Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 468
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте!
Искаме да освежим боята на старите ни чугунени радиатори - дали имате марка боя, която да препоръчате?
Благодаря!

# 676
  • Street of Dreams
Не намерих по-подходяща тема и реших да питам вас - с какво почиствате меката мебел у дома? Днес пак прекарах близо час да чистя косми (косопадът е друга тема) от дивана и от леглото с онези лепнещи ролки, които са за дрехи. Ръчната ми прахосмукачка е прекалено слаба - има ли някакъв друг трик?

# 677
Не намерих по-подходяща тема и реших да питам вас - с какво почиствате меката мебел у дома? Днес пак прекарах близо час да чистя косми (косопадът е друга тема) от дивана и от леглото с онези лепнещи ролки, които са за дрехи. Ръчната ми прахосмукачка е прекалено слаба - има ли някакъв друг трик?
Когато имах куче, а сега само собствената си косопадна глава /с дълга и къдрава коса съм, та ходи навсякъде/, като единствено ефикасни установих турбочетката на прахосмукачката и евентуално - ръкавица или четка за животински косми. Ролките сякаш не всяка материя почистват.

# 678
  • София
Има разни джаджи за косми на котки и кучета, вършат чудна работа.
https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/podstrigvane_poddrujka/chetk … ochistvane/350928 тази калинка ми е супер помощник имам и такова, също е добро, за по-големи площи https://lapichki.bg/product/ured-za-subirane-na-kosmi/
И такова мисля да си взема
https://topsell.shop/produkt/%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0% … B0-%D0%B8-%D0%BC/

# 679
  • Street of Dreams
Много ви благодаря, въобще не се сетих за нещо за животни, а прахосмукачката ми е робот и не става за съжаление. Харесах ей това и се надявам да ми свърши добра работа и да става по-бързо и лесно

Дали обира и прах? Лятото на отворени прозорци всеки ден пускам робота и ми се ще и по мебелите да не се събира.

# 680
  • София
Колкото обере с космите и власинките, не знам предимно за килим ги ползвам, преди прахосмукачка.

# 681
Най-бързо и лесно става с нормална прахосмукачка. Обикновено всяка се продава в комплект с малка четка за мебели от този тип.

# 682
Най-бързо и лесно става с нормална прахосмукачка. Обикновено всяка се продава в комплект с малка четка за мебели от този тип.
Зависи и от самата прахосмукачка, и от материята на дамаските - забелязала съм, че някои материи се почистват лесно с такава четка, други - не. Може би затова Ондин пита, вероятно е опитвала с четката за мебели към прахосмукачката.

# 683
  • София
Аз тази четка не съм забелязала да чисти каквото и да.

# 684
Ондин каза, че няма прахосмукачка, а само робот. Лично аз чистя диваните не с посочената, а с малката плоска четка от комплекта. Робота отдавна го ползвам само в спалнята, където сме с рошава мокет и чисти много по-добре от обикновената прахосмукачка.

# 685
Ондин каза, че няма прахосмукачка, а само робот. Лично аз чистя диваните не с посочената, а с малката плоска четка от комплекта. Робота отдавна го ползвам само в спалнята, където сме с рошава мокет и чисти много по-добре от обикновената прахосмукачка.
Вярно, това за прахосмукачката от вчера до днес го забравих Simple Smile
Ама пък по повод на поста ти се присетих, че имам ръчни малки прахосмукачки с разни приспособления, с които също набързо съм почиствала дамаски,  включително от коса, то друго и няма толкова за чистене. Може и това да се пробва.

# 686
Аз си уших два калъфа за дивана от плата на завесите и през 10ина дни ги сменям. Малко зор видях с ъгъли, чупки и подлакътници, но стана екстра. Така ми е много лесно и диванът отдолу си е чист.

# 687
  • Street of Dreams
Чу лу, зор си е това 😁
Пък и наистина на мен ми трябва решение за всеки ден, което да става бързо, лесно и ефективно - като за мързелива домакиня. Диванът ми е почти бял, чаршафите са бели, а косата - черна. Ами ако не ги чистя всеки ден, си изглежда мърляво - дори и пет косъма да има. А след ролката грейва. Би ме домързяло тотално да вадя прахосмукачка за това.

Иначе лятото аз махам дебелите килими и съм само по ламинат. Роботът си минава под всички мебели и въобще нямам грижи. Ако тези приспособления за животни не помогнат, ще трябва да търся по-мощна ръчна прахосмукачка. Но първия вариант ми се струва по-щадящ за тапицерии.

# 688
Кога си взехме котка преди няколко години, купих и дайсън, точно за да мога да си чистя дивана всеки ден, без да се налага да опъвам кабели и да влача прахосмукачки. В последствие дайсънчето се оказа гейм чейнджър, просто не го заменям за нищо на света.

# 689
  • Sofiа
И аз не сменям Дайсъна за нищо на света.
Освен всичко друго чудно чисти мека мебел от животински косми, и нищо не вадя, не разпъвам и сглобявам.

Общи условия

Активация на акаунт