Мъжът ми ме лъже, моля за съвет

• 10 967
  • 70
  •   1
Отговори
# 60
Silv18 Не се самобичувай толкова много! В крайна сметка каквото било, било. Продължавате напред.
Смятам, че вече ти е една идея по-спокойно. А така нареченият баща, ако много обичаше детето си - първо нямаше да прави тотални мизерии, които в крайна сметка са довели до разрива и второ, след всичко между вас, щом не го търси, значи наистина не го обича истински, за жалост ... И пак казвам - не се обръщай назад, мозъкът и душата са склонни да изтриват всичко лошо и да искаш доброто да се върне, но то - то не е било достатъчно ...
Оказа се, че част от парите ка отишли за хазарт (незнам каква част), останалите предполагам по колата, не роботи а лъжеше че уж ходи на работа ( аз разбрах, чак като спрях да работя и излязох в майчински), иначе демонстрираше излизане към 7 сутринта за работа и прибиране вечер късно около 9.Чак се чувствах виновна че издевателства със здравето ки с толкова работа, явно е дреме някъде си и аз незнам къде се е шлял.Съжалявам, аз останах сама без опора, и най-вече детето без други роднини, които да го търсят, по техни думи заради мен и грозното ми думи, викане на полиция и т.н.Аз търпят 1г (започнах да го хващам в лъжи) преди всичко да ескалира до тези неща, плакаха, молих го да ми каже всичко, да ме послуша и да ке спре с тази игра на криеница.Обещаваше, лъжеше и пак същото.Дойде ми прекалено да стискам зъби и нещата излязоха извън контрол, бях бясна.Сега след като се поуспокоих, ми се иска да съм имала поне един човек с когото да говоря (бях абсолютно сама), може би щеше да е по-лесно и реакциите ми щяха да са други.Все още ме е яд много, че детето ми ще преживее тази травма от изоставяне от баща си и то заради моят избор на мъж.Дано след време и той разбере че детето не виновно и да поддържа връзка с него.Аз се страхувам от самота,от тона, че няма да имам сплотено семейство, че едва ли ще се влюбя повече в някой, бих имала връзка, но няма да е същото предполагам...

# 61
  • София
Silv18 Дай си време, всичко е много скорошно още за нова връзка...С времето ще отмине обидата и кой знае, ще срещнеш човек, който те уважава и обича детето ти, не е изключено!!!
Човекът, който си напуснала напълно правилно, е хазартно зависим, искаш ли да е пример за детето ти? В квартала ни има такива - рано или късно опират до просешка тояга и се пропиват, съсипват близките си, докато ги имат, изобщо е бич страшен хазарта и болест, променяща психиката ...
Може би така е по-добре - да не е близко до него, точно в момента е твоята роля да възпиташ детето си в принципи и ценности, които да залегнат в него и да му дадат здрава основа. Защото то има майка, на която й пука какво ще стане от него, като порасне, нали така?
И ако индивидът прояви някога интерес да види детето си, винаги да е в твое присъствие - такива гледат да избиват комплекси на гърба на децата си, та внимавай...

# 62
Silv18 Дай си време, всичко е много скорошно още за нова връзка...С времето ще отмине обидата и кой знае, ще срещнеш човек, който те уважава и обича детето ти, не е изключено!!!
Човекът, който си напуснала напълно правилно, е хазартно зависим, искаш ли да е пример за детето ти? В квартала ни има такива - рано или късно опират до просешка тояга и се пропиват, съсипват близките си, докато ги имат, изобщо е бич страшен хазарта и болест, променяща психиката ...
Може би така е по-добре - да не е близко до него, точно в момента е твоята роля да възпиташ детето си в принципи и ценности, които да залегнат в него и да му дадат здрава основа. Защото то има майка, на която й пука какво ще стане от него, като порасне, нали така?
И ако индивидът прояви някога интерес да види детето си, винаги да е в твое присъствие - такива гледат да избиват комплекси на гърба на децата си, та внимавай...
Обичала съм го истински този човек, исках са успее, да се чувства добре.Дано срещне някое друго момиче, което да означава всичко да него и покрай него да обърне живота си в положителна посока. Мислех, че заради детето това би се случило, чувала съм че има такива мъже, с появата на дете стават отговорни.Съжалявам, че ескалира всичко до такива неща, но той и роднините му прекалиха, всеки един от гях под предлог, че искат да помогнат, всъщност се опитаха да навредят.И то не с цел да ми вредят, а просто не им пукаше какво се случва с мен, те просто се опитваха да оправят тяхната работа, ако може и детето да вземат, без дори да помислят какво ще се случи с мен - аз съм нищо за тях.Понякога си мисля, че има хора които нямат съвест.Благодаря ти за коментара, дано за в бъдеще всичко да се оправи за всички поотделно, но положително.

# 63
  • По света и у нас
Махай го този възможно най-бързо защото дълговете ви се водят общи, тъй като сте семейство. Може да отвори още кредитни карти и ти ще затъваш още и още а той ще харчи.

# 64
  • В.Търново
Махай го този възможно най-бързо защото дълговете ви се водят общи, тъй като сте семейство. Може да отвори още кредитни карти и ти ще затъваш още и още а той ще харчи.
Вие май не следите темата....

