Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 979
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
  • на последния етаж
Има ли отделна тема за коридорите, че не успявам да открия?

# 391
Има ли отделна тема за коридорите, че не успявам да открия?
Май няма, пиши тук, ще ги измислим.

# 392
И да е имало е било много отдавна поне аз като търсих преди време не намерих и писах в тази тема.

# 393
  • София
Някога, доста отдавна май имаше, можеш да си започнеш една тема ако искаш.

# 394
Здравейте, някой сеща ли се за по-добро разпределение?

# 395
То няма варианти никакви, освен ако това са пакети от ГК, които крият тръби. Могат да се отворят и да се провери дали не могат да се приберат, че са много широки. Много пъти сме преработвали такива в НС, които са изпълнени безобразно от строителя . Случвало ни се е и цяла стена на конструкция да падне, слава богу преди лепенето на плочките. Та има шанс да подобрите ситуацията...

# 396
Драго, колоната до душа със сигурност е с ГК, защото като се почука по плочките се чува кухо.
Тази, която е 37х65 е от някакви сиви тухлички и вътре има тръби и водомер.
Най-добре всичко да се разбие първо, така ли?

# 397
Зиданото няма смисъл. Най-вероятно е пакет правен с Итонг 5-ца и няма какво да спечелите. Куфарът от ГК може да се пререже и да се погледне каква е ситуацията, дали има място в него да побере структура за вграждане. Ще се опитам да намеря снимка.

Ето снимка на една баня сдадена от строител и като бутнахме пакета имаше място да вградим структура. Сега е точно толкова широк, колкото беше преди.

Моля не цитирайте да изтрия после.

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 12:44 от drago_2008

# 398
Леле, точно така изглеждат тръбите, дебелата тръба и сивите тухлички, които са в това 65х37 Flushed
Според теб, дали ще има начин и при нас там да се сложи структура за тоалетната?
Ако може, до нея може да се сложи душ или мивка, и ще ми харесва много повече.
Както е сега не ми харесва изобщо мивката там.
Предложих дали няма да може душ да е, обърнат обратно де, ама не им хареса идеята Sad

# 399
И ние така отворихме стена с гипсокартон и се оказа, че пред тръбите може да вградим структурата на тоалетната, като това спести място в банята.

# 400
А колко широка е структурата за вграждане? 65 см стигат ли или са малко?

# 401
Леле, точно така изглеждат тръбите, дебелата тръба и сивите тухлички, които са в това 65х37 Flushed
Според теб, дали ще има начин и при нас там да се сложи структура за тоалетната?
Ако може, до нея може да се сложи душ или мивка, и ще ми харесва много повече.
Както е сега не ми харесва изобщо мивката там.
Предложих дали няма да може душ да е, обърнат обратно де, ама не им хареса идеята Sad
Измерете през дупката колко разстояние има до най-издадената навън тръба. Ако има 5-6 см кухина и ако е зидано с циментови блокчета, щом са сиви, та прибавяте още 6-7 см и ще излезе сметката да се събере структурата. Снимки някакви ако имате да качите или майстор да погледне?
Стандартните структури са 50 см, за нормално седене на т.чиния по стандарт Ви трябват 70 см., т.е. да си оставите 5 см празно място отстрани на пакета преди да сложите параван да речем, или той да е сгаваем (хармоника).

Проблемът за мен е, че имате само 87 см от едната стена до другата колона, т.е. няма как да се  минава към душа. Т. чинии са от 51 см дължина до около 57 см. Т.е. остават най-много 36 см, което прави преминаването невъзможно.

# 402
Иска ми се всичко някакси да се събере в частта 160х124 и ако може да се разшири. Това зиданото - сива тухличка дебела 12.5 см и от ръба на тухличката до първа тръба 5-6см. Общо ще стане 17.5-18см Ще може ли да се разбие и намали?

# 403
Иска ми се всичко някакси да се събере в частта 160х124 и ако може да се разшири. Това зиданото - сива тухличка дебела 12.5 см и от ръба на тухличката до първа тръба 5-6см. Общо ще стане 17.5-18см Ще може ли да се разбие и намали?
Да, но обърнете внимание на малката ширина до отсрещната колона 44 см, там пише 87 см.

# 404
Аз си мислих, където са тръбите ако се намали с 14 см и стане 50см, тогава частта 124 ще стане 138см. Ако се сложи плот за мивка 60см, за тоалетната ще останат 78см. Дали ще е достатъчно или нещо не смятам правилно?
Нещо такова да стане :

Ей така ми харесва най-много на мен, даже няма да има нужда да се разбива онова:

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 22:07 от Барелина

Общи условия

Активация на акаунт