Бързи въпроси и отговори деца - 4

• 33 913
  • 841
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,
Изписаха антибиотик на детето за ларингит. За загубен глас и лека кашлица.
Моля, кажете вашите деца оправяли ли са се без антибиотик и с какво, защото не мисля да я тъпча пак с АБ. Тя за всяко нещо го изписва....
А някакви изследвания не ви ли пуснаха? ПКК + ЦРП?
И аз съм много доволна от инхалациите с пулмикорт при кашлица, много помагат.

# 556
Здравейте,
Изписаха антибиотик на детето за ларингит. За загубен глас и лека кашлица.
Моля, кажете вашите деца оправяли ли са се без антибиотик и с какво, защото не мисля да я тъпча пак с АБ. Тя за всяко нещо го изписва....
А някакви изследвания не ви ли пуснаха? ПКК + ЦРП?
И аз съм много доволна от инхалациите с пулмикорт при кашлица, много помагат.

Никакви изследвания...
На своя глава давах инхалации с физ разтвор и с пулмикорт 2 ,3 дни.
Давам сироп,спрей за гърло, нооо кашлицата не спира вечерно време.
Всяка нощ кашля силно, вече не зная какво да давам

# 557
Задължително кръвни изследвания ПКК и ЦРП, за да се види на къде е инфекцията и лекар. Не може така инхалации на своя глава, първо, защото можете да втечните секрета и да го вкарате в дробовете ако терапията не е с коректна продължителност и честота. Тоест насила пневмония да стане. Педиатър, пулмолог, понеделник е, реално сега нищо не правите самолекувате. Успех и бързо оздравяване.

# 558
Ако има бактерия за убиване, пулм-кортът няма да помогне и самолечението е грешно

# 559
Задължително кръвни изследвания ПКК и ЦРП, за да се види на къде е инфекцията и лекар. Не може така инхалации на своя глава, първо, защото можете да втечните секрета и да го вкарате в дробовете ако терапията не е с коректна продължителност и честота. Тоест насила пневмония да стане. Педиатър, пулмолог, понеделник е, реално сега нищо не правите самолекувате. Успех и бързо оздравяване.
На своя инхалации с физ разтвор, а педиатърката каза с пулмикорт. Сега говорих с нея, няма да пусне изследвания. Да продължавам с тантум верде, исла джуниор, щяла да отмине кашлицата.
Демек утре сутрин до лаборатория ще си отидем за изследванията, които посъветвахте!

# 560
Кашлица може и да се влачи над месец. Големият син е кашлял остатъчно с месеци. Но той правеше всякакви видове спазми и имаше диагноза детска астма. Покрай него натрупах доста опит, който ми е полезен за малкия. Важно е гърдите да са чисти и да няма температура. 2-3 дни пулмикорт е малко и все едно нищо не сте правили, минимумът е 5 дни. За кашлица не се дава антибиотик, ако няма хрипове и/или температура продължаваща повече от 5 дни. Ларингит на дете лекувам с пулмикорт, противоалергично и калциев глюконат. И девете деца с тази схема се оправят без антибиотик ( и лекарите това им изписват) но пулмикорта обикновено е поне 7-10дни, според състоянието а при бронхоспазъм и вентолин. При кашлица винаги водя на лекар да ги чуе, дете под 3г. Водя през ден на слушалка до отчетливо подобрение. По-голямото 2 пъти в седмицата. За да кашля през нощта или има секрет, който се стича и дразни, или не е овладян ларингита и си трябва пулмикорт. Ларингита е на оправяне, когато кашлицата от суха, стържеща и кънтяща стане влажна и отхрачваща. Ако кашлцата е просто подкашляне (все едно здрав човек да се прокашля, ларингитната звучи по друг начин) бих давала противоалергично.