# 65
  • София
Въобще няма нужда да изпитваш вина, след всичко което написа. Правим грешката да си мислим, че всичко е в нашите ръце, ти мислиш, че ако ти не си направила нещо си, детето ти щяло да има баща. А дали е така? Или щеше да си намери друга причина да не се интересува от детето? Превид типа характер който описваш, не знам кое е по-добре, дали с такъв баща или без.
И да, много е тежко за една майка да вижда, как никой друг не се интересува от детето, особено при живи роднини и баща, но както живота ни показва, някой път явно е по-добре така, защото другия вариант означава  постоянни проблеми. Ако роднините му и бащата нямат минимално уважение, към теб, при един редовен контакт с детето, това ще го обърка. Ти сигурно си мислиш че си лишила детето от обичащ грижовен баща, но най-вероятно дори и да имаше контакт с него и да го търсеше, това едва ли щеше да е само за обич, грижа и игри....и пак щеше да се натоврваш, защото бащата не е баща като хората и детето не е добре като се среща с него. Да всичко това са предположения, но предвид случилото се, не виждам един обичащ и подкрепящ баща, който просто е бил изгонен от майката истеричка. Виждам проблемен тип, от който си спасила себе си и детето.

# 66
  • София
Детето няма да има баща не заради твоите действия, а заради неговите. Той не се е държал като баща, та детето и преди не е имало такъв. Но и ти ми се струваш доста емоционално лабилна. Вземи си обърни внимание на теб, детето има нужда от стабилен родител, който знае какво прави.

# 67
Въобще няма нужда да изпитваш вина, след всичко което написа. Правим грешката да си мислим, че всичко е в нашите ръце, ти мислиш, че ако ти не си направила нещо си, детето ти щяло да има баща. А дали е така? Или щеше да си намери друга причина да не се интересува от детето? Превид типа характер който описваш, не знам кое е по-добре, дали с такъв баща или без.
И да, много е тежко за една майка да вижда, как никой друг не се интересува от детето, особено при живи роднини и баща, но както живота ни показва, някой път явно е по-добре така, защото другия вариант означава  постоянни проблеми. Ако роднините му и бащата нямат минимално уважение, към теб, при един редовен контакт с детето, това ще го обърка. Ти сигурно си мислиш че си лишила детето от обичащ грижовен баща, но най-вероятно дори и да имаше контакт с него и да го търсеше, това едва ли щеше да е само за обич, грижа и игри....и пак щеше да се натоврваш, защото бащата не е баща като хората и детето не е добре като се среща с него. Да всичко това са предположения, но предвид случилото се, не виждам един обичащ и подкрепящ баща, който просто е бил изгонен от майката истеричка. Виждам проблемен тип, от който си спасила себе си и детето.
Мисля,че сте права.Саво да кажа, че не съм го гонила, той сам избяга защото започнах да задавам въпроси и защото започнаха да излизат всички лъжи една по-една.Най-важното за мен беше, че не ми даде нито 1 отговор, просто като разбра, че започвам да стоплям избяга, изключи телефон и толкоз, чете смс....без отговор.Започна единствено от скоро да връща малки суми пари, не вярвах че ще върне нещо.Не разбрах само защо детето би се объркало, ако контактува с тях и ако те не ме харесват ВЕЧЕ(градчето спря)?Как може да се обърка дете на 2г ако двете страни не се харетват?Струва ми се, че има нещо за което нямам понятие, а сега като го споменахте се замислих и не искам да бъда съвсем сляпа, ако такава среща с родата най-вече в бъдеще се случи.

# 68
  • София
Говоря хипотетично, аз не знам какво точно може да се случи в твоята ситуация, но най-честите проблеми при разделени родители, които имат лоши отношения е, че първо може да има разлика във възпитанието на детето, ти да му говориш едно, другото семейство точно обратното, разлика във възгледи, ценности, разрешено-неразрешено.  След това е да се усеща неприязън, детето като стои при едното семейство, да усеща, че не харесват другото семейство (в случая майката), и да не разбира защо. И в крайния случай е откровено злословене за другата страна при която детето някой път повтаря каквото е чуло.  Това всичко би рефлектирало върху детето. Това имах предвид.

# 69
  • София
Минах отгоре-отгоре през темите, то смяна на имена, псувни към неговите роднини, клетви от свекървата, викане на полиция....

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 16:14 от Cuckoo

# 70
Говоря хипотетично, аз не знам какво точно може да се случи в твоята ситуация, но най-честите проблеми при разделени родители, които имат лоши отношения е, че първо може да има разлика във възпитанието на детето, ти да му говориш едно, другото семейство точно обратното, разлика във възгледи, ценности, разрешено-неразрешено.  След това е да се усеща неприязън, детето като стои при едното семейство, да усеща, че не харесват другото семейство (в случая майката), и да не разбира защо. И в крайния случай е откровено злословене за другата страна при която детето някой път повтаря каквото е чуло.  Това всичко би рефлектирало върху детето. Това имах предвид.
Предполагам че може да Ива позволено-непозволено, то е така и при неразделени родители, при баби и дядовци, често срещано явление.Но... за останалото, дано никога не се случи, чак не ми се вярва, но то след като се поопознахме с тези хора, може би е добре да не бъда ПАК наивна и неподготвена,че доста неща ми дойдоха като гръм от ясно небе, не искам повече изненади.Благодаря за предупреждението!

Общи условия

Активация на акаунт