WIZZAIR - 44

• 48 023
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря ви, а вече в чекирания багаж мога ли да си слагам такива неща-монети, лекарства, хомеопатия нокторезачки, шише вода, храна, гримове, лаптоп, таблет в свободен ред или и там трябва да спазвам някакви подредби и ограничения. Досега не съм летяла и затова питам. Тези сериозните ограничения, които включват и пликчета за вода ръчния багаж ли касаят?

# 556
А за какво ви е вода в чекирания багаж? Иначе всичко изброено можете да носите и на борда в ръчния багаж попринцип.

# 557
Благодаря ви, а вече в чекирания багаж мога ли да си слагам такива неща-монети, лекарства, хомеопатия нокторезачки, шише вода, храна, гримове, лаптоп, таблет в свободен ред или и там трябва да спазвам някакви подредби и ограничения. Досега не съм летяла и затова питам. Тези сериозните ограничения, които включват и пликчета за вода ръчния багаж ли касаят?

да, ограниченията са за ръчния багаж
в чекирания може и пистолети и самурайски меч да носите ако искате
идеята е да се избегнат въоръжени отвличания на самолета и терористични актове, а да не ограничават личната свобода да си носите личните вещи с вас

лаптопи, бижута, пари, документи и жизнено необходими лекарства се носят в ръчния, защото първо, се краде, второ, може багажа да се загуби временно

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 21:13 от neuromancer

# 558
А за какво ви е вода в чекирания багаж? Иначе всичко изброено можете да носите и на борда в ръчния багаж попринцип.
Как да ги нося на борда в ръчния багаж, нали не е добре да носим метални неща като монети, нокторезачки, пинсети или поне така разбрах..

# 559
Винаги нося пинсета и нокторезачка в несесера в ръчния багаж. Като отидете на проверката вадите всичко от джобовете и го оставяте в кошницата. Часовник, колан, бижута, портмоне, телефон и друга техника ако имате.

# 560
ами казах, че са разрешени колани и копчета, но е добре да ги подготвите предварително и да ги пуснете на рентгена, вместо да задържате опашката
няма да ви арестуват, ако не е разрешено изобщо ще ви ги конфискуват и ще си летите
като попътуваш повече ще свикнеш, аз пътувам много и гледам да избягвам проблеми

# 561
  • София
silvi78_78, нищо не си разбрала.
Прочети първия пост на темата.
Ако след това не ти е ясно - влез в сайта на летището и прочети изискванията за сигурност. Те са общи - за всички авиокомпании.
После пак ще си пишем.

# 562
абе не е толкова страшно
забранени са огнестрелни и хладни оръжия, експлозиви, сгъстен газ, киселини и пр., течности в големи количества, както вече казах

всичко друго може да си носите, като стигнете до металния детектор сваляте всичко в легените и ги пускате на рентгена, минавате металния детектор и после си взимате нещата обратно

# 563
абе не е толкова страшно
забранени са огнестрелни и хладни оръжия, експлозиви, сгъстен газ, киселини и пр., течности в големи количества, както вече казах

всичко друго може да си носите, като стигнете до металния детектор сваляте всичко в легените и ги пускате на рентгена, минавате металния детектор и после си взимате нещата обратно
Благодаря Ви!

# 564
Аз всички монети, ключове и метални неща от мен(колан не нося) слагам в зипнато пликче за да не бавя купона.Уважавайте времето си и това на околните.

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 09:59 от Versace_Dreamer

# 565
Лекарства от типа на Нурофен , противоалергични капки , няма проблем да са в ръчният багаж, само да са в плик.
Не са необходими рецепти за тях?

# 566
няма проблем, според изискванията за течности
рецепта винаги съм носил и никога не са я гледали

предполагам, ако лекарствата са наркотични, забранени или в много големи количества трябва да имате

# 567
В тая връзка https://trip.dir.bg/novini/parvo-letishte-v-sveta-premahna-ogran … v-rachniya-bagazh
От Холандия почти година летим,без да вадим нищо на скенери,и с вода,над 100мл.Надявам се тая глупост да отпада на все повече летища.

# 568
Малки обеци, сребърни, трябва ли да се махат?

# 569
Малки обеци, сребърни, трябва ли да се махат?
Не, разбира се. Златните си бижута никога не махам също.

Общи условия

Активация на акаунт