Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 460
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
Кой е този дайсън, може ли линк?

# 691
  • София
Какъв е този магически дайсън?

# 692
Яко смучеща прахосмукачка, нищо особено.

# 693
Аз си уших два калъфа за дивана от плата на завесите и през 10ина дни ги сменям. Малко зор видях с ъгъли, чупки и подлакътници, но стана екстра. Така ми е много лесно и диванът отдолу си е чист.
Браво на теб! Навремето мама се опита да ме учи да шия, а тя шиеше прекрасно - всичко, но неуспешно /не е да не влагах усилия, но не съм за тази работа, само на куклите си измислях и шиех разни тоалети, та подведох мама, че и по-късно ще мога Simple Smile  /
Сега си търся кой да ми ушие калъфи. Още избирам плата. Само да не излезе ушиването + плата колкото нови дивани, че направо ще сменям, когато му дойде времето. Засега са като нови, тригодишни са и се ползват интензивно, но знам ли...

# 694
  • USA
Защо не си поръчате такива калъфи, даже не са никак скъпи. Няма ли ги в БГ?

И за мен Дайсъна е прехвален, имам го, но нищо особено не е в сравнение с другите ми прахосмукачки. Не знам какво съм очаквала?

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 18:44 от SkyBlue

# 695
  • Street of Dreams
От Дайсън има мнозина недоволни.

Скай, как да си сложа такъв калъф у дома? Нали затова си купуваме хубави мебели, за да им се радваме, да ни е красиво и уютно, а не да ги крием. Все едно да си взема красив телефон и да му сложа калъф за един лев. Даже там е по-разбираемо, ако се търси само практична та страна на телефона. За ваканционен имот разбирам - много е практично, може лесно да се замени или изпере.

# 696
  • USA
OnDiNe_
Аз го предложих за хора, които искат да си шият калъфи. Иначе хубав диван не бих скрила никога.

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 18:45 от SkyBlue

# 697
Тези калъфи са мега грозни.
Нищо общо с ушит от качествена дамаска калъф, нямат.
Освен кичозни, са и скъпи.
За това.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 21:27 от teta75

# 698
Гледах и аз подобни калъфи, даже на снимка изглеждаха по-плътни и качествени, обаче в действителност се оказаха ужасни. Също се отказах и затова си търся качествена и красива дамаска. Не толкова да си запазвам диваните  /в крайна сметка с мерак ще ги сменя, няма да ги реанимирам, ако пострадат тежко/, а за да си променям интериора по цвят, когато реша, тъй като основата е неутрална. 
Затова мисля, че нищо чудно на цена да стигнат диваните, та се колебая още.  Постилала съм пухено одеяло само за две котенца гостенчета в селската къща, които се самонастаниха за 10 дни, но иначе не обичам. Сега, с този ми косопад, ми идва на мен да застеля Simple Smile

# 699
  • USA
За мега грозен, не знам. Като го сложа, ще преценя. Материята ми харесва.
Кичозен не мисля че е, защото е съвсем изчистен, няма къдрички, воланчета и не е на оранжеви цветя например. Това е кич за мен.
Скъп за 50 лева пак не мисля че е.
Сваля се и се пере, на мен ще ми върши работа.
Всеки сам си преценЯ за неговите нужди.
Със сигурност качествена дамаска и ушит по мярка е най-добре, на който му се занимава. И както казва Кубратова може да излезе по-скъпо от самия диван.

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 18:50 от SkyBlue

# 700
Имам и аз Дайсън…стар, ок, ама. е ме е впечатлил.
Качествена дамаска може да излезе 2/3 от цената на дивана.От няколко години имам идев да сменя на моя дамаската.Ок си е, но искам друг цвят.Моят дивам целия се разпарчетосва и се пере цялата дамаска.

# 701
  • Sofiа
На мен лично Дайсъна, ми е една от най-сполучливите покупки, но може базата ми за сравнение да е ниска😉 Уточнявам, че има предвид безкабелен Дайсън. Сравнявала съм я само с една Ровента, с която случайно се сдобих, така че опита ми с безкабелните прахосмукачки е беден, наистина.
В настоящото жилище притежавам само него и робот и нямам нужда от нищо повече. Е, имам и прахосмукачка за строителни отпадъци, но не я разхождам из къщата.

# 702
Имам и аз Дайсън…стар, ок, ама. е ме е впечатлил.
Качествена дамаска може да излезе 2/3 от цената на дивана.От няколко години имам идев да сменя на моя дамаската.Ок си е, но искам друг цвят.Моят дивам целия се разпарчетосва и се пере цялата дамаска.
Навремето и аз имах диван, на който тапицерията се сваляше - беше си от хубава плътна дамаска. Сегашните всичките са без сваляеми калъфи и ми се ще да имам дамаски в различен цвят, пък все налитам на едни скъпи платове...или те налитат на мен, не е много ясно как точно става, но съм така почти с всичко, още от вратата на магазина, дори и да нямам добра видимост към вътрешността.
Поне да се бях научила да кроя и шия, а то само куклите намазаха от таланта ми Simple Smile

# 703
ох, и аз съм така- всичко скъпо ми харесва🤦🏻♀

# 704
  • София
Привет, идвам с въпрос. Почти сме готови с апартамента ни. Остана само мокрото помещение с една конкретна чуденка, дълбочината на рафтофтовете, която може да е до 90 см. Според нашия мебелист най- добре да е 60 см, макс 70, защото по- голяма дълбочина е неизползваема. Какво мислите вие? Приемам всякакви мнения, защото  тук най- много се затруднявам.
Прекрасен ден!

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 11:42 от Ева на третия етаж

Общи условия

Активация на акаунт