Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 966
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Колко ще се налага да се разхождаш пред тази лежанка, ще трябва ли да се разминават хора, иначе за мен комфортния мин е 80см, не, че и на 70не може да минеш ама... 🤷‍♀️ Нали знаеш стандартия вариант като се колебаеш, редиш кашони на мястото на дивана и преценяваш харесва ли ти

# 346
Не мисля, че ще ми се налага да се разминавам с някого - по груби изчисления ще има около 1.55м от края на лежанката до отсрещната стена.

# 347
  • София
На отсрещната стена ще има ли мебел?

# 348
Не мисля, че ще ми се налага да се разминавам с някого - по груби изчисления ще има около 1.55м от края на лежанката до отсрещната стена.
Съвсем достатъчно ще е. Ние имаме 1,30 м, на които има и ниско долно шкафче под Тв-то на отсрещната стена и остава пътека на пода 80 см.  Вашето ще седи доста по-добре.

# 349
  • Варна
Много ви моля за съвет какво перде да измисля за тук

Колебая се дали корнизът дали да е на тавана или на стената.  Досега винаги са били на стената и нямам много опит с такива на таван, сякаш натам клоня.
Гардеробът, за да е достъпен, май ще трябва цялото перде/пердета да се събира вляво. Обаче пък две пердета да се събират там не ми се струва много удобно. Около 2.40 е ширината на вратопрозореца, та предполагам две  ще трябва да са.

Ще съм благодарна за всякакви идеи.

# 350
  • София
Ако е на стената за 2,40 ще трябва да имаш държач в средата на тръбата и няма да може да се прибират вс вляво... Ако тавана ти става за пробиване май по-добре там с корниз с кукички. (за халки пак ще има същия проблем ), а вдясно ще е мн неудобно с гардероба, ако има перде натам.

# 351
Ако е на стената за 2,40 ще трябва да имаш държач в средата на тръбата и няма да може да се прибират вс вляво... Ако тавана ти става за пробиване май по-добре там с корниз с кукички. (за халки пак ще има същия проблем ), а вдясно ще е мн неудобно с гардероба, ако има перде натам.

Има тръбни корнизи с улей, при които може хем държач в средата, хем прибиране изцяло в ляво. Аз съм с такива.

# 352
Те тръбните може и през 20 см ако иска някой, да им сложи винт към тавана, това не пречи на движението на пердето после.

# 353
Ако са от тези с халки не може, но ако са с улей е ОК. Моите са с държачи за стена, не съм гледала, дали има и за таван.

# 354
  • София

Добре де, говових за този тип закачане, може на стена или таван(икейските например също са на такъв принцип, явно не е безумно изключение).
Но щом има и други варианти - супер👍ако и става не само за кукички, но и за такива пердета, още по-добре

Нашият таван обаче е с изолация и гипсокартон и не бих закачала на него (не сме го предвидили когато е било време )

# 355
Аз за този говорих
https://praktiker.bg/bg/Kornizi/EDNOKANALEN-PVC-KORNIZ-GARDINIA-120-SM-/p/428630

Не е тръбен, подведох се по улеите...този в линка може да си го дупчиш където и на колкото места искаш.

# 356
  • София
Да, този си е таванен, не тръбен, при тях няма проблем, освен ако не си с неподсигурен гипсокартон като при нас. 😁

# 357
А аз за това:

Има и по-модерни, и по-ретро, и такива тънки, но и дебели...

# 358
  • Варна
Благодаря за предложенията ! Нищо подобно на това последното гледах и аз.
Технически ми е ясно в общи линии, че има варианти да стане от едната страна да се събират.
По-скоро естетическа ми е дилемата - дали да е от тавана или над прозореца. И дали няма да натежи и да е по-трудно за дърпане..
Сега се замислих и дали щора тип японска стена и да се събира всичко вляво, ама нещо не ми се връзва сякаш

# 359
Да, този си е таванен, не тръбен, при тях няма проблем, освен ако не си с неподсигурен гипсокартон като при нас. 😁
Какво значи неподсигурен гипсокартон?
Моите тавани са такива, навсякъде имам таванни шини с  доста надиплени тънко перде и завеса. Често ги пера и няма абсолютно никакъв проблем откъм стабилност. Присъствах на монтажа, сложиха охлюви и си е ок.
Те хората цели кухни окачат на картон, какво са две пердета?😆

Общи условия

Активация на акаунт