Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 11

• 29 623
  • 764
  •   2
Отговори
# 495
През месец се пускат такива статии. От години ги чакаме тези изменения.
Просто ми е омръзнало едно и също нещо да цикля, за това ще изчакам.
Защото много пъти се готвят разни неща, накрая не се сготвят...та ...

# 496
  • София
В блока ми един буден, млад съсед/тип жълтопаветник/ е инсталирал част от бебефон срещу входа. Това чудо по цял ден свири бебешка музика и снима всеки влизащ и излизащ. Никъде няма съответното предупреждение, че ни гледат. То и само той може да наблюдава какво става на входа, другата част от уреда е в него. Човека дори и не живее в блока, с бебефона не може да наблюдава собствения си апарт.
2 -3 съседки седят през деня на пейката пред блока и музиката ги подлудява. Оплакват ми се, но за мене - все тая.
Чудят се как да постъпят с бебефона. Казах им да го счупят - страх ги е.
Вие какво предлагате?

# 497
Скрит текст:
В блока ми един буден, млад съсед/тип жълтопаветник/ е инсталирал част от бебефон срещу входа. Това чудо по цял ден свири бебешка музика и снима всеки влизащ и излизащ. Никъде няма съответното предупреждение, че ни гледат. То и само той може да наблюдава какво става на входа, другата част от уреда е в него. Човека дори и не живее в блока, с бебефона не може да наблюдава собствения си апарт.
2 -3 съседки седят през деня на пейката пред блока и музиката ги подлудява. Оплакват ми се, но за мене - все тая.
Чудят се как да постъпят с бебефона. Казах им да го счупят - страх ги е.
Вие какво предлагате?
Ще им дам безплатно един голям и здрав камък.

# 498
Aisha Сериозно ли?! Народа изтрещя тотално. Викнете кварталния или на 112 се обадете за съмнително устройство, което смущава обществения ред и не знаете с каква цел е там. Освен това смущава тихите часове 14:00-16:00, 22:00-06:00.

# 499
камерата е усилвател на светлина, ако нацелиш обектива с лазер - камерата ще се изпържи
но като е незаконно сложен, просто вземи една пръчка и счупи устройството, и като те види, какво може да направи
а и едва ли се записва от тази камера

# 500
  • София
Няма нужда от вандалски прояви. Свалете камерата трима съседи и да остане в единя на отговорно пазене или няма начин да няма бутон за изключване - просто я изключете и я оставете да си виси.

# 501
  • Варна
Срежете й кабелите, все отнякъде се захранва.

# 502
  • София
Благодаря за предложенията.
Бебефона се захранва от портиерското помещение. В него по цял ден висят портиера-чистач и гаджето му, чистят уж, поддържат градинката пред блока.  Съседите не са доволни, но не смеят да си кажат гласно, страх ги е от жълтопаветника, имал партийни конакти. На мене камерката не ми пречи, смешно ми е как всеки дудне и се възмущава, но когато е извън обсега и. Понеже излизам и влизам по 2 -3 пъти дневно все зад ъгъла ме пресреща някой и започва оплакването. Няма какво да направя, нито съм в ръководството, нито ще си вдигам кръвното заради бебефона.

# 503
Типична българска картинка...всеки мрънка, но на събрание мълчи като....пукал.
Ами да мълчат. Все чакат някой друг да дойде да ги оправи.
Ненавиждам тази черта!

# 504
Ако изобщо дойде на събрание. Напълно подкрепям последното мнение.

# 505
  • Варна
Едва ли висят и нощем в портиерната. Махнете го нощес тогава.

# 506
Това с бебефона е добра идея, разсмяхте ме искрено! 😁
На този сайт blitz аз особена вяра му нямам.
PureLove, безкрайно благодаря за координатите на Нитро Ен. 🤗 Спасиха положението днес хората! Свършиха чудесна работа. Мазето е почистено и вече съхне. Препоръчвам ги!
Преди това едни наглеци ни излъгаха, че прочиствайки два сифона и един английски двор мазето ще се отпуши, за което ни взеха 400лв. и нищо не направиха.

Сега търся хора за изчистване на боклуци от мазетата на приемлива цена. Ако може също да кажете читави хора, ще съм безкрайно задължена!
Благодаря ви, мили хора за темата и опита, който споделяте! Безценни сте! 🤗

# 507
Цигани ..те имат и транспорт за да разкарат нещата, защото е зобранено да се оставят до кофите. Ако има и железа и електроуреди, още по-добре..
По фейсбук групи съм намирала...

# 508
Тета, от есента искам да разчистя и имам телефони на един куп такива, обаче незнам каква ще я свършат. Едни ми обясняваха, че трябвало да извозят боклука до Ботевград, затова било такава висока цената им. 🙄 Ако някой ми препоръча хора с поносими цени, ще е по-добре. Че аман от разигравки и празни приказки. 🤨

# 509
Доста лъжат, да.

Общи условия

Активация на акаунт