Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 941
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Сега ми хрумна и трето решение.Нещо като бутафорна ламперия.Сега видях тязи снимка и мацката каза,че са гипсови орнаменти.Дали тези орнаменти ще са ок в баня?

Майсторите тук да кажат, но ми се струва, че гипсът в банята няма да издържи, ако е малка, тъй като гипсът се влияе от влага.

# 271
Тези орнаменти ги има и от други материли.
само трябва да се боядисат отгоре, което важи и за гипсовите де.
https://pervazite.com/категория/за-стената/профили-за-стена/

# 272
Аз съм само с латекс, без плочки. Така 3 години в България. Не е проблем, а и латекса се мие перфектно. На всичко отгоре нямам и сифон на земята.
В баните имам и мебели от дървесина. Нищо има няма. И чудо невиждано - плочки само в зоната на душа
За латекс/ боя ясно, жената питаше за тези тапети.За ламперията много зависи.Понеже в Бг традиционно не се слага в мокри помещения, то трябва да намери специалист да в изработи, както Драго каза.
В английски и американски къщи се виждат такива ламперии, но баните са големи о с проветрение.И това има значение.
Ние сме с интериорна врата от мдф в баните, засега са ок, но первазите са рязани на място, не са грундирани и цъфнаха вече.Банята не е мн. малка и има прозорец, но въпреки това влага има.
Аз от 3 години съм в България, и ни первази, ни врати са ми мръднали. А вратите са ми от н-то качество.
Това, че нящо не се прави някъде традиционно, не озн, че не може да се направи. Например, на мен всичките ми бойлери са в МДФ шкафове, точно в баните. С МДФ первази съм, които завършват в плочките на душа.  нямам поражения от влага.

# 273
Всичко е до майстор 🤨 Ако си намериш такъв дето разбира и прави качествено, и знае какво прави, всичко може. За жалост на повечето майстори морето им е до колене и се захващат с неща, които не знаят как се правят. Ламперията в баня слагай само ако си намериш оригинална ламперия правена за баня, не такава измислена от някой по картинка и с подръчни материали. Добрата вентилация на такова помещение също ще е съществена.

# 274

Шкаф, мдф-италиански, бла-бла, слвд 13г е цъфнал по ръбовете, не се мокри.
Первазите- рядко са в допир в вода , но ето, че цъфнаха с годините.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 12:37 от ДХ3

# 275
Не е чудо нечувано. Изпълнителите в БГ са рядкост, които ще го направят качествено. Ако беше чудо, щях да пиша НЕ СТАВА, но насочих да се търси изпълнител. Основният момент е доброто вентилиране на банята. Ако е малка като масовото по-вероятно да има проблем. Малък обем на помещението, което се пълни за много кратко време с огромно количество пара и тук не е достатъчен само мощен вентилатор, а и осигурен свеж въздух, за да функционира той.

Гипсови орнаменти в банята бих заменила с полиуретан и да, може с первази и игра на цветове да се създаде илюзия за ламперия. Ще излезе в пъти по-евтино, лесно и бързо за изпълнение и без риск от раздуване.

Дон Марин предлагаха такива серии плочки. Като конкретен производител се сещам за Tubadzyn.

# 276
  • София
Аз като цяло мисля, че тези ламперии се ползват в самостоятелни тоалетни като цяло. Където влага общо взето липсва.

# 277
Само искам да уточнявате като се говори за Бг и чужбина.Има разлика голяма.

# 278
Баня и тоалетна в България, стандартен тухлен апартамент, едната баня е малка, без прозорец
тази част е почити в душ кабината. Ниско долу не е боядисано две ръце.

Ето и самата врата, оригинален цвят. Не е боядисана ( боядисвам ги с латекс, защото ММ има да запълва зад касата- качеството на вратите е под всякаква критика и някой щастлив ден ще ги сменя).
От тоалетната за гости, зад шкафа са бойлерите на термопомпата. Т.к. Постоянно живеем тук не се налага обездушаване и шкафа е плътно до земята. В къщата ни във Варна, заради спиране и пускане на води същият шкаф е с шина отдолу, за да се оттича водата

И в нашата баня, как се държат первазите след 3 години използване. Банята е с прозорец, който никога не съм отваряла. Има добра вентилация, но май не я използваме много често

Личното ми мнение е че трябват много добри майстори, изчистени идеи и технически ръководител/ някой който да води ремонта/.

# 279
Здравейте, може ли да ми помогнете с избор на цветове за холна секция. Паркета е дъбов на рибена кост, дивана мръсно бяло, килима тъмно сиво. Имам скица на това което ми трябва като разпределение , но на три пъти променях цветовете и немога да взема решение.

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 16:39 от neli_a14

# 280
Според мен, три цвята са много, но все пак първия от двата.

# 281
Един цвят за секцията, някакво много светло дърво.

# 282
Вариантите са няколко:
1. в цвета на стената. Тогава "секцията" ще е невидима"
2. в света на пода
3. в света на дивана
имате прекалено много цветове в това помещение, а още не сте сложили завеси, картини, и предполагам книги по рафтовете. Ще стане много цветове и 100 на 100 няма да успеете да ги съчетаете

# 283
Вариантите са няколко:
1. в цвета на стената. Тогава "секцията" ще е невидима"
2. в света на пода
3. в света на дивана
имате прекалено много цветове в това помещение, а още не сте сложили завеси, картини, и предполагам книги по рафтовете. Ще стане много цветове и 100 на 100 няма да успеете да ги съчетаете

Цвета на стената и завесите е неопредел - таупе или цвят боза Simple Smile както казва мъжката половина в семейството

# 284
Един цвят за секцията, някакво много светло дърво.
и аз съм за едноцветна секция, а колко тъмна да е, завивки от другите ти мебели и стените.

Общи условия

Активация на акаунт