За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 516
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Тръбна, няма регулация на температурата. Вътре са си ок, ама явно отвън са изгорели
Варинт 1: другия път печеш по-кратко, може да ги обърнеш няколко пъти.
Вариант 2: редиш ги по-рехаво на шишчето и ги режеш тъничко.

Колко време издържат варени яйца? Бяхме на почивка и съм оставила две в хладилника. Тръгнах да ги хвърлям, но миришат съвсем ок. Но пък са на две седмици поне. Ще ги изхвърля, но се зачудих
Ако сурови биха били в срок на годност, варени също нищо им няма.

# 676
  • Мнения: 1 082
Благодаря, snow_angel 🥰

# 677
  • Мнения: 15 046
Може въпросът ми да е глупав, ама да питам, дали мога да заменя прясното мляко в обикновен яйчен крем със соево например, дали ще стане?

Ще стане, правила съм.

# 678
  • In transit
  • Мнения: 14 206
Жената, нищо им няма, ако са били в хладилник.

# 679
  • София
  • Мнения: 8 634
Аз моите великденски още ги дояждам, не стоят в хладилник и нищо им нямаше до вчера (днес още не съм обелила нито едно).

# 680
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Аз както доста пъти съм писала, дати не гледам вкъщи (гледала съм ги в магазина), доверявам се на обонянието си и според него действам.

# 681
  • Мнения: 10 671
Жената, нищо им няма, ако са били в хладилник.

Да, в хладилник. Но сега сметнах, че са варени на 2 април.
Моренка, и аз така действам, но понеже са яйца и не посмях да ги нахапя. Иначе изглеждат съвсем ок.

# 682
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Жената, нищо им няма, ако са били в хладилник.

Да, в хладилник. Но сега сметнах, че са варени на 2 април.
Моренка, и аз така действам, но понеже са яйца и не посмях да ги нахапя. Иначе изглеждат съвсем ок.
Развалено варено яйце първо става лигаво, после лепкаво, а през цялото време смърди така, че трябва особена упоритост, за да бъде изядено 😁

# 683
  • Мнения: 10 671
Ще ги хапна пък да видим, хаха. А те са уникални домашни. Убедихте ме

# 684
  • Мнения: 11 116
Търся рецепта за свински карета, така че вкусът на месото да се усеща минимално Grin

# 685
  • Мнения: X
Търся рецепта за свински карета, така че вкусът на месото да се усеща минимално Grin
Тънко начукани с чукче, мариновани за половин час в чесън на прах (може и пресен счукан), червен и черен пипер, сол (или соев сос), малко зехтин и малко розмарин и после на грил тигана. Тайната е в тънкото месо и многото силни подправки. Става бързо, около 3 минути на страна. Ако се мариноват от предния ден още по-малко ще се усеща вкусът на месото.
Рецептата си е моя, не мога да дам линк, някога преди години ползвах от нет-а идеята за пържоли с розмарин и чесън и така.

# 686
  • Мнения: 2 765
Мога ли да направя пудинг без добавена захар? Тост само мляко и нишесте? Ще има ли вкус на нещо като не съм претенциозна и няма нужда да е много сладко? Или кой подсладител е най-близък до вкуса на захарта? Стевията като че ли винаги я усещам и ми е малко гадна.

# 687
  • Мнения: 5 412
Изкуствените течни , но вкусът зависи от количеството - премерено,  не се усеща.
Прекалиш ли , се получава онзи химичен послевкус.

# 688
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Мога ли да направя пудинг без добавена захар? Тост само мляко и нишесте? Ще има ли вкус на нещо като не съм претенциозна и няма нужда да е много сладко? Или кой подсладител е най-близък до вкуса на захарта? ...
Дали ще е добро на вкус...  просто захарта не винаги може да бъде успешно заменена.

# 689
  • In transit
  • Мнения: 14 206
Мога ли да направя пудинг без добавена захар? Тост само мляко и нишесте? Ще има ли вкус на нещо като не съм претенциозна и няма нужда да е много сладко? Или кой подсладител е най-близък до вкуса на захарта? Стевията като че ли винаги я усещам и ми е малко гадна.
Еритритол. На вкус и визия е най-близък, вкъщи даже не разбират кога съм сложила захар, кога еритритол. Simple Smile


Търся рецепта за свински карета, така че вкусът на месото да се усеща минимално Grin
Начукваш ги на тънко, сол, пипер, овалваш леко в брашно и ги изпържваш в смес от краве масло и зехтин. Съвсем за кратко, за да не ги изсушиш. Може би минута, минута и нещо от страна, не трябва да стават златисти.
После може да ги сервираш директно или в някакъв сос - лимонов, гъбен...

Ето и няколко рецепти с още идеи:
в сос от крема сирене

котлети капрезе

в сос от сирена

по арбанашки

Общи условия

Активация на акаунт