WIZZAIR - 44

• 48 030
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
  • София
На излизане няма такива, само на влизане в БГ, струва ми се.

# 541
На излизане от Бг няма, да. На влизане в Малага би трябвало да има.

# 542
Опашката на Т1 се причинява от секюрити проверките - лентите са малко.
Паспортна се минава през гише с полицай при заминаване, при пристигане е на късмет дали работят машините.
В Малага също минавахме през гише март.
За мен един час е малко, дайте си още някоя минутка.
На лентите от дясната страна на залата (преди гейтове 4-6) се нареждайте на по-близката лента, защото на по-далечната (втора, до WC) минава кабинен екипаж и пилоти без ред.
А те понякога са много.
Ако може, избягвайте опашки с деца с колички на секюрити, както и въобще семейства с деца на паспортна проверка. По-бавно стават там нещата.
Приготвяйте се, преди да стигнете лентата. Това е към всички – ценете времето на останалите. Аз минавам лентата за секунди, защото обикновено всичко по мен вече е прибрано където трябва, а каквото трябва от раницата/куфара, е извадено.
Но има хора и за 20 път да минават, ще минат клетката с колан, стотинки, телефон и т.н.

# 543
  • София
Те не само са малко, но и оня ден работеше само една (привечер) и 3 самолета се бяхме струпали на нея.

# 544
Благодаря много на всички за препоръките Flowers Tulip
Ще отидем по-рано, разликата е половин час, просто в случая  е 4 или 4.30, затова попитах.
Миналата неделя пътувах за Мюнхен, макар и с чекиран багаж, цялата процедура от визане в аерогарата до намиране на гейта отне половин час, затова се питах как стоят нещата на Т1.
Благодаря ви!

# 545
Сутрин от 6 до 7 са много повече полети, но и работят повече скенери, а и като се влезе на Т1, има две опашки, на ляво, и на дясно. Даже понякога се сливат. (Миналия месец като летях до Нюшопинг в 6.30, се бяха слели и не можеш да разбереш откъде започва опашката) А днес имах полет в 11.50  и опашката беше само една, отдясно.  В 10.55, когато се появих на Т1 точно започнаха проверка и отлявата страна и бързо и там се наредиха хора. И след първоначалната проверка на документ и бордна карта, после се видя, че само един скенер работи с един проверяващ, който не дава повече от едно легенче  и докато обяснява на човека преди теб за лаптопи, течности и т.н., нямаше къде да си оставя нещата, които държах, тоест не дава поне още 3-4 легенчета да си ги поставят хората, да се минава по-бързо.
Та... искам да кажа, че по-малко натоварените часови пояси са и с по-малко проверяващи и по-малко скенери.

# 546
  • София...........
Здравейте,
Знаете ли кога се очаква да пуснат разписание пролет/лято 2024?

Благодаря Flowers Hibiscus

# 547
Извинявам се, че нахлувам така, но нямам възможност да търся конкретен отговор. Имам купени билети за следващата седмица, които няма как да използваме. Искам да променя датата на полета за след 2-3 месеца примерно. Каква ориентировъчно е таксата? Нямам flex.

# 548
Като тръгнеш да сменяш ще ти каже. Ако не ти хареса можеш да смениш датата или да затвориш прозореца, няма промяна на с билетаако не въведеш карта. Освен таксата се плаща и разликата в цената.

36-35 евро на човек на полет е таксата

ПП 35-45 евро исках да кажа, така пише на сайта. Ако билета е бил по-евтин от това, направо купуваш нов билет

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 14:29 от neuromancer

# 549
Здравейте, имам няколко въпроса и ако някой запознат ми отговори ще съм много благодарна Simple Smile

1. Може ли да се вземе бебешка количка при пътуване с дете 2+?
2. Ползва ли се качване с предимство заради детето?
3. Ако не се закупят предварително места, има ли риск да не сме разделени с детето?

Благодаря предварително на отговорилите!

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 14:23 от Blue`Sky

# 550
Родителите с деца до 2г се качват след Приоритито. 
Няма да ви разделят от дете до 14години и без да закупите места

# 551
А ние понеже не си купуваме билети с места, а ще сме с детето. До мен или до мъжа ми ще го сложат. Ние сме с различни фамилии. То носи фамилията на баща си. Без брак сме. Ще носим акт за раждане на Български.

# 552
Няма никакво значение до кого ще сложат детето. Вие ще прецените кой от вас ще седне с него, ако случайно не ви сложат тримата заедно.
А ние понеже не си купуваме билети с места, а ще сме с детето. До мен или до мъжа ми ще го сложат. Ние сме с различни фамилии. То носи фамилията на баща си. Без брак сме. Ще носим акт за раждане на Български.

# 553
Аз никъде не можах да намеря информация какво не трябва да имаме в ръчния багаж  и по дрехите и джобовете си при качването на самолета. Само някакви откъслечни коментари в темата за метални колани и стотинки. Дали може повече яснота.

# 554
е как, това се дъвче милион пъти, какво е забранено да се носи
не можеш да носиш огнестрелно и хладно оръжие, както и играчки с тази форма
киселини, газ под налягане и подобни неща
течности и гелове са разрешени в малки количества - в контейнери до 100мл сложени в един прозрачен плик с обем до 1л.

всякакви метални предмети по вас (бижута, копчета, катарами, монети) се откриват с металния детектор, затова се свалят и минават на рентген, и ако няма проблеми си ги взимате
ако има нещо подозрително в багажа всичко се преглежда на ръка, тоест става досадно и има забавяне

затова е най-добре предварително да свалите всичко метално, както и да сте приготвили плика с течностите и ги пускате на скенера, става по-бързо, иначе пищи, вие сваляте или идва някой да ви обискира ръчно, понякога правят натривки за експлозиви, задържате опашката и всички стават много нервни

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 20:48 от neuromancer

Общи условия

Активация на акаунт