За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 076
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 10 997
Eфибуш аз няма да купувам особено много специални неща за грила. Имам свинско за шишчетата и ще ги редя с лук , чушка и домат. И салати имам. Сега въпроса ми беше за гарнитурата исках да има картофи и да не купувам повече зеленчуци се замислих за лук. Ще пробвам. Друго няма да слагам че не знам как всичко при другите се изяжда, но на нас все ни остава и мм все пак ще си го пазим красив ... и затова гледам да не слагам много.

# 91
  • При децата ми
  • Мнения: 7 439
Момичета, ще правя зелен боб със свинско, но рядко мога да го докарам на гъстота. Как го правите вие?

# 92
  • Бургас
  • Мнения: 24 786
Преди време ми бяха останали сварени картофи. Стояха един ден в хладилника. Реших да ги направя на кюфтета. Замесих си сместта с всичко необходимо. Оформих ги,брашно,яйце,галета и пържа. Нито едно не ми се разпадна !!! Друг път като съм ги правила, с току-що сварени картофи, винаги се разпадаха.

# 93
  • Sofia
  • Мнения: 22 664
Преди време ми бяха останали сварени картофи. Стояха един ден в хладилника. Реших да ги направя на кюфтета. Замесих си сместта с всичко необходимо. Оформих ги,брашно,яйце,галета и пържа. Нито едно не ми се разпадна !!! Друг път като съм ги правила, с току-що сварени картофи, винаги се разпадаха.
Заради влагата.  Като престоят се изпарява.  Simple Smile  Такива и много добре стават пържени.  Подобно със студен (изсъхнал) ориз става страхотен пържен.
Аз пък като оформя кюфтета (каквито и да са от многобройните разновидности) винаги оставям в хладилника за 20-30мин. да се стегнат и тогава пържа/пека.

# 94
  • София
  • Мнения: 20 821
Момичета, ще правя зелен боб със свинско, но рядко мога да го докарам на гъстота. Как го правите вие?
Зависи в тенджера или на фурна. Аз не слагам много вода по принцип, винаги може да се добави при нужда, а нали сипвам и домати. Ако е в тенджера - малко брашно, но към края на готвенето, за да не загори по дъното.
Рекордът ми е 2 кг зелен боб наведнъж на фурна - е, първо го варих под налягане.

# 95
  • При децата ми
  • Мнения: 7 439
Момичета, ще правя зелен боб със свинско, но рядко мога да го докарам на гъстота. Как го правите вие?
Зависи в тенджера или на фурна. Аз не слагам много вода по принцип, винаги може да се добави при нужда, а нали сипвам и домати. Ако е в тенджера - малко брашно, но към края на готвенето, за да не загори по дъното.
Рекордът ми е 2 кг зелен боб наведнъж на фурна - е, първо го варих под налягане.

В тенджера ще го готвя.

# 96
  • Мнения: 17 116
Някой пробвал ли е да стопи десертно барче марципан (бадемов) ?  От ония дето вътре е жълтия марципан и отгоре е покрито с шоколад, защото е десертче, не за готвене. Имам лидълски и искам да ги направя на кувертюр за торта, но се чудя какво ще излезе, ако някой е пробвал нещо подобно моля да сподели. Някакси трябва да се получи крем от тях Thinking Нямам сметана, нито шоколад и не ми се пазарува повече днес, но пък имам торта и ми хрумна...

# 97
  • In transit
  • Мнения: 14 423
Какъв едър булгур купувате, като марка? Огранява ли ви се? Три пъти купувам един турски, известна марка, но забравих името в момента и като престои малко в буркана замирисва ужасно на гранясало. Писна ми да хвърлям булгур.

# 98
  • софия
  • Мнения: 31 014
Купих хубави шайби телешки джолан (осо буко). Какво да го правя?
Все телешко варено правя и е редно да е нещо различно, но не трудно.

# 99
  • In transit
  • Мнения: 14 423
Купих хубави шайби телешки джолан (осо буко). Какво да го правя?
Все телешко варено правя и е редно да е нещо различно, но не трудно.
Веднага давам две чудни рецепти. Гарантирам, че никак не са сложни, но са много вкусни. Ако не си сигурна за възраста на телето, ги печи/готви по-дълго време, докато се разкапе месото.

Особуко миланезе


Особуко с гремолата

# 100
  • Sofia
  • Мнения: 22 664
Момичета, ще правя зелен боб със свинско, но рядко мога да го докарам на гъстота. Как го правите вие?
Зависи в тенджера или на фурна. ...

В тенджера ще го готвя.
Зелен боб яхния ли имаш предвид?
Сгъстявам с малко брашно накрая на готвенето.

# 101
  • Мнения: 43 881
Да питам и аз за телешко месо. Имам замразено. Ако ще го готвя в слоукукър за дълго време има ли шанс да стане подметка?

# 102
  • Мнения: 9 490
не, трябва да стане крехко. Бьоф бургиньон е чудесна манджа за дълго готвене https://pep-4o.blogspot.com/2022/01/blog-post.html  както и това телешко задушено с карамелизиран лук https://pep-4o.blogspot.com/2017/02/blog-post_24.html
ето и моето осо буко https://pep-4o.blogspot.com/2019/11/ossobuco.html
а когато имам повече го готвя и на яхния с грах.

# 103
  • Русе
  • Мнения: 6 328
Скрит текст:
Да питам и аз за телешко месо. Имам замразено. Ако ще го готвя в слоукукър за дълго време има ли шанс да стане подметка?

https://ipeychev9.blogspot.com/2022/05/blog-post_13.html

# 104
  • софия
  • Мнения: 31 014
Откъде купувате готварски конец? Такова нямам.

Общи условия

Активация на акаунт