Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 137
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Като чета колко сте напред със захранването се депресирам....
Аз едва ще въвеждам месо Cry
Днес говорих с педиатърката, каза че повръщането не е от пилешкото и утре да давам пилешко, стискайте палци да не повръщат, малко ме е страх, честно казано.
Иначе при нас от снощи вали сняг, през ноща беше натрупало по колите, но това за тук си е нещо нормално, поне от 5 години си вали края на март сняг, имаше и години с по 20 см сняг по това време.
Сега аз се разболявам, ще се гръмна вече имам хрема, гърлото ме дразни, не мога повече, сега ако ги заразя и с това няма да издържа.

Преди малко Сами посегна към хляба ми и тръгна да си го слага в устата и сега му варя картоф, за да го пробвам дали ще си го сложи в устата на пърчета.

# 526
Лизи забелязала съм, че деня преди да ми дойде все едно се разболявам. Запушва ми се носа, дразни ме гърло, боли ме глава. Не винаги, но при смяната на сезоните е почти задължително. И ми се обостря алергията. Сякаш предния месец пак се оплакваше. Обърни внимание да не е свързано и при теб с цикъла.

# 527
Цикълът тъкмо ми свърши, мм влачи вируси от работа, защото работи с много хора, той е още с кашлица, когато децата се разболяха с повръщане ( преди 13 дни вече) той тъкмо се беше разболял и от тогава спи в хола и е само с маска покрай децата, за да не ги разболее, аз много ги целувам, надявам се да не съм им лепнала и това, чудя се утре да им дам ли витамин ц или нещо такова за всеки случай.
Натъпках се с лекарства, дано го пресека и утре да съм добре!

Лизи забелязала съм, че деня преди да ми дойде все едно се разболявам. Запушва ми се носа, дразни ме гърло, боли ме глава. Не винаги, но при смяната на сезоните е почти задължително. И ми се обостря алергията. Сякаш предния месец пак се оплакваше. Обърни внимание да не е свързано и при теб с цикъла.

# 528
При нас миналаиа седмица валя сняг.

Аз също не съм дала кисело мляко, защото не можех да измисля какво. 2 пъти ходих до Бг магазин, едииния път нямаше, другия имаше само някакви, които и аз не бих яла. За мен е важно да има в млякото бактерии, това значи да са изписани. Мислих да купя бактерии и да си направя, ама като се знам каква съм домакиня….
Та случайно видях, на опаковка а на една кофичка, която съм купувала преди време (сега държа на кучето  лакомствата в нея), че е с «правилен» състав и утре ще ида да купя.
За меджик

Скрит текст:

Имай предвид че трябва да е cremy and mild, защото има едно в по-тъмна опаковка и според сестра ми е цедено кисело мляко, на мен просто ми се струва по-гъсто и мазно 😂 

Братовчедка ми е на мнение, че за децата купешкото мляко идва твърде кисело и е хубаво да се кваси домашно, желателно с пастюризирано в началото. Ще видя, ако се мръщи ще пробвам да подквася на нинджата. 

За захранването в Индия и подобни страни, да ви кажа абсолютно сериозно си дават люто от рано, там това е вид стомашна дезинфекция и си имат техни «схеми на захранване, сигурно нашите им звучат абсурдно 😂. Даже тук сьм виждала mild chilly пюре за 7+ . Ако видя пак ще снимам състава да ахнем колективно 😂

# 529
Вещичке, според мен пък е обратното, домашното кисело мляко е по-кисело, а купешкото е с по-мек, сметанен вкус. Ама може и въпрос на вкус да е Smile Иначе на нашия му давах и йогурт, кьорава кисела нотка нямаше, ама пак се мръщи сякаш лимон съм му дала. Много ме разочарова, много!!! Joy

Аз чистя и принирам, няма да си легна докато не светне апартамента. Сега отивам в детската, пускам си заглушена светлина и изривам кочината. Писна ми да живея така. Нерва съм, крива, като е толкова разхвърлено, постоянно го мисля и не мога да се отдам на децата. Не на 100%, а и на 20% даже...

# 530
Лизи, споко не си сама.
Коригирана възраст на бебетата ми е 7+++
Единият ми момък е захранен първо с оризова каша, после с елда и основните зеленчуци. От оня ден считам за въведен жълтъка.
Другият момък е с основни зеленчуци за възраст 7 месеца имаше май някой друг  за 8 месец +елда, оризова каша и пиле, заек, пуйка.
Днес им разрешиха глутена....

Леле мами наистина сте много смели....
Аз с това темпо ...

# 531
Вещичке, благодаря много!
Само това мляко ядях, ама нали спрях да ям отново.
Между другото 30кг свалих Blush
Остават още 4кг до старата ми форма.

Ние работим в Yeo Valley, ММ е мениджър там и категорично му отказах да дам Yeo Valley, е обиди ми се, малко се поскарахме Grinning
Щях да ходя до БГ  магазин да търся в стъклени буркани.

