Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 895
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
  • София
А фурна под трегера със самостоятелностоящ красив аспиратор, вместо вграден?

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 17:43 от Angel_Dust

# 211
  • София
Здравейте. Нова съм в темата. Предстои ни обзавеждане на двустаен апартамент. Решихме настилката навсякде да е ламиниран паркет (с изключение на бянаята). Може ли да ми кажете какви характеристики трябва да се гледат при избора на паркет. Клас А С4 добре ли е с дебелина 10 мм.? Какво мислите за полската марка Кронопол?

Ние също се в процес на ремонт и решихме навсякъде да е ламинат. След много проучване, се спряхме на Quickstep 12mm, клас А5. Височка му е цената, но освен добрите характеристики е много красив. В магазина също ми потвърдиха, че в тази категория, няма по-добро, надявам се да сме взели правилно решение.
https://www.lia.bg/magazin/impressive-ultra

# 212
Здравейте. Нова съм в темата. Предстои ни обзавеждане на двустаен апартамент. Решихме настилката навсякде да е ламиниран паркет (с изключение на бянаята). Може ли да ми кажете какви характеристики трябва да се гледат при избора на паркет. Клас А С4 добре ли е с дебелина 10 мм.? Какво мислите за полската марка Кронопол?

Ние също се в процес на ремонт и решихме навсякъде да е ламинат. След много проучване, се спряхме на Quickstep 12mm, клас А5. Височка му е цената, но освен добрите характеристики е много красив. В магазина също ми потвърдиха, че в тази категория, няма по-добро, надявам се да сме взели правилно решение.
https://www.lia.bg/magazin/impressive-ultra
И аз съм с тази марка и засега /3 години/ съм доволна - коридор, кухня, стаи, без банята, всичко е с ламинат.  
Точно този апартамент не си струваше вложението в естествен паркет.
Тогава взех цвят орех и сега ми трябва още и за къщата за 2 помещения, но този модел е спрян и нещо се затрудних с избора на цвят -  не искам нито да жълтее, нито да сивее или червенее, при това да не е нито много тъмен, нито прекалено светъл, та орехът ми удовлетвори всички тези изисквания /или капризи, кой както Simple Smile /. Може ли линк към избрания от Вас, току виж съм пропуснала нещо?

Вчера си избрах този /на друга марка/, но малко ми е светъл. Не съм го виждала на живо още, мониторът може да лъже и в двете посоки и в крайна сметка да се окаже неподходящ.
https://parketensviat.com/product/laminiran-parket-berry-alloc-b … tlokafyav-8mm-32/

# 213
Благодаря на всички които се включиха фурната е лепната за стената ,защото аспиратора ще извежда директно на вън през дупка в стената на 180 см височина.

Избрали сме по тесните шкафове защото дължината е 330 см това беше единственият вариант без да остават празни пространства. Аз лично харесвам повече шкафове отколкото чекмеджета.
 Проблема е в шкафа под дрегера защото се застъпва с 10 към горните шкафове мисля си за някакви лавици
Ирим нямат ъглов шкаф с чупещо се рамо.
Но общо взето съм доволна ще излезе към 2300лв без плот и гръб
А фурна под трегера със самостоятелностоящ красив аспиратор, вместо вграден?

# 214
А ъглов шкаф без чупещо се рамо? Има варианти.Самп там ли може да се изкара коминът?

# 215
И какво като аспираторът ще се извежда директно през стената? Премествате го по-наляво и пак ще си излиза директно, просто ще мине през още един горен шкаф. При мен е така, само че е вкаран в тавана от гипсокартон.

# 216
Като там се прави дупката какво пречи да се отдалечи фурната през един шкаф 40 см? Да, ще мине през него, но ще Ви е по-удобно.

# 217
Здравейте направихме проект за кухнята модела е Ирим Сити притиснява ме това че имаме трегер на височина 210 а няма подходящ шкаф за под  него който да не разваля визията на кухнята.
Също се чудя какъв лот и гръб да избера гранитогреса е   сив (рустик грей)

Аз бих сложила бар плот под трегера, а на трегера осветление. Би се оформил интересен кът

# 218
Да, интересно ще е слаломирането между печка и мивка с барплот по средата😆

# 219
Скрит текст:
Здравейте направихме проект за кухнята модела е Ирим Сити притиснява ме това че имаме трегер на височина 210 а няма подходящ шкаф за под  него който да не разваля визията на кухнята.
Също се чудя какъв лот и гръб да избера гранитогреса е   сив (рустик грей)

Аз бих сложила бар плот под трегера, а на трегера осветление. Би се оформил интересен кът
Цитат
Бар плотът може да не обхваща цялата дължина, т.е. обиколката ще е покрай шкафовете.  Зависи колко е пространството, като се остави достатъчно място между бар плота и шкафовете.
Аз не съм почитател на бар плотовете и нямам намерение да имам (не мога да се качвам на столчетата Blush), но в случая идеята ми се струва подходяща чисто естетически, с горната уговорка.
Повторението на този елемент ще елиминира ефектът "вадИочи" на трегера. Единственият друг начин да се скрие е огледална повърхност, но доколко такава повърхност на таван ще се възприеме, е отделен въпрос - за мен почти изключено, но за някой може и да е ок. Този трегер май и не опира никъде /поне така излиза от представения проект/, къде и как завършва?
Върви ли през цялата стая и кухнята самостоятелна ли е, така и не разбрах?
Бар плотът, ако се направи с чекмеджета (дали може едно чекмедже да се отваря от срещуположните страни, да каже някой майстор?), може да се ползва в такъв случай и без да се заобикаля.

# 220
Много внимание му обърнахте на трегера.Идеята за абсорбатор под него беше ней-добра идея.Щеше да се жертва един. горен шкаф за тръбата.

# 221

Точно за да не слоломирам, ще си сложа бар плот, който да ползвам като работен плот.Печката отива отляво на трегера - така ще е между мивката и бар плота и просто се завъртам - всичко ми е наблизо. А на мястото на печката бих сложила шкафове отгоре до долу.

# 222
Е, то става съвсем различна кухня, като се размести всичко.
Кубратова, това което описваш не е ли остров?
Барплот се пише😜

# 223
Все пак да не забравяме че тва е кухня от ирим.
И е възможно да няма опции за подобни решения

# 224

Точно за да не слоломирам, ще си сложа бар плот, който да ползвам като работен плот.Печката отива отляво на трегера - така ще е между мивката и бар плота и просто се завъртам - всичко ми е наблизо. А на мястото на печката бих сложила шкафове отгоре до долу.
И както си слолормираш, ще се окаче, че ако се отвори печката не можеш да направиш нищо наоколо, т.е. нямаш място за слалом. Това го казвам от личен опит. Един съвет, сложи там където смяташ че трябва да е плота един кашон и пробвай месец да живееш по този начин, без да го местиш. Сама ще се увериш, че барплота там не върши никаква работа

Общи условия

Активация на акаунт