ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 3

• 44 737
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Здравейте! От много отдавна не съм се появявала, но лятото при мен е така - затрупана съм от работа!
Въпреки, че тази година нямам седмокласни емоции, пак много се вълнувам и преживявам НВО-то.
Искам да пожелая успех на всички деца днес! Да им се падне хубава теза и благодатен преразказ.
Наборът заложи, че тезата ще е на "На прощаване".

# 286
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мина последния ден с два изпита.

останаха химия (днес) и физика - на 16 Simple Smile и край.
мислех за лагери, но май ще си обявим свободна програма - ще попътуваме из България. плановете ми са за Русе, от там Силистра-Добрич, после по брега морето... до Варна може би, а може и до Бургас. след това Стара Загора, Пловдив и обратно до дома.
нямам точни планове и не знам колко ще успеем да изпълним, но ще опитаме. Simple Smile

# 287
  • Пловдив
... моята отиде с тениска на Ботев (Пловдив, футболния клуб Joy ) И нейното предположение е за някое произведение на Ботев.
Отиде коренно различна от батко си. Които имате две и повече деца, знаете колко са различни!
Той беше притеснен преди две години. Тя отиде като на битка - нетърпелива да ги "смачка" JoyJoyJoy
Състезателен тип е. Само й казах да не бърза. Последно преговаря дали НЕ се пише отделно от деепричастието. Бях на път да я объркам. Добре, че не ми се довери, а си го провери...
Усещам се по-спокойна, отколкото с набора.  Той я бъзикаше, викаше й "матура". "Хайде, матура! Ставай, матура! "...
Догодина той ще е на ред по същото време. Питах го, той ще има ли нужда от уроци по БЕЛ, МАТ .... "А да бе!"
...
Успех на всички братчета и сестричета на наборите, които днес са на матура, било то в 7 или в 10 клас!
Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 20:14 от JiD

# 288
  • Някъде на край света
Jid, някои "богопомазани" като нас са всяка година в матура. Joy

Късмет да имат децата, другото ще се нареди! Flowers Four Leaf Clover

# 289
  • В светлината на слънцето
Стискам палци на седмокласниците! Да дадат най-доброто от себе си и да бъдат доволни от резултата! Heart

# 290
Уж ми е втори път и то наскоро след предното, а съм по-спечена от преди. Девойката беше по-смела, братът тръгна с полу-замръзнала усмивка през зъби, личеше колко е стресиран. Каквото дойде - има живот и след НВО.

# 291
  • София
Успех днес на седмокласниците! Да ги разбият! 😁

Наборът приключи с училището за годината, остават само файнълите. Той погледна графика им и заяви: “Аз всъщност няма какво толкова да уча, щото повечето неща си ги знам!” Уикенда беше по партита, вчера се прибра към 6, днес ще спи до 11… Ама щом си знае, коя съм аз, че да го карам да учи?! 🤬

# 292
  • София
Успех на всички деца днес, нека силата и късметът да са с тях!
Моето дете скоро попита дали може да отиде на дискотека за възрастни, половината ѝ гимназия щяла да бъде там в някаква определена вечер, категорично забраних - обясних, че нито е законно да е в подобно заведение, нито е приемливо за мен.
Интересно ми е - вие пускате ли децата, тя твърди, че нейни съученици редовно ходят?

# 293
  • Пловдив
Моят е ходил миналото лято като бяха осмокласниците от гимназията на лагер в Приморско.
Учителите били с тях.
по негови думи "животът се делял преди и след Приморско"... каквото и да означава това.
Това лято не го пуснахме на същия лагер, организиран от гимназията. Пак в Приморско.

# 294
  • В центъра на моретата
Дъщеря ми ме врънка да ходи в клуб с музика на живо - някакви групи щели да идват и да свирят по варненските плажни заведения. Започват към 23 ч. и приключват 3-4 ч. Все още се назландисвам, защото датите са близки с концерт на Guns `N Roses, на който мислехме да ходим. Иска и на July Morning да я пусна, ама тогава със сигурност ще пропусна. В клуба може да отида с нея, за придружител и да я подбера по някое време, ама да посрещам слънцето ми е минало времето вече. Беше то едно време...Laughing, въпреки че приятелката ми ходи още и на тези години по къмънаците на Камен бряг.

# 295
  • Варна
мина последния ден с два изпита.

останаха химия (днес) и физика - на 16 Simple Smile и край.
мислех за лагери, но май ще си обявим свободна програма - ще попътуваме из България. плановете ми са за Русе, от там Силистра-Добрич, после по брега морето... до Варна може би, а може и до Бургас. след това Стара Загора, Пловдив и обратно до дома.
нямам точни планове и не знам колко ще успеем да изпълним, но ще опитаме. Simple Smile

Добри, моля,  обади се преди да дойдеш до Варна, за да се организираме да се видим с теб!
Надявам се, че ще имаш време и желание за една варненска среща😀.
И от мен стиснати палци за всички седмокласници и най-вече за мои близки приятели колежка и колега, които имат седмокласни ученички. Дано да овладеят стреса и да се справят отлично с НВО-тата и да бъдат приети в най-желаните от тях училища в София и Пловдив. Пловдивската девойка е зле с МАТ и ще й трябва много късмет, за да се справи. Не се стреми в топ специалностите. Рисува страхотно и й желая прием в желаната специалност. Стискам палци и за форумските седмокласници.

# 296
  • Русе
Относно дискотеките - моята дъщеря казва, че ппочти целият й клас ходят редовно на дискотека, особено момичетата. Аз й казах, че нямам нищо против да отиде, но трябва да убеди батко си да отиде с нея като придружител. Тя обаче каза, че на нея не й се ходи, защото всъщност само кифлите от класа й ходели, но пък те почти всички в класа били кифли. Спомням си, че батко й започна да ходи с преспиване по разни вили извън града и дискотеки точно като стана на 16г. Но мисля, че и двете ми деца са разумни, знаят, че не искат да пушат, пият, използват наркотици и др., макар че казват, че ще опитат от любопитство. Голямото дете казва, че всичко е пробвало, но не му харесва /само райският газ му харесвал/.

# 297
  • София
Моите деца все още не са ходили на дискотека. Синът ми до момента не е изявавал желание да ходи. През април давахме капаро за бала за ресторанта и дискотеката и той се чудеше, дали да дава за дискотеката, но аз го накарах. На девойката приятелките от квартала са малки (две са седми клас, а третата е десети, но и тя е на техния акъл) и съответно за момента дискотеката не им е на дневен ред. От класа съучениците й имат други интереси и от тях мисля, че няма такива които да са ходили. Преди две седмици бяха ходили на хижа и там играли на криеница и народна топка по тяхна иниацитива, така че те все още не са узрели да ходят на дискотека Smile

# 298
Нашите ходят в един клуб, който отваря рано и са се прибирали до към 23ч. Свирят и някакви банди. Не е изявявала желание да ходи на нощна дискотека.

# 299
Съученички ходят и то редовно още от началото на годината, показвала ми е типичните им снимки от санитарните възли в чалготеката. Все още ми е крещяща разликата между вида им на сластни нимфетки и годините.
Скоро няма шанс да се включи в подобно преживяване, много далеч е от тази музика, има клубна закалка с концери в малки и големи зали с нас - ние сме от тежките фенове.

Общи условия

Активация на акаунт