Име за второ момиченце в унисон с името Елица

• 10 798
  • 135
  •   1
Отговори
# 105
Да ви е жива и здрава, да расте весела и щастлива и много да ви радва! Името й си е идеално, не се тревожете ❤

# 106
Честито! Чудесно име за вашия дар!

# 107
  • Варна
Честито! Да е жива и здрава малката принцеса, да ви радва. И на Вас желая всичко най-добро.

# 108
  • София
Да ви е жива и здрава.Хубаво е името не го мислете!

# 109
Прекрасно име сте избрали, да е жива и здрава Дарина!

П.П. много благодаря, че се връщате да ни споделите какво сте решили, най-хубавите теми в този раздел са тези, в които накрая празнуваме раждането и вече даденото име!

# 110
Благодаря ви от сърце Simple Smile)) Alyssa когато искаме съвет, най малкото което можем да направим после, е да кажем решението,  което сме взели. Така че напълно подкрепям написаното Heart

# 111
  • Sozopol
Здравейте,  дами.
Имаме една девойка, която се казва Елица. Очакваме второ момиченце,  но много се затруднявам с избора на име. Има доста време до термин, но въпреки това реших да пусна тема и да се допитам до вас.
В решението за първо име оставих таткото да направи финалния избор. И не, че съжалявам,  просто другите имена, които ми допадаха тогава, а и днес, са например Никол, Крисия, Изабел, Луиза, Ивон, Елиза, Елизабет, Бела, Лора, Анабел, Лилия и т.н.
Тоест не носят тази българска нотка, както името Елица (освен може би Лилия, не знам).
При това положение няма как да избера второ име, което да няма никакъв синхрон с първото.  Знам, че за някои това е пълна глупост,  но за мен не е ок едното дете да е Пенка, а другото Елизабет, например.

Затова се нуждая от помощ.  Моля за предложения за име, което са си отива с името Елица, за да могат двете девойки да носят красиви,  подходящи имена. Тъй като дъщеря ми не е кръстена на никого, смятам, че и втората не трябва да бъде, затова изключвам имена с буквите К, П и В.

Благодаря предварително.
Здравейте,
Аз също съм избрала Елица , за име на първородна дъщеря, но се притеснявам. С това име в училище дали няма да бъде подигравана или тормозена от връсниците си. Моля споделете наблюдения.
п.с. да ви е жива и здрава втората рожба. прекрасни имена сте избрали.

# 112
  • SF
Подигравана??? Е, как ще й се подиграват заради Елица!

# 113
  • София
Елица е хубаво българско име. Какво би била причината за подигравки? В името няма нищо смешно или грозно, точно обратното.

# 114
Ще бъде подигравана Чарлиз Екатерина Депутаткина. Но Елица, боже! Как ви хрумна това?

# 115
Моята Ели е вече на 4 години. Рано й е за училище, но никога не е подигравана на площадка или градина. Други момичета със същото име, по-големи от нея  - също. Не виждам повод за подигравка в това хубаво име. Ако някой реши да мисли прякор или да обижда, то вярвайте, няма име, което да го спре. Изберете си име, което ви харесва.

# 116
  • SF
Ако вашето мнение е, че Елица би могло да бъде подигравано, изберете си друго име, което няма да ви притеснява.

# 117
За 25 години в образователната система не съм чула на някого да се подиграват за името му. Вярно, далеч от София сме и изчанчени/ модерни западни имена няма чак толкова много. И Пенка няма, де. Има доста Деници, редом до Никол, Виктория, Александра и Рая.

# 118
Децата вече се подиграват за други неща, ако не си подражават в разни глупости като асоциално поведение, вредни навици, но зависи от средата

За банално като име - не, всеки се капсуловал в черупката си и най-много здрасти и чао при разминаване да го впечатли да каже

# 119
Навремето познавах 2 двойки сестри - Деница и Ралица; Моника и Вероника.
Та на Елица подхождат първите 2 имена- Деница или Ралица, звучат добре и са изцяло с български корени.

Общи условия

Активация на акаунт