Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 904
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Погледнете SPC и LVT, ако не сте, на вид са като ламинат, но са много по- здрави.

# 196
  • Пловдив
Аз бях много скептична към винила, но след като в службата наредиха такъв, определено за къщата, която предстои да ремонтираме, сме се насочили именно към него.

# 197
  • Sofia
Масово хората си представят, че това е балатум, включително и аз, преди да го видя.
На нас също ни предстои обзавеждане и определено бих пробвала.

# 198
Не са ли по-тънки от ламината и съответно по-малко изолиращи? Предстои ни догодина да обзавеждаме апартамент, който е на партерен етаж. ММ отказва даже да ги разгледаме и според него са ок за служебни помещения, но не и за жилищни.

# 199
Аз бях много скептична към винила, но след като в службата наредиха такъв, определено за къщата, която предстои да ремонтираме, сме се насочили именно към него.

Ако сега правя под, вместо естествен паркет бих наредила основа от талашит и отгоре винил.
Така ще получа изолацията и усещането за дърво, а отгоре издръжливостта и липсата на поддръжка на винила.

# 200
  • Пловдив
Точно това мисля да направя и аз, само да стигнем до там Sad Тепърва покриви ще правим Confounded
В службата е нареден директно върху саморазливната мазилка, но там ходим с кубинки все пак Joy
Служебно помещение, където се ходи с кални и мръсни обувки, мие се по няколко пъти на ден, местят се разни мебели и прочие - няма и драскотина, а поддръжката е елементарна

# 201
Винила няма добри топлоизолационни свойства.  Ако има нужда от топлоизолация под него трябва да се сложи нещо друго. Или пък да се ползва друга настилка.

# 202
Здравейте направихме проект за кухнята модела е Ирим Сити притиснява ме това че имаме трегер на височина 210 а няма подходящ шкаф за под  него който да не разваля визията на кухнята.
Също се чудя какъв лот и гръб да избера гранитогреса е   сив (рустик грей)

# 203
Според мен микровълновата трябва да си смени мястото, а трегера може да боядисате в цвят различен от тавана и подхождащ на останалия интериор.

# 204
  • София
Според мен бутилиерата трябва да мине вдясно от фурната. Имате достатъчно голям плот за да "забиете" фурната до стената.
За плот и гръб - бяло тип мрамор.
И още нещо се сетих... от долните шкафове направете част от тях чекмеджета. По-удобно ще ви е.
Помислете как ще използвате ъгловия шкаф. Ако нямате въртящ механизъм по-удобно е с чупеща се вратичка.

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 15:43 от emy_emy

# 205
Според мен трябва да окрупните шкафовете с по 60 сантиметрови. Прекалено много вратички...
Подкрепям за печката.

# 206
За бутилиерата вдясно от фурната и за чекмеджетата - поддържам напълно. Колкото можете повече чекмеджета.
Аз бих оставила обикновен долен шкаф само под мивката и ъгловия, макар че и за мивката има решения с чекмедже - вече въпрос на конкретна преценка.
А колкото до цветовете и вида на плота и гърба, по възможност качете реални снимки с цвета на кухнята, стените и пода.
Отделно, ако кухнята не е самостоятелно или поне отделено с портална врата помещение, добре е да се знае повече и за общото/свързаното помещение, и въобще за цялостната концепция на жилището.

# 207

Така изглежда на снимка, на живо една идея по-зле.(понеже за една селска къща и аз ги гледах).

# 208
Скрит текст:
Така изглежда на снимка, на живо една идея по-зле.(понеже за една селска къща и аз ги гледах).
Хм, предложението ми за съобразяване на всички гореизброени фактори при избор на плот и гръб си остават, а в допълнение - най-добре с мостри или поне снимка на останалата част от помещението или и дневната, ако кухнята не е самостоятелна, и да се налагат цветове, шарки и материали, докато се съвместят. 
Все пак не само цвета на пода и шкафчетата са от значение - на тях нещо може и да пасне, но в цялата картина да не се намести.  Така на парче, без обща концепция или поне замисъл...трудно.

# 209
Здравейте майсторки,предстои ни освежителен ремонт на кухня,тераса и дневна. За кухнята ми трябва добър миещ се латекс .В дневната мисля да сложим нови тапети върху старите, които са тънки и добре залепени. На терасата ми се иска върху боята /латекс/ да направим някакъв участък с покритие, което да се почиства добре, на мястото където ще е кофата за боклук. Знаете как се цапа зад нея, колкото и да се внимава. Ще съм благодарна за съвети.

Общи условия

Активация на акаунт