вътрешно ...

# 445
  • Варна
Ох да, много стресиращо звучи .. и паданията и задаванията и всичко изобщо

# 446
  • Велико Търново
Неизвестна , дано да не е спала от зъбчето, и да се оправя по най- бързия начин. Аз защо си мисля, че инхалациите са по- безобидни от всички други лекарства .

Лизи , може да е от вируса, иначе друг път давала ли си пилешко, ако не е повръщал чак толкова пъти от него , значи не е от яденето.

Орехче , аз също давам вече някакви малки парчета, ММ все ми се кара, какво съм щяла да правя ако се задави, ама няма как да си остане само на пюрета .. Добре че се е справила сама!

М.Ангелова , важното е че не сее ударила много. Аз съм много страхлива от към падания и все се карам на ММ като я оставя незакопчана, без значение че е там.

Снощи до 1 часа съм ставала не знам колко пъти, има някаква задна хрема и едвам диша в легнало положение, вземах я да спи в мен и веднага се успокояваше. Накрая включихме ноското и я оставихме между нас на спалнята и спа до сутринта без да се събуди.
Вече ѝ смъкнахме нивото на кошарата, че се надигаше на колене и се чудя дали пък не ѝ е студено, че не иска да спи там, тя е от сгъваемите и матрака отива почти до земята.

Не знам как да навия ММ да почваме детската стая, искам докато не разбира да я пробваме да спи сама, че после като започне вече да разбира ми се струва че ще имаме проблем.

Мамите с повече дечица, как е по- добре според вас, по- рано или по- късно.

Днес правих ориз със спанак, не го пасирах дадох направо така, изяде половината и започна да реве 😃.

# 447
От няколко дни Стефи нон стоп се изправя.
На моменти едвам я хващам във въздуха , не мога и за секунда да я оставя без надзор.
Чак се чудя дали да не взимам кошара за игра, за да може поне малко да я ограничавам.
Лази из цялата къща, от както се стопли навсякъде е отворено, и естествено се мъчи на всичко по-високо да се изправи.
Проблема е че не знае, как да се върне обратно и полита назад.
Направо ми е спряла тока за няколко дни.
Лошото е,че от както го установи това изправяне , е зор и стоенето в количката.
И мен много ме е страх от задавяне и съм си го мислела това с коланите, как ще успея да реагирам да ги откопчая, обаче тя не се спира на едно място докато се храни , и шанса да падне е по-голям от задавянето.
Иначе аз й давам солетки да си смуче, за сега нямам проблеми с тях, но стоя и я наблюдавам докато сме навън.
Мони нещо ми се губи напоследък, Меджик също.
Дано всичко е наред при тях.

Бързо оздравяване на всички болни бебешоци :*

# 448
Орехче, радвам се, че всичко е наред и с твоята инфарктна ситуация. Както каза ти "сърцето ми спря за минута", цялата се разтреперих като видях Ави на земята, беше по корем между плочките и паркета. Не знам как е паднала, дали по дупе или напред, нито как е успяла да избута таблата, важното е че не се е ударила силно. И като знам, че тепърва започват паданията и удрянията ми се свива сърцето.

# 449
Орехче, радвам се, че всичко е наред и с твоята инфарктна ситуация. Както каза ти "сърцето ми спря за минута", цялата се разтреперих като видях Ави на земята, беше по корем между плочките и паркета. Не знам как е паднала, дали по дупе или напред, нито как е успяла да избута таблата, важното е че не се е ударила силно. И като знам, че тепърва започват паданията и удрянията ми се свива сърцето.
Най-важното е че не се е наранила. Щом не е плакала продължително,едва ли е разбрала какво е станало и по-добре. ☺

Общи условия

Активация на акаунт