Афра Сарачоулу и Мерт Рамазан Демир/Рибарче/Проекти и Колеги /Тема 7

• 37 179
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
# 256
Цитат
А аз пък се чудя, какво не е ясно в поведението на Сейран за Ферит. Тя му обясни в прав текст какво смята за подготовката и изненадата. Ми... бърка Ферит. И не случайно в паралел показаха Абидин със Суна. Ей така се печели жена - с всеотдайност.

Нито Ферит е Абидин, нито Сейран е Суна, за да можем да ги сравняваме. Различни характери, различни обстоятелства, различна любов. Суна се влюби в Аби, струва ми се, точно заради доверието, което буди у нея. Заради надеждността и стабилността, които вдъхва, и които винаги са липсвали в живота и. Сейран, от своя страна се влюби във Ферит, въпреки очевадната липса на тези качества. Ако не ги бяха оженили насила, най- вероятно никога нямаше да допусне такъв човек до себе си, нямаше да допусне да го опознае, нямаше да допусне да се влюби...
Дааа, героите са различни, но основата на паралела е любовта. Иначе нямаше въобще да има такива понятия, просто всичко щеше да се мени и да се изплъзва и от мисленето, и от езика.
Та... хуманистите в европейската култура разграничават два типа любов - любов желание (страст) и любов радост.
Любовта-желание изхожда не от Ти, а от Аз - готов съм на всичко за теб, но само ако ме обичаш. Тя се поражда от липса, ако липсата се запълни, желанието изчезва (за което говори от своя опит Пелин) - "угаснала любов", "излъгана любов". Желанието се разпалва от съперници и ревност. (нещо, което вече видяхме до тук). Собственическото чувство ("милата ми жена" когато Сейран стои вцепенена) означава, че ти съществуваш, доколкото си обект на моето желание; жена - изравнена с всички от тоя род. И връхната точка в това отношение е поглъщането на "обичания" в желанието за телесно и душевно сливане. В този смисъл Сейран казва на Ферит, че цялата подготовка не  е за нас (а за теб), че няма Ние все още. Тази любов си е егоцентрична и между другото лесно преминава в агресия, а и омраза.
Любовта - радост издига Ти до уникална ценност и крайна цел. В този случай Сейран би била не факт (съпругата ми, женичката ми), а единствената ми. И не защото е съвършена, а защото е такава, каквато е. Тогава няма за какво  да се искат волеви усилия, за "насърчаване" на връзката ( аз полагам усилия, направи и ти нещо). В тази любов изборът е открит (няма лъжи и измишльотини от рода на ... дълг, съчувствие и т.н.) и отговорен. Няма подчинение, защото Ти си свободна и можеш да работиш, да учиш, да раждаш деца... и да бъдеш щастлива. Да бъдеш различна от мен и ... моята безкрайност. Е така и аз ставам ценност в собствените си очи. И никакви дядо, Ифакат и всякакви други не могат да омаловажат личността ми и любовта ми. Такава любов е радост от присъствието само на Ти, доверие, доброжелателство, взаимност. Красива е...  И я видях у Суна и Абидин.
Лека вечер, момичета старша и младша възраст. Simple Smile

# 257
Скрит текст:
Спойлер от нета: Сейран ще чуе някакъв разговор, след което иска да се разведе и да свали пръстена, но Ферит ще поеме отговорността за тази връзка.
 Майката на Пело изнудва семейство Корхан, но това не е бременност, а семейни тайни.
В 24 епизод обещават нещо интересно между Ферит и Пело. Това ще достави радост на феновете на сериала. А решението на Фуат и Асуман да продължат клана Корхан с помощта на осиновено дете и да спасят семейството си няма да срещне подкрепата на никого освен Ферит и Сейран.
# yalıçapkını

# 258
През какво преминаха само СейФер

# 259
Любовта - радост издига Ти до уникална ценност и крайна цел. В този случай Сейