Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 134
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Орехче, ние пазаруваме от Била. И купувам извара на Олимпос. Обаче май имаше сол и погледнах съдържанието и на другата извара, която имаха, на Ведраре и тя беше беше без сол.

Ангелова, и при нас тръгва трети зъб. Благодарение на него имаме будуване от 01:30 до 2:30, събуди се в 07:40, сложих го да спи към 11:00 и се събуди с рев след 10 минути Sob

# 541
милото , откъде купуваш бурканите за детска кухня ?
MissAG похвално за килограмите  ! Ама ти си много подредена.Аз съм купила един такъв кош и всички играчки хвърлям вътре.

Етажерка по - натам като имам време да я подреждам(ако  има такъв шанс) .
Барбалена щом ще се почувстваш по - добре тропай смело и шетай.И мен ме дразни бъркотията , но си разделям нещата по дни, не смогвам всичко наведнъж.
Аз извара съм купила на Олимпос, дали е подходяща?
Лизи , бързо да се оправяш! Ние днес сме на консултация за 8мия месец , струва ми се , че нищо не е качила , но ще видим.
Орехче моите са подобни като на детската кухня. ММ нали работи в ресторант и там му карат такива малки буркани с маслини  или лютеница,та от там са ми. Иначе има в ОЛХ. Всичко на Плами като,киноа,овесени ядки,бисквитки,каши и прочие държа в стъклени буркани-обикновенни. Нямам излишни пари за модерни буркани. Предпочитам да купя някакви дрехи,играчки за децата си отколкото да купувам от големите буркани (макар че са хубави)☺Плами има две големи розови кутии с еднорог и там съхранявам играчките и. Бях ги взела от Пепко☺

Не изглежда мн добре 😀😀Ама държа да съхранявам нещата в стъкло☺ В дясно е манджата и от вчера☺

# 542
Етажерката майка ми я даде от някъде й я дали и затова е тук иначе нямаше да я има Grinning
Иначе имаме и кутия, която прелива вече. А хола когато Божидар не спи изглежда така Grinning

Но сега е подредено Grinning

Редактирам 5 мин по късно

Скоро ще ровя за да открия Божидар

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 14:13 от Miss AG

# 543
Тиква не давам отдавна. Аз преди около месец и нещо/два й " готвя". Така и порцията на моркова намаля. Сладкият картоф го комбинирах с жълтък, но не давам заради кожните проблеми( мъжът ми каза не).
Аз правя едни хлебчета с тиква та тя вече
познава вкусът й и след време се надявам да ги яде.
Сега мисля да разнообразя менюто - с булгур. Габи много го харесваше като малка и мисля не запича като ориза.
Момичета не давате ли картофено пюре? Дебора много го харесва. Днес за закуска си изяде овесените ядки разварени в овесено мляко и банан прибавям. На обяд ще е картофено пюре, а за следобедна ще си е попара. Понякога я давам като " вечеря". Харесва я много.
Вчера готвих боб - опита три четири бобчета. И от " сокчето" си току- що изпи 100мл. ( чай лайка и маалко ябълков сок). Ще започна тези дни да я " мъча" и с вода само.
Едното зъбче долу вчера вече проби.
За лещата да попитам - червена ли трябва да е или може и тази обикновената? Тук немците я готвят с праз и картофи на кубчета. Вие как мислите да я предложите и кога?

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 13:13 от ancho_82

# 544
Аз днес правих в крайна сметка тиквена крем супа. Задуших лук,червена чушка,морков и сложих после картоф за плътност и тиква. Стана уникална! Пламена изяде 200 гр🤷Никога  не е яла такова количество пюре. Мисля да редувам ден манджа,ден супа. Кога мислите да въведете агнешко?Имам заготвока на Пласмон дали е рано?🙄

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 13:15 от Милото

# 545
И аз онзи ден си присипах кашите в стъклени буркани , само ги потърсих да са с еднакви капачки.
Меджик , че то си е направо подредено , играчките са ясни 😀
Барбалена сега и дадох да опита от тази , колкото да видя дали ще я яде , че консистенцията е много тричава, мислех , че ще и е трудно да и преглътне,но я хареса.Така че следващия път ще взема някаква без сол щом има.
Агнешко сигурно ще дам по Великден 😀
Картофите НЕ са на почит при Ади.

