На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 44

• 123 320
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Ето така тръгват фалшивите новини -как така някой "пренасочва" друг да мине през Лесово вместо през КА? Въз основа на какво точно?
Ами не бих казала, че е фалшива новина! Не мога да кажа защо, но са ги пренасочили  и затова питам тук дали е имало някой, прибирал се оттам в неделя следобяд, а и дали на Лесово е практика това връчване на фишове, понеже не съм минавала през него. Винаги минаваме през КА, но е хубаво човек да е подготвен, ако му се наложи. Пък вие както искате го приемайте.

# 466
Ако ви се побират в автомобила и имате фактура на по-ниска стойност (от магазина ще ви напишат без проблем) - ще минете границата. Но ако е товарно МПС - си е риск. Аз ползвам човек който ми носи мебелите - веднъж се занимавах с митница и предпочитам да си платя за транспорт на човек който се занимава с това.

# 467
  • Русе
Какво значи да имат практика да връчват фишове? Ами ако имаш фиш, ще ти го връчат. Ако нямаш нарушение, откъде да го вземат този фиш, та да ти го връчат? От 2018 г. минаваме все през Лесово. Нито фиш са ни връчвали, нито нищо. А пък си мисля, че е много по-добре ако имаш фиш да то го връчат по-скоро, отколкото да минава време и глобите да се умножават х2, х4 и т.н.

# 468
  • here and now
Какво значи да имат практика да връчват фишове? Ами ако имаш фиш, ще ти го връчат. Ако нямаш нарушение, откъде да го вземат този фиш, та да ти го връчат? От 2018 г. минаваме все през Лесово. Нито фиш са ни връчвали, нито нищо. А пък си мисля, че е много по-добре ако имаш фиш да то го връчат по-скоро, отколкото да минава време и глобите да се умножават х2, х4 и т.н.
Само да отбележа, че при невръчен фиш, акт или каквотоетам, не се дължат глоби и няма как да се умножат. Но ако не го връчат в определен срок, той отпада по давност.

# 469
Какво значи да имат практика да връчват фишове?
Значи, че в сайта на МВР излиза, че имам невръчено нарушение,  а пък от началото на годината поне 5 пъти съм минавала граница, а не ми го е връчил никой, защото може би не проверяват за невръчени нарушения.
Както и да е! Да не размивам темата, явно моите приятели са изтеглили късата клечка.

# 470
  • Русе
И откога Министерство на Вътрешните работи се занимава с глобите в чужбина?
И честно казано ако видя, че имаме нарушение в Турция(постоянно следя на техния сайт) не бих се спотайвала и да чакам да ни го връчат някога на границата, а бих намерила начин да го платя. Щото не се знае къде кой ще ни спре, когато пътуваме във вътрешността на страната и както не знаем езика ще има да се чудим ама, защо така.

# 471
Не сте разбрала - говоря за нашите граничари

# 472
  • Бургас
Говорите за две различни неща. Неплатените пътни такси в Турция се увеличават с времето.
При нас не е така, нашите си стоят едни и същи, докато не се платят или отпаднат по давност.
Турските власти проверяват за глоби и неплатени такси на излизане от Турция.
Нашите също проверяват, обикновено на излизане и ако не е много натоварена границата, за да не бавят излишно потока.
На нас са ни връчвали актове и на МТ, и на Лесово, веднъж преди години, веднъж тази година.

# 473
Има проблеми с някакви бежанци около КА. Вчера също е било затворено ГКПП-то за няколко часа.

https://pik.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8% … -news1176143.html

# 474
  • там където има винаги вятър
Вчера ходихме до Одрин, през Лесово.
Сутринта бяхме на границата в 8 без нещо, 15 коли преди нас, едно гише, минахме за 40 минути. Само една проверка от бълг.страна, три  от турска - слизане, снимки.

Не ми е за пръв път минаването на границата, но се страхувах защото за пръв път извеждам внучката с декларация. И тия застраховки които се появиха последно време в сайтовете, та да били до 30000 евро...
Нали съм изрядна...направихме си  с ММ на SDI, с отстъпка с картата, за 1 ден - общо 3.50 лв. На внучката майка ѝ направила за 10000 евро.

