Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 972
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Че по принцип, когато предвиждаш да слагаш тежести по гипсокартон е хубаво да се подсили зад него, т. е. подготвено е за целите, така че да можеш да пробиеш, да се задържи дюбела, да издъжи после тежестта и тн. Нещо, което не сме направили, защото от началото не сме го мислели така, то изобщо не сме мислели за пердета, беше малко онфарктно, защото над прозорците минават кабели 😂😂😂на места сме пробивали накосъм от тях.

# 361
Ама нямате никакъв проблем да закачате каквото и да е на гипсокартон.За тежки неща се пробива плоча/стена зад. гипсокартона и винтовете влизат в солидната база.В Испания всичко се прави с гипсокартон и така окачвахме всичко у дома.

# 362
А за един прост корниз за перде и само на картон ще стане, с повече дюбели за картон.

# 363
Моите са само на картон, хванати през 50см с охлюви.

# 364
  • София
Може и да сте прави, може и да зависи колко и колко тежки завеси слагаш, не ни се рискуваше.

# 365
Здравейте  боята с която боядисахме изглежда доста по тъмно сиво от това което очаквах и не ми харесва. Какво  можем да направим. Мислих си да сложим отгоре сребърна пясъчна мазилка и мебели в по светли тонове.

# 366
  • София
Втора (ако трябва трета) ръка в по-светъл тон

# 367
И аз така мисля.По-добре си тонирай нов латекс.Лично според мен пясъчната мазилка стои по-добре на светли тонове.Аз така развалих една тъмно сива стена,именно с пясъчна тъмна.

# 368
Втора (ако трябва трета) ръка в по-светъл тон

Ако вземем бяла боя и добавим от сивата която имаме и боядисаме отгоре дали ще покрие. Оф много ме е яд. Избрах си боята от Турция мн е хубава има покривнист но са ми я направили по тъмна. Моя е грешката че не бях там

# 369
  • София
Вероятно не са ти я направили тъмна, просто мострата, която си гледала не отговаря напълно на реалността, или осветлението в стаята пречупва цвета, често срещано.
Сега по въпроса... Същата бяла боя, като марка, да вероятно ще стане, НО... Ако не ти стигне посмъртно не можеш да повториш съотношението, съответно цвета, пък това с турция... То така и така сигурно ще е мн сложно да докупуваш.много ли боя имате останала... В смисъл да я прежалиш и да купите друга или да я използвате другаде...

# 370
Здравейте, влитам с въпрос .. Направихме си маса от чам за градината, с какво е най-добре да се лакира/омасли/безироса за да издържа на слънце, дъжд и ниски Т

# 371
  • Sofiа
Дами, търся идеи какви пердета/щори са подходящи за затъмняване на прозорци със скосявания. Така изглеждат прозорците

Обитателят ще е младеж.

# 372
Разбрахте идеално благодаря. Боята в  полисан много добра покривност и цена. Таваните и се стая станаха супер и хола е добре просто е по тъмно отколкото исках
Вероятно не са ти я направили тъмна, просто мострата, която си гледала не отговаря напълно на реалността, или осветлението в стаята пречупва цвета, често срещано.
Сега по въпроса... Същата бяла боя, като марка, да вероятно ще стане, НО... Ако не ти стигне посмъртно не можеш да повториш съотношението, съответно цвета, пък това с турция... То така и така сигурно ще е мн сложно да докупуваш.много ли боя имате останала... В смисъл да я прежалиш и да купите друга или да я използвате другаде...

# 373
  • Street of Dreams
Дами, търся идеи какви пердета/щори са подходящи за затъмняване на прозорци със скосявания. Така изглеждат прозорците

Обитателят ще е младеж.

Две идеи

# 374
Здравейте, влитам с въпрос .. Направихме си маса от чам за градината, с какво е най-добре да се лакира/омасли/безироса за да издържа на слънце, дъжд и ниски Т
Пращаш мъжа си в Практикер или Бриколаж и там има специални неща за тая цел. Може да си вземете и нещо да покривате масата зимата, ще помогне още повече да издържи дълго.

Общи условия

Активация на акаунт