# 546
Орехче, нали знаеш, че кашите имат срок на годност след отварянето.
Агнешко не съм много сигурна кога ще дам. Утре е на жълтък, вдругиден ще дам телешко. После сигурно ще въведа свинско и чак тогава агнешко. На ДК агнешко не дават, а на мен сега целта ми е да въведа храните за там. С някой ще си се захрани на кухнята направо. Пак зависи кога ще успея да я запиша облече. Но със сигурност със зеле ще се захрани чак на кухнята.

# 547
Момичета, Сами днес се събуди с още две избили зъбчета, та станаха общо  5, и не спира да скърца с тях....
Днес съм по добре май, но още си имам хрема и гърлото ме дразни. Дано ми мине бързо и да не прихванат децата!
Малките са криви нещо, сигурно заради зъбките... Ама то винаги е така има ли ми нещо на мен и те са криви през деня, за да са солидарни  Joy или да ми е по гадно...

# 548
При нас пък ДК има агнешко, няма свинско. Може да го въведа направо с нея, аз към края на април мисля да я запиша. Някой беше питал и дали готвят с мляко или АМ, на няколко места срещнах "преходно мляко", та предполагам десертите ги правят с АМ. Качвам и менюто за следващата седмица, ако му е интересно на някой или иска идеи.

# 549
Момичета, благодаря за информацията относно киселото мляко, аз още не съм го въвела де.
Лизи и Джой, при вас е трудно х2, направо супер се справяте, аз сигурно щях да съм с нервна криза.
Много добра идея с кутии и кошницата за играчки, при нас е общо взето все разхвърляно.
Надявам се най- после да излезем на разходка днес. Напрегнато ми е, защото когато е буден непрекъснато вика, кряка и бръмчи...
Анчо, за лещата си мисля пасирана и с някакво месо, че иначе не знам дали ще хареса.
Картофено пюре се отказах, давам печен картоф във ръчичката.

# 550
Да попитам още нещо по колко месо давате в порция?Качвам една схема🙄

# 551
аз давам на " око". Порционирала съм го на парченца и така. По едно на ядене. Колкото кубче за лед да речем е едно парченце.

# 552
Ми аз май давам около 20 грама , ама повече е на око като Анчо.
Болибон , знам за срока на годност ама вече съм извън него, даже утре ще отварям нова.Реално какво може да им стане на тия каши?
Браво на Сами , виждаха ли се вчера двете зъбчета или изведнъж избиха? Аз се чудя какви бяха тия крясъци два дена , а даже не ми белее.

# 553
  • София
Аз съм много зле със захранването. Особено сега с това боледуване не беше яла твърда храна 5-6 дни. Заради АД ще дам млечни поне към 10м, тоест Кисело мляко. Имам домашно телешко и мисля да му дойде ред, но първо да оздравее. За заместено хранене въобще не смея да говоря, ама аз и не държа де. Важното е да си хапва и да опитва нови храни, също и да имам резервен вариант, ако ми се наложи да излезна за по-дълъг период.
Довечера ще я водя най-накрая на преглед и се моля само гърдите да са и чисти, че има едно свиркане, което ме притеснява.

# 554
Орехче, от петте зъба само един се белееше доста, другите някак изненадващо избиха.

Ударих на камък с пюрето с пилешко, нарочно взех пилешко с нещо което обичат, но въобще не го искаха, със зор по 70 грама изядоха и накрая Яна повърна, но май защото се задави и после ревна, И спрях да и давам и  Сами започна да реве , та и при него нямаше шанс да го излъжа да изяде повече.

Общи условия

Активация на акаунт