Бързи въпроси и отговори деца - 4

• 33 934
  • 841
  •   1
Отговори
# 510
Ох,малкия се хлъзна с мокри крака на плочките и си удари главата отзад. Твърди ,че го боли, питам добре ли си "не" , кое не ти е добре " главата" , къде те боли "зад"... Много се уплаших. Иначе е адекватен. За какво да следя? Тези падания страшни ли са, не мога да преценя много ли се удари или се уплаши повече.... Имали ли сте такива случаи?

# 511
  • София
Повръщане, сънливост, координация.
Имайте предвид, че ако ще го водите някъде варианта Ви е Пирогов.

# 512
Здравейте,

Някой има ли впечатления и давал ли е Проферон и в каква доза?

В листовката дозата е 5мл на ден до 10г. възраст. Притеснявам се, че ни предписаха 10мл на ден за дете под 2г.

# 513
Моя син е на 10 м давам 5 мл ,но честно казано не съм доволна,защото много бавно сваля температурата
Здравейте,

В листовката дозата е 5мл на ден до 10г. възраст. Притеснявам се, че ни предписаха 10мл на ден за дете под 2г.

# 514
  • Пловдив
Моя син е на 10 м давам 5 мл ,но честно казано не съм доволна,защото много бавно сваля температурата
Здравейте,

Проферон не  е за сваляне на температура.
Аз също знам че до 10 г е по 5 мл и бих се обадила на лекаря който го е изписал ,за да попитам да не би да е станала грешка.

# 515
Ох,аз съм прочела ПАНАДОЛ пък то е ПРОФЕРЕН
Здравейте,

Проферон не  е за сваляне на температура.
Аз също знам че до 10 г е по 5 мл и бих се обадила на лекаря който го е изписал ,за да попитам да не би да е станала грешка.

# 516
При нас стана следното.
Малкия на 2г и 8 м. Излезе със баба до магазина.
Върна се със подуто краче.
Ухапан е от комар.
След 20 .00 часа ще го водим до неотложното звено дето преглеждат пациентите на лекарката ни .
Много утровни гадинки.
Преди няколко дни се поду и на моя мъж десния крак. Пак от комар.

# 517
И моята щерка беше с подуто коляно, с алергозан крем мина.

# 518
  • София
От утровата ли?

# 519
Да бе, уток стана от утровата.

# 520
Нашия педиатър ни изписа фенистил гел плюс фенистил капки.
Дано да мине.

# 521
Здравейте,имам момче на 10 м. От 2 седмици на сам кърменето едва ли не е на сила,отказва да суче ,потякога се храни без проблем,но това вече е рядкост. Примерно днес последно го храних в 16:30 предложих преди сън в 21 часа и той просто не искаше ,в полузаспало състояние му дадох да цокне 3 минути и толкова ,възможно ли е да се отбива като се има напредвид,че е само на кърма ,храна не яде ,а вода 50 мл за 24 часа има-няма. Или пък е свързано с това,че беше болен(диария 20 дни) но вече почти му мина. и не разбирам защо не желае да суче следкато не яде друго . Не ме разбирайте погрешно ,не съм от майките,които искат на всяка цена да кърмят ,но той така и не се научи да яде храна ,просто не иска стиска си устата а ако спре и да суче ,тогава какво ?! Кърмен е на поискване и без гърда не заспиваше ,вечер се будеше минимум 3 пъти да суче ,сега не е така

# 522
  • Terra incognita
Малката я ужили оса онзи ден. За пръв път ми се случва и очаквах какво ли не. В крайна сметка пръстчето се зачерви леко и след няколко часа мина. Но пък е адски болезнено и плака много. Една съседка ни подаде памучен с олио, не знаех за това.

# 523
  • до най-прекрасния мъж
Чесън много помага. Преди години оса ми влезе в деколтето, докато минавах под едно плодно дръвче и ме ужили по гърдата. Болката наистина е жестока, но с чесъна отмина за минути. Кал също върши работа, ако няма друго под ръка.

# 524
Аз нося винаги в мен стик After bite:

Облекчава моментално, изпробвано лично с ужилване от настъпена на плажа оса, болката мина моментално като с вълшебна пръчица, детето засега не се е налагало да ползва, за щастие.

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 13:58 от Макарон

Общи условия

Активация на акаунт