Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 904
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Аз бих направила облаците със спрей. Върху обща светла основа, небесно синьо или сиво, отсича се лесно по шаблон при дъгите, а надолу просто се припръсква отдалече, за да се разнесе. Луната също би се получила добре изрязана по този начин, не с латекс. Вече кои спрейове са безвредни за детски стаи и как се запечатват отгоре, не знам, но при всички случаи ще стане по-добре визуално.

# 511
  • Пловдив
В стаята на дъщеря ми рисувах с латекс стената - първо очертах контурите на детайлите с молив. Рисувах с оцветители за латекс на Смалтопласт, като от магазина ме посъветваха, при смесването на отделните основни цветове да действам със спринцовка - така де получава един и същи нюанс, ако случайно не ми стигне набърканото (на доста от цветовете се случи).
След като изсъхна напълно рисунката, върху слънцето, с фосфорна боя нарисувах луна. На светло се вижда слънце, а при загасена лампа - луна Simple Smile
На тавана, след като направих небето (със спрей е то), рисувах звездичките, отново с фосфорна боя, за да не се виждат през деня.
Моливът се покри идеално още на първата ръка цвят, независимо кой точно.
Скрит текст:
Първият етап беше небесният таван

След това започнах с очертанията с молив на стената
Поетапното оцветяване
И снимка на тъмно, но не съвсем - правена е през деня на пуснати щори, когато е тъмно, се виждат само фосфорните бои
В стаята на баткото таванът е космически - предвид способностите ми, сметнах че няма да мога, да нарисувам планетите задоволително и заложих на фосфоресциращи стикери, като точно под тях е нанесен два слоя бял латекс. Противно на очакванията - светлият латекс покрива в пъти по-лесно от тъмния! За наситеното синьо, в което е тавана, освен необходимата подложка, самия цвят е нанесен 5 ръце, за да не прозира никъде бяло.
Скрит текст:

За съжаление, нямам нощна снимка от неговата стая.
Съзвездията са от 3 размера фосфоресциращи звездички, като баткото сам си ги лепеше - луд е на тема астрономия и държеше, да са точни, а аз нямах нерви, за да меря с линийка точно коя звездичка къде трябва да се постави Joy
Ако мога да бъда полезна с нещо - насреща съм Simple Smile

п.с. Много се радвам на такива ентусиазирани хора Heart Eyes

# 512
Мога само да кажа БРАВО!

# 513
Уаууу, sweet_maniche, твоето си е направо талант. Въобще не мога да се меря с теб, нито пък да очаквам да направя някакво чудо. Справила си се наистина страхотно като един абсолютен професионалист. Браво! Heart Eyes
Аз затова за фигурите съм решила да са стикери и само в по-лесната част с облаците да се пробвам. Blush
Ентусиазирано, мисля че точно тази дума ме описва. Просто толкова го чакаме това бебе, че отсега искам да направя каквото мога за него със собствените си ръце, а не просто да залепя един тапет.
Heart
Ако стигна до някакъв напредък ще ви го покажа. Да не останат само думи. Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 15:27 от Bobby®

# 514
  • Пловдив
Благодаря Simple Smile
Далеч по-добре можеше да стане чисто композиционно, но...важното е, че обитателката е щастлива вече 6 година в стаята си Simple Smile
Сигурна съм, че ще се справиш - когато имаш такова голямо желание, нещата се получават!
Успех и ще чакаме снимки!

# 515
Само един въпрос - рисувала си не с оцветен бял латекс с въпросните оцветители, а със самите оцветители ли? Защото си мисля че в моя случай по-скоро ми трябва латекс в 3 цвята понеже цветовете ще са по-пастелни, а не наситени.

# 516
  • София
когато на нас са ни бъркали цветове в една голяма кофа слагат буквално капки оцветител, не виждам как би рисувал с тях... По-точно си е дозабърквала цвят, което пак не го намирам нужно, при положение, че имат съвсем малки разфасовки и става съвсем същия цвят като е машинно. И да тъмните и ярки цветове са по-трудни, но пак повече от 3ръце🤔вероятно зависи и от боята.

# 517
  • Пловдив
Само един въпрос - рисувала си не с оцветен бял латекс с въпросните оцветители, а със самите оцветители ли? Защото си мисля че в моя случай по-скоро ми трябва латекс в 3 цвята понеже цветовете ще са по-пастелни, а не наситени.
Да, със самите оцветители, като ако ми трябваше по-блед нюанс, разреждах с бял латекс на марката
Ето снимка на кутийките

# 518
  • Sofiа
Лелеее, sweet_maniche, чудни са! Страхотен труд и ентусиазъм.

# 519
Здравейте, трябва да избера черни закачалки за портманто. Гледам из магазини за мебелен обков, но са ми твърде евтинджос и някак кухи, все едно ще се счупят ако закача нещо по-тежко. Може ли препоръки?

# 520
  • София
Черни закачалки да искаш... Поне нещо като стил?

# 521
Черни закачалки да искаш... Поне нещо като стил?
Нещо класическо, да не е медерно. Изчистени, Без камъчета и т.н

# 522
  • София
Ковано желязо?

# 523
# 524
Не съм мислила за ковано желязо. Може ли препоръка за сайт или производител?

Общи условия

Активация на акаунт