Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 958
  • 737
  •   2
Отговори
# 315
  • София
И двете може да се обърнат по-лесно от секция/гардероб до тавана, с подходящото натоварване, въпреки че първата мебел е по скоро тв шкаф, не скрин, тук показваното скринче от където тръгна дискусията бе по-тясно и височко, в сми съвсем други пропорции. Леко ниско, малко нощно шкафче също би се обърнало по-лесно от голям скрин и тн. Но пък и би наранила по-малко

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 12:03 от Angel_Dust

# 316
Колкото по-ниско, малко и леко, толкова по-лесно за събаряне ако някое дете тръгне да ги ползва за катерушка. Ако ти такива притеснения нямаш, нищо не то пречи да пропуснеш тази стъпка.
Иначе, радвам се, че имате здрава секция от соца, но съгласи се, тя не е било единственото, което се е произвеждало тогава.
Не виждам защо трябва да се спори, има причина да го има в инструкциите за монтаж, тя не е толкова или винаги заради качеството и здравината на съответната мебел, твоя работа е ще я спазваш ли.
По същите причини в инструкциите на ел. уредите има всякакви предупреждения, за които човек би решил, че само ненормалник не би ги спазил, но явно такива има, патили са(плащали са) , връзват си гащите.
Не споря, споделям собствен опит и мнение.
Ако той не във всичко съвпада с нечий друг, то не означава непременно, че спорим или не е така? 
Чи Лу, на латекса винаги личи къде си доизмазвал, но зависи и след колко време - цветът се променя и новият си личи, което ще наложи да се замаже не само дупката, но и да се пребоядиса отново, ако е на видимо място. 
На венецианската - не. Ти защо не искаш да я чуваш вече? Би ли споделила?

# 317
  • София
За латекса си права, ако е минало повече време (а вероятно човек ако реши да прави разместване няма да е месец след ремонта) ще личи най-вероятно, да кажем има опция само дадената стена... От друга страна все си мисля, че човек не пренарежда ежегодно мебелите си. 😁Е, или поне аз.

# 318
Ако е минало толкова време, че латексът си е променил цвета и зад мебелите ще е друг цвят, там остава по-светло.
Венецианската не ща да я виждам, щото ми омръзна, а подмяната става само с къртене и ново шпакловане- т.е.основен ремонт. Пък е скъпа и трайна и като и няма нищо, не ти се прави основен ремонт. И не може да се правят поправки, защото си личи.
Нещо с възрастта вече не ми допада много лъскоч, а тя лъска яко, особено, ако има много лампи, както беше у нас.
Може би, на една стена или само таван, няма да е лошо, но аз натрясках цялото жилище от до, без една спалня.

Сега се сетих, че веднъж звънях на тези, които продават тебеширената боя Ани Слоун за да питам, дали ще стане с нея върху венецианската. Гледам, че боядисват с нея какво ли не- бани, кухни, даже стъкло. Преглътнах и това, че ще е скъпо, но човекът отсреща каза: "не става" и попари и последната ми надежда😆

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 17:57 от Чи лу

# 319
Скрит текст:
Ако е минало толкова време, че латексът си е променил цвета и зад мебелите ще е друг цвят, там остава по-светло.
Венецианската не ща да я виждам, щото ми омръзна, а подмяната става само с къртене и ново шпакловане- т.е.основен ремонт. Пък е скъпа и трайна и като и няма нищо, не ти се прави основен ремонт. И не може да се правят поправки, защото си личи.
Нещо с възрастта вече не ми допада много лъскоч, а тя лъска яко, особено, ако има много лампи, както беше у нас.
Може би, на една стена или само таван, няма да е лошо, но аз натрясках цялото жилище от до, без една спалня.

Сега се сетих, че веднъж звънях на тези, които продават тебеширената боя Ани Слоун за да питам, дали ще стане с нея върху венецианската. Гледам, че боядисват с нея какво ли не- бани, кухни, даже стъкло. Преглътнах и това, че ще е скъпо, но човекът отсреща каза: "не става" и попари и последната ми надежда😆
Много благодаря! Има върху какво да мисля.
За венецианската - зависи от финиша - има и мат, както и нещо като полумат /сигурно си има друг термин, но не го знам/. Може би лъска тази, която е гланцова като мрамор.