В крайна сметка - на нашата граница ми казаха, че трябва да оставя копие  на декларацията, за което бях подготвена благодарение на някоя от вас. Никой никъде не пита за застраховки.

На връщане в 3 след обяд работеха по 2 гишета, десетина коли, за двайсетина минути минахме двете граници. Обикновените проверки, снимки от турска страна, багажник от наша.

За цените - всеки знае, писано е тук, като нашите са. Като че ли на пазара е малко по-евтино Thinking като за този сезон от годината  в сравнение с нашия. Синия пазар го оставих на ММ - домати, патладжан, череши... А какви цветя имаше зад него Rolling Eyes да се чудиш какво да вземеш. В крайна сметка взех  само една далия за 50 лири - голяма, цъфнала, с много пъпки, за което съм сигурна че тук ще е много по-скъпа. Мин. година пак взех от там и после четох, че било забранено...та сега си викам - на късмет. То така е и с хранителните, ама нали за това ходим...

# 475
Ето Синия пазар от снощи.
Не сме чакали толкова много като преди.
Българи също нямаше толкова.

Това е в джамията покрития пазар. Снимала съм магазинчето, че момичето беше много любезно и ми направи още отстъпка.

Това е аптеката в Мол Ераста. На 2 етажа - много богато заредена, с много козметика, добавки и лекарства. Козметиката е много по-скъпа, вероятно знаете. Серум на ЛаРош Позе струва 1009 лири, което е 109 лева, тук в Софармаси е около 70 лв.

Също така добавям, че на границата (Кап.Андреево) са направили външна тоалетна от турска страна преди влизане в България. Безплатна, с няколко клетки, с топла вода и сапун, относително чиста. Намира се в нещо като “контейнер” в тревата.

Във фри шопа тоалетната също е безплатна, но ни казаха, че на излизане от Турция ако влезем там, ще  ни снимат номера и ще ни тарашат. Затова посещение на фри шоп само на излизане от България и влизане в Турция. Обратното - не.

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 10:16 от marinadp

# 476
Във фри шопа тоалетната също е безплатна, но ни казаха, че на излизане от Турция ако влезем там, ще  ни снимат номера и ще ни тарашат. Затова посещение на фри шоп само на излизане от България и влизане в Турция. Обратното - не.

Няма кой да се занимава да ви снима --спокойно. Ако пазарувате ви сканират паспорта и Да той излиза но САМО на Турска митница ---Нашите НЕ получават тази информация.
Така че спокойно си отидете до тоалетна или да се освежите.

# 477
Някой знае ли колко струват в Турция Priorin за коса ? Ползвали ли сте и имаше ли ефект върху косопад и растеж? Аз бях в една от аптеките не го видях, а в Одрин беше ден за избори и почти нямаше работещи магазини.

# 478
  • софия
И аз се интересувам от приорина, понеже при нас е доста скъп.

От няколко месеца ползвам този шампоан (като го редувам с друг), но не виждам кой знае какви ефекти или резултати.

Скрит текст:

# 479
  • Варна
Някой знае ли колко струват в Турция Priorin за коса ? Ползвали ли сте и имаше ли ефект върху косопад и растеж? Аз бях в една от аптеките не го видях, а в Одрин беше ден за избори и почти нямаше работещи магазини.

https://www.hepsiburada.com/priorin
https://www.cimri.com/priorin-kapsul-fiyati

Приорин (хапчета) може да видите цени на тези два линка. Между 80 и 100 лева се движи цената за 120 хапчета. Скоро бях в Турция и забелязах, че докато лекарствата са горе долу малко по-евтини от БГ, то хранителните добавки са скочили до небето. Например кутия с 30 сашета с колагенова хранителна добавка - цената й беше 1000 лири представете си, ама била в промоция в момента и щели да ми я дадат за 800 и нещо. Хайде няма нужда.

Общи условия

Активация на акаунт