За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 516
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
  • в сърцата на децата <3
Тръбна, няма регулация на температурата. Вътре са си ок, ама явно отвън са изгорели
Варинт 1: другия път печеш по-кратко, може да ги обърнеш няколко пъти.
Вариант 2: редиш ги по-рехаво на шишчето и ги режеш тъничко.

Колко време издържат варени яйца? Бяхме на почивка и съм оставила две в хладилника. Тръгнах да ги хвърлям, но миришат съвсем ок. Но пък са на две седмици поне. Ще ги изхвърля, но се зачудих
Ако сурови биха били в срок на годност, варени също нищо им няма.

# 676
Благодаря, snow_angel 🥰

# 677
Може въпросът ми да е глупав, ама да питам, дали мога да заменя прясното мляко в обикновен яйчен крем със соево например, дали ще стане?

Ще стане, правила съм.

# 678
  • In transit
Жената, нищо им няма, ако са били в хладилник.

# 679
  • София
Аз моите великденски още ги дояждам, не стоят в хладилник и нищо им нямаше до вчера (днес още не съм обелила нито едно).

# 680
  • Sofia
Аз както доста пъти съм писала, дати не гледам вкъщи (гледала съм ги в магазина), доверявам се на обонянието си и според него действам.

# 681

Да, в хладилник. Но сега сметнах, че са варени на 2 април.
Моренка, и аз така действам, но понеже са яйца и не посмях да ги нахапя. Иначе изглеждат съвсем ок.

# 682
  • в сърцата на децата <3

Да, в хладилник. Но сега сметнах, че са варени на 2 април.
Моренка, и аз така действам, но понеже са яйца и не посмях да ги нахапя. Иначе изглеждат съвсем ок.
Развалено варено яйце първо става лигаво, после лепкаво, а през цялото време смърди така, че трябва особена упоритост, за да бъде изядено 😁

# 683
Ще ги хапна пък да видим, хаха. А те са уникални домашни. Убедихте ме

# 684
Търся рецепта за свински карета, така че вкусът на месото да се усеща минимално Grin

# 685
Търся рецепта за свински карета, така че вкусът на месото да се усеща минимално Grin
Тънко начукани с чукче, мариновани за половин час в чесън на прах (може и пресен счукан), червен и черен пипер, сол (или соев сос), малко зехтин и малко розмарин и после на грил тигана. Тайната е в тънкото месо и многото силни подправки. Става бързо, около 3 минути на страна. Ако се мариноват от предния ден още по-малко ще се усеща вкусът на месото.
Рецептата си е моя, не мога да дам линк, някога преди години ползвах от нет-а идеята за пържоли с розмарин и чесън и така.

# 686
Мога ли да направя пудинг без добавена захар? Тост само мляко и нишесте? Ще има ли вкус на нещо като не съм претенциозна и няма нужда да е много сладко? Или кой подсладител е най-близък до вкуса на захарта? Стевията като че ли винаги я усещам и ми е малко гадна.

# 687
Изкуствените течни , но вкусът зависи от количеството - премерено,  не се усеща.
Прекалиш ли , се получава онзи химичен послевкус.

# 688
  • Sofia
Мога ли да направя пудинг без добавена захар? Тост само мляко и нишесте? Ще има ли вкус на нещо като не съм претенциозна и няма нужда да е много сладко? Или кой подсладител е най-близък до вкуса на захарта? ...
Дали ще е добро на вкус...  просто захарта не винаги може да бъде успешно заменена.

# 689
  • In transit
Мога ли да направя пудинг без добавена захар? Тост само мляко и нишесте? Ще има ли вкус на нещо като не съм претенциозна и няма нужда да е много сладко? Или кой подсладител е най-близък до вкуса на захарта? Стевията като че ли винаги я усещам и ми е малко гадна.
Еритритол. На вкус и визия е най-близък, вкъщи даже не разбират кога съм сложила захар, кога еритритол. Simple Smile

Начукваш ги на тънко, сол, пипер, овалваш леко в брашно и ги изпържваш в смес от краве масло и зехтин. Съвсем за кратко, за да не ги изсушиш. Може би минута, минута и нещо от страна, не трябва да стават златисти.
После може да ги сервираш директно или в някакъв сос - лимонов, гъбен...

Ето и няколко рецепти с още идеи:
в сос от крема сирене

котлети капрезе

в сос от сирена

по арбанашки

Общи условия

Активация на акаунт