# 532
  • Бургас / Славейков
Еха ,Меджик 30кг.Ти си се стопила.Или по скоро Божко се старае за фигурата на мама.Кисело мляко смятам да подквасвам ,ама като дойде време.Ако ММ не забравя да взема от млекомата .Иначе от магазина.

# 533
Барбалена, до колкото знам киселината завси колко го държиш на топло, преди да го прибереш в хладилник, което и прави купешките по-киселки, понякога. Не съм спец, просто казвам какво знам 😂

Меджик, на Yeo исках да давам органически кефир, че не ми харесват тези, които ММ пие, да не давам ли? 😂
Иначе извара купих от полски магазин, ако планираш да даваш и не си намерила ще ти снмам опаковката, много е хубава, аз уж за него купих, ама като гледам няма да остане за утре 😂
Браво за килата, аз не се тегля, да не се ядосвам 😂

# 534
Magic искам хранителният режим ама твоят, а не на Божко Smile
Последно ме теглиха преди да родя. В къщи кантар нямам, но не смея и да си купя .... таз битка я загубих май. Като знам, че и до 45кг съм стигала,а сега ако смъкна до 60 ще е чудо....

# 535
Pupelina, почти. 50кг се харесвам най много, най много в живота ми съм била 55кг (колкото сега). А в 9ти месец 83 Grinning
Определено пълзя яко, и постоянно някъде съм с него да го държа, пазя, помагам. На шкафове, по вратите стоим, по перални сушилни вадим слагаме играчки вътре, разглеждаме врати снимки, книги. Голям кеф е да събори цялото това нещо, книги по книга и играчка по играчка,кутиите и аз го държа.
Сядам, ставам, клякам, тичам даже, ако съм изтървала някое събитие Grinning

Вещичке, ММ каза не, 99% е сигурен че вътре има захар и набухватели и някои други неща. Каза, че няма да го даде на Божко никога. Това трябва да е достатъчно Grinning
Имам Полски наблизо, ще проверя. Никой не яде извара вкъщи, абсолютно по никакъв повод и начин. Май попаднах на рецепти и се чудя да му дам ли Thinking
Аз три неща не ям от всичко което става за ядене Grinning Круша Пъпеш И извара. За друго не се сещам май Grinning

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 23:29 от Miss AG

# 536
Вещичке, моят опит е с кисело мляко от баба и мама. Все са им кисели Joy И купешкото ми се струваше разкошшш

Аз пък не дадох пащърнак. Такова не ядем и не купуваме. Всъщност, купих преоценен от Кауфланд, леко тръгнал, ама все още ставащ, постоя няколко дена в хладилника и го засилих към кофата Grin

А изварааааа...обожаваме разядка с извара... Урнабез или хтипити, на сръбски и гръцки Heart Eyes За друго не се сещам да я ползваме. Ааа, мъжът ми понякога си я слага в кисело мляко с конфитюр и си я яде така.

След като потропах на децата и поприбрах в спалнята и детската, отивам да потропам и на мъжа ми в хола Joy

# 537
милото , откъде купуваш бурканите за детска кухня ?
MissAG похвално за килограмите  ! Ама ти си много подредена.Аз съм купила един такъв кош и всички играчки хвърлям вътре.

Етажерка по - натам като имам време да я подреждам(ако  има такъв шанс) .
Барбалена щом ще се почувстваш по - добре тропай смело и шетай.И мен ме дразни бъркотията , но си разделям нещата по дни, не смогвам всичко наведнъж.
Аз извара съм купила на Олимпос, дали е подходяща?
Лизи , бързо да се оправяш! Ние днес сме на консултация за 8мия месец , струва ми се , че нищо не е качила , но ще видим.

# 538
  • Пловдив
Нашата “етажерка” е шкафа под телевизора в хола.

Все още “владеем” част от горния ред 😁
Йоанна мина консултация вчера. Педиатърката установи, че кожата ѝ е пожълтяла и спирам да давам тиква, морков и сладък картоф (оранжевите зеленчуци/плодове са виновни).
Качила е 500 гр за месец.
Наляла бузи, баджачета, трапчинки на лактите, абе образцово бебе върви, пу-пу.
Днес дадох попара:

Долях вода и понамачках повече сухарите, но.. не я хареса, едва пробутах 30 гр и приключи.
Утре пак ще я пробвам, дано е с “добрите братя”.

# 539
При Ава май тръгва трети зъб, от 5:30 тази сутрин не е спряла да мрънка и недоволства. Откарахме до 8:45 с много сукане и мятане, събуди се кисела, мажа с Калгел, никакъв ефект. Сега я приспах за първа дрямка, стискайте палци да се събуди в по-добро настроение. А аз, че не знам къде се намирам е излишно да го споменавам. Нещо ми се зави свят явно по едно време, питах ММ дали има заметресение 😃😃😃

Общи условия

Активация на акаунт