На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 44

• 123 171
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Димитровград
Камерите на турските граници вече работят:
 https://trakya.ticaret.gov.tr/yayinlar/canli-kameralar
Имам чувството, че ги пускат само заради гастарбайтерите Simple Smile

# 601
  • Тополовград
Имам следния проблем. Колата с която искам да отида до Одрин се води на мен, сина ми и дъщеря ми. Мога ли да отида с нея.

# 602
Здравейте! Утре имаме планове да отидем в Лозенград. Малко пазаруване...малко разходка. Моля Ви мочичета за съвети и рекомендации!))) Пазара точно къде се намира? Има ли в града магазини на Котън и LCW? За чанти и обувки по главната ли търсим? Перилни и подобни има ли специализирани магазини/борси и къде? Какъв супермаркет рекомендувате за кашвали/олио/сирена?
Извенете, за първи път и не съм наясно как и какво...

# 603
Камерите на турските граници вече работят:
 https://trakya.ticaret.gov.tr/yayinlar/canli-kameralar
Имам чувството, че ги пускат само заради гастарбайтерите Simple Smile
Чудя се ,сега ли да се разходим до Одрин или края на септември.Юли ли тръгваха гастарбайтерите,или август?!

# 604
  • до най-прекрасния мъж
Вече тръгнаха. Юли и август е ад по границите. Аз бих изчакала до септември.

# 605
  • Бургас
Здравейте! Утре имаме планове да отидем в Лозенград. Малко пазаруване...малко разходка. Моля Ви мочичета за съвети и рекомендации!))) Пазара точно къде се намира? Има ли в града магазини на Котън и LCW? За чанти и обувки по главната ли търсим? Перилни и подобни има ли специализирани магазини/борси и къде? Какъв супермаркет рекомендувате за кашвали/олио/сирена?

1. Прочетете първа страница
2. Трябва да сте луди да пътувате сега, особено ако планирате да минавате през Малко Търново, ама ваша си работа
3. Магазин Котън и LCW има на главната улица: https://maps.app.goo.gl/BnVY6d2NGbvHhmV69
По същата улица тръгвате нагоре, Котън остава от дясната ви страна, има магазин за чанти и обувки FLO, по същата улица почти в края е Waikiki.
За всички останали стоки - сирена, кашкавали, олио, препарати и т.н. препоръчвам веригите - Мигрос, БИМ. Вносът на млечни продукти в България от Турция е забранен. На ваш риск, могат да ги вземат на границата.

# 606

1. Прочетете първа страница
2. Трябва да сте луди да пътувате сега, особено ако планирате да минавате през Малко Търново, ама ваша си работа
3. Магазин Котън и LCW има на главната улица: https://maps.app.goo.gl/BnVY6d2NGbvHhmV69
По същата улица тръгвате нагоре, Котън остава от дясната ви страна, има магазин за чанти и обувки FLO, по същата улица почти в края е Waikiki.
За всички останали стоки - сирена, кашкавали, олио, препарати и т.н. препоръчвам веригите - Мигрос, БИМ. Вносът на млечни продукти в България от Турция е забранен. На ваш риск, могат да ги вземат на границата.

Благодаря Ви за отговора! Само не разбирам защо по такъв начин говорите....луда или не...може би наистина има причини някакви за да сте груби...Предполагам и разбирам, че натоварено движение....
Все пак благодаря за насоките

# 607
  • Бургас
Понеже сте отскоро в темата, затова ви е прозвучало грубо. Многократно се е коментирало, че в момента границите са страшно натоварени и е добре да се избягва пътуването, особено през уикенда.
Лозенград е до Малко Търново най-близо, затова предположих, че ще минавате през този пункт. Единственият вариант да чакате по-малко от 4-5 часа в посока е да пътувате през нощта и да минете границата около 4 часа сутринта. И пак не е гаранция.
Засега най-слабо натовареният пункт е Лесово.

# 608
Най-бързо се минава на КА.
Организацията им е много добра. На Лесово сме чакали 8 часа.  И все пак зависи от къде пътувате.
Естествено, при силен трафик, чака се навсякъде.
На първа страница има много полезна информация. Всички по-големи търговци имат хубави сайтове с актуални цени и местоположение на магазините. Същото се отнася и за цените на лекарства и горива
За МОЛ - овете има подробно описание за всички магазини по етажи, намаления и раб. време.
Ето, че рараоne ни зарадва с линк към работещите вече камери по границите .
Но става ли въпрос за шопинг, никой не е разочарован - от любителите на пазари, през ценителите на турски марки до световни брандове, както и за тези, за които хубавата храна си задлужава пътя.
Другото вече си решавате Вие и е въпрос на късмет.

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 07:53 от Tony Maria 22

# 609
  • here and now
До средата, дори и до края на септември не е много препоръчително ходенето там.
Няма пунктове без опашки и натоварване, те и гастербайтерите си мислят, че всичко е на КА, но не е и са буквално навсякъде. И през Гърция съм влизала лятото и пак си отидоха 4-5 часа на границата.
Последно май месец бях аз, вече в началото на октомври планирам.
Другата седмица им е байряма, та има вероятност много от магазините им да не работят, а какво ще е по границите, дори не искам да си представям.

# 610
Аз си мислих, че опашките са от средата на юли. Значи ще се откажем да ходим и ние.

# 611
Не е ли краят на другия месец Баиряма?!

# 612
  • here and now
Другата седмица е. Този го празнуват повече от предишния. По-важен им е.

# 613
  • Mostly in my mind
Не съм убедена, че на КА се минава бързо лятото. Миналата година се излъгахме август да ходим. На отиване добре, на връщане - 4 часа. Този кошмар няма да си го причиня повече.

# 614
  • Пловдив
Ние също прекратихме вече пътуванията до Турция. Миналата година ги възобновихме средата на октомври, тази също смятам да направим така.

Общи условия

Активация на акаунт