# 561
тая лекарка по тел ли преглежда ...пълно безхаберие

# 562
Кашлица може и да се влачи над месец. Големият син е кашлял остатъчно с месеци. Но той правеше всякакви видове спазми и имаше диагноза детска астма. Покрай него натрупах доста опит, който ми е полезен за малкия. Важно е гърдите да са чисти и да няма температура. 2-3 дни пулмикорт е малко и все едно нищо не сте правили, минимумът е 5 дни. За кашлица не се дава антибиотик, ако няма хрипове и/или температура продължаваща повече от 5 дни. Ларингит на дете лекувам с пулмикорт, противоалергично и калциев глюконат. И девете деца с тази схема се оправят без антибиотик ( и лекарите това им изписват) но пулмикорта обикновено е поне 7-10дни, според състоянието а при бронхоспазъм и вентолин. При кашлица винаги водя на лекар да ги чуе, дете под 3г. Водя през ден на слушалка до отчетливо подобрение. По-голямото 2 пъти в седмицата. За да кашля през нощта или има секрет, който се стича и дразни, или не е овладян ларингита и си трябва пулмикорт. Ларингита е на оправяне, когато кашлицата от суха, стържеща и кънтяща стане влажна и отхрачваща. Ако кашлцата е просто подкашляне (все едно здрав човек да се прокашля, ларингитната звучи по друг начин) бих давала противоалергично.

Благодаря Ви!
Утре пак сме на преглед при педиатърката. Гърдите й бяха чисти, не е вдигала температура, НО изписа тогава АБ.
Пуснах Пкк- всичко в норма и гърлен секрет - отрицателно
Като остатъчна е, да. Покашля се като бяга и вечерно време.

# 563
Здравейте! На море сме и ни застигна повръщане и диария. След 4то повръщане веднага в спешния център и сложиха инжекция деган. Като се прибрахме пийна повече водичка и повърна пак. Почна и диарията и за нея дадох ентерол. Педиатърката каза, че това е познатия летен вирус с повръщане и диария. Имам ли повод да се притеснявам прекалено?

# 564
  • Terra incognita
Не. Обикновено повръщането трябва да отмине след първия- втория ден и да остане само диария.
Ако повръща, давайте вода или електролитен разтвор на много малки глътки, защото пак ще повърне. Като спре да повръща, обилна хидратация, леки храни. До няколко дни би трябвало да се самоограничи.

# 565
Чистата вода дразни и го кара да повръща

# 566
Давайте вода или хидратиращ разтвор с лъжичка на всеки 5-10мин. По-голямо количество ще раздрани стомаха и пак ще повърне.

# 567
Преди два дни бяхме на педиатър.
Казах и ,че ще водим малкия 2г и 8 м на море.
Тя ми обясни да внимаваме със храната от хотелите.
Ние имаме резервация със ол инклузив.
Тя ми обясни, че не е много качествена храната.
Написа ми списък ако се наложи какво да му дам ако започне да повръща,разстройство ,вдигне температура  или се обезводни.
Надявам се да мине почивката без проблемно и нищо не му се случи.

Наблюдавай те какво ще ядат децата .
Ако ще сте на плажа със тях да не поглъщат вода от морето.
Хубава почивка на тези които са та почивка.
Бъдете здрави.
Хубав и усмихнат ден

# 568
И двете ми деца искараха преди дни този вирус, без да сме на почивка в момента. Каката на 9г повърна 6 пъти и това беше. После през 10-15 мин по глътка Хидратин алфа. Вода не се дава след повръщане поне час, защото пак ще повърне.
Малката на 2г го изкара доста по-тежко. Имаше и диария, за която помогна Рекомфорт, за повръщането Вомакур, задължително хидтатиращи прахчета, тя Хидратин не иска да пие, но прие Рехидрато. По няколко глътки през 10-15 мин. Общо взето наблегнете на хидтатиране с електролити и диета като отшуми острата фаза. После 2 дни само спа детето. Успех

# 569
  • Terra incognita
Аз си знам, че най- рискови са храните, които не са минали термична обработка ( за ресторантите става дума) и си го спазвам. Салати, риби, морски дарове не поръчваме за децата. Да се избягват таратор, сосове, недобре опечено месо.
Храната на олинклузив традиционно е най- рискова и най- нискокачествена. Всеки се надвесва, всеки пипа, бърка. Това, което остане се претопля, или преработва и така.

Общи условия

Активация на акаунт