# 320
  • Street of Dreams
И аз абсолютно не харесвам венецианска мазилка - лъскава, тежка, доминираща. Харесвам я единствено в горната част на стените, когато отдолу има класическа ламперия - нещо от този сорт и с много семпли мебели
Снощи гледах видеа как мацки си правят сами балконите. Слагаха декинг плочки Ikea Runnen направо на бетона - някой има ли опит и какво ще стане, ако има лек наклон за канал?

# 321
Ако отдолу има жилищни помещения - се слага хидроизолации, оправят се наклони и т.н. После се слага декинга.
Имайте в предвид, че този на ИКЕА е тънък и след година-две се измята и криви.

# 322
Имахме
маса от Икеа с дъските на същия декинг-наду се след 2-3г, макар, че я лакирахме.

# 323
За мен най-доброто решение  за открита тераса си остава двоен под със самонивелирещи се крака, стига да не е миниатюрна 4-5 кв.м. Задължително трябва да има хидроизолация отдолу, каквото и да слагате. Ако е закрит балкон, то няма да се мокри толкова декинга и може да изкара.

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 00:40 от drago_2008

# 324
За мен най-доброто решение  за отрита тераса си остава двоен под със самонивелирещи се крака, стига да не е миниатюрна 4-5 кв.м. Задължително трябва да има хидроизолация отдолу, каквото и да слагате. Ако е закрит балкон, то няма да се мокри толкова декинга и може да изкара.
Освен хидроизолация имаме и някакво платно. Само, че е много много скупо. Особенно както при нас - 220 кв. Но пък лесно се поддържа и позволява маркучите за поливане на растенията да са невидими, т.е. вървят под декинга.

# 325
  • Street of Dreams
Закрита е, но е добре наклонът и каналът да останат, заради миенето на пода. Ако нивелирането не е проблем, ще се насоча към друг вид декинг плочки - благодаря за отзивите за Икеа.

# 326
За мен най-доброто решение  за отрита тераса си остава двоен под със самонивелирещи се крака, стига да не е миниатюрна 4-5 кв.м. Задължително трябва да има хидроизолация отдолу, каквото и да слагате. Ако е закрит балкон, то няма да се мокри толкова декинга и може да изкара.
Освен хидроизолация имаме и някакво платно. Само, че е много много скупо. Особенно както при нас - 220 кв. Но пък лесно се поддържа и позволява маркучите за поливане на растенията да са невидими, т.е. вървят под декинга.
Ако иде реч за геотекстил или дренажна мембрана, то той се слага при насипване с пръст и озеленяване, когато например се прави зелен покрив, ама това е частен случай. Нали се обсъжда балкон/тераса и декинг отгоре? Нашите са повечко квадрати, но няма да садим нищо на тях, а едната част ще са засипани с камъчета, другата са вече с двоен под. За да е на нивелация настилката са ползвани самонивелиращи крачета с гранитогрес 2 см. Наклонът и отворите за оттичане се запазват Отдолу има два пласта хидроизолация и ъглите са обмазани с битум. Растенията тепърва ще ги мислим догодина, но ще са в тип саксинйници.
Та, ако се слага "подвижна" настилка се хидроизолира задължително, защото иначе водата поема в плочата. Някои директно лепят плочки и ги фугират, защото спират водата, но после ако се отчупи парче или падне фуга започват течовате, така че и там е силно препоръчително да се обмазва преди лепенето. Това по новите стандарти.

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 13:18 от drago_2008

# 327
Здравейте,
налага ми се да направя ремонт на коридор в панелка (подови плочки, стени, осветление). За съжаление нямам никакъв усет за съчетание на цветове, обзавеждане, абе...нищо! Цяла сутрин ровя из мрежата, но така и не успявам да видя нещо, което да решава проблема ми. Като изходна точка- входната врата е тъмнокафява и ми се иска да запазя вградения гардероб( просто събира много багаж). Някакъв съвет?

# 328
За начало дайте снимка на коридора и гардероба.Останалото обзавеждане след него-настилки, стени.Така няма как да го измислим.

# 329
За начало дайте снимка на коридора и гардероба.Останалото обзавеждане след него-настилки, стени.Така няма как да го измислим.

Плачевно е, знам:)

Общи условия

Активация на акаунт