WIZZAIR - 44

• 47 948
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
  • Цюрих
Здравейте!
Предстои ми пътуване от Меминген до София и пак искам да попитам-нали си летят нормалните еърбъз самолети на Уиз? Нямат смяна с други компании? Трудно се качвам на самолет и всяка промяна ме изнервя допълнително.

# 706
Здравейте!
Предстои ми пътуване от Меминген до София и пак искам да попитам-нали си летят нормалните еърбъз самолети на Уиз? Нямат смяна с други компании? Трудно се качвам на самолет и всяка промяна ме изнервя допълнително.

Сигурно намеквате за украинските SkyUp! от миналото лято. Вече няма нужда да се притеснявате. Wink

# 707
Тия съвсем изплискаха. На билет от 48 лева, салонният багаж му е 71, а чекираният - 90.
Това с Wizz членство.  Явно се очаква като си лоу кост да пътуваш само с резервни долни гащи и паста за зъби.

# 708
Забелязах нещо много интересно. Търся билет Валенсия София, влизам през сайта без да се логвам и ми дава, че освен от Манисес има полети и от Кастейон, дати цени всичко си излиза както трябва ( цените са високи ). Влизам логната през приложението изобщо няма такава дестинация.
Преди години Раян летяха от там за Уиз изобщо не съм чувала...
Някой би ли погледнал какво ще даде като информация при него?!

# 709
Като избереш Кастейон впоследствие ти сменя летището на Валенсия, няма други полети.

# 710
Преди години Раян летяха от там за Уиз изобщо не съм чувала...
Някой би ли погледнал какво ще даде като информация при него?!
Аз съм пътувал от Кастейон за София с Раянеър. Беше 20 евро трансферът (от Палау де ла Мусика) с летище Кастейон, пътят е 2 часа. И де изсипват пред летището 2 часа преди полета. Тоест разписанието на автобусите всеки ден е различно, защото е съобразено с полетите.

@Doro, ами учиш се да пътуваш само с малък ръчен багаж и това е. Аз от 6-7 години не съм ползвал нито чекиран багаж, нито прайорити. Няма да взимаш книга (само електронна), няма да взимаш куп неща, които мислиш, че ще ти трябват, просто ще си ги купиш оттам. Като помня преди 2010 как пътувах все с чекиран, слагах дрехи като за цял месец, а всъщност ме няма 5 дни. Ей така, "за всеки случай". С повечето пътувания, и мисленето се променя. С обувките, с които съм, с дънките, с които съм... резерва няма. Grinning Другите дрехи са по 3-4 бройки и това е Grinning Донякъде е и полезна тази политика на лоукостовете. Учат ни как да подбираме и как да казваме "абе може и без това" Grinning

# 711
Просто от евтини билети не може да си избият разходите, затова багажа. Който може без багаж печели.

# 712
  • София
Мъжете сте по-обрани - моят мъж пътува с една раничка и дори не я пълни цялата, ние жените като заподреждаме багаж става страшно. Но и аз напоследък се научих да пътувам с раница за 3 дни, виж, за 4-5 е по-сложно.

# 713
Аз пазарувам дрехи преди всяко пътуване конкретно за него, доставя ми удоволствие. Отделно на място добавям още толкова покупки. Без багаж не мога да пътувам, въпрос не точно на умение, а на желание и нагласа.
При мъжете и леко по-различно.Мъжът ми няма никакъв проблем да носи един бански цяла ваканция - ако е сам, ама не е, та ги сменя Simple Smile.

Писали сме едновременно с Olive Simple Smile))

# 714
Ами някои хора искат на всяка снимка да са с различен тоалет, всеки си знае и си прави бюджета.
Моя личен багаж е 50% пълен с неща на децата и жената и без това, то даже не обичам да избирам какво да обличам, обикновено взимам каквото е най-отгоре в чекмеджето.
Като бях сам носех голям фотоапарат с обективи и статив, това уплътнява добре малък багаж, сега рядко ги нося.

# 715
  • Свищов
То не е задължително все пак всички от резервацията да имат еднакъв багаж. Аз дреха не обичам да повтарям, ама се научих да пътувам с малко. Сега последно (с Раяън) за 4 нощувки 3-ма души взехме само 1 чекиран багаж. Реално напълнихме половината куфар, а раниците ни бяха полу-празни. Всеки имаше дрехи за 5-6 дни без да повтаря и по още 2 чифта обувки. Ама се научих да оптимизирам пространството. Лятото е по-лесно обаче.

# 716
Аз си оставих в България дрехи и други неща,и от 5-6 год.си пътувам с раница.Чудно е! Преди това все с чекиран багаж,който си оставаше в куфара.
Така свикнах и за други дистанции.Особено летните са ми песен-всичко на руло ,и се събира в раницата.Дрехи,позволяващи поне 2 комбинации и е песен.А и не мъкна км багаж с мен.

# 717
Проверете цената на багажа в друга дестинация и използвайте услугата флекс. До Братислава, Бари беше по-евтино от София-Лондон. Аз нямам проблем да пътувам с раница, но понякога носиме подаръци и ми трябва чекиран багаж

# 718
Diziler, мен трансфера не ме притеснява, просто се учудих като ми излезна опция за Уиз от Кастейон.
Иначе нямам проблем с малкото багаж, важното е да съм на път 😃

# 719
Принципно може да намериш отсечка, където багажа и флекса са евтини, купуваш и после сменяш с твоята, багажа и флекса си остават валидни, доплаща се само разликата в билета (ако новия е по-евтин не се връща нищо обаче).
Флекса е задължителен, удобните полети за тая работа се променят, трябва да ги търсите.

Общи условия

Активация на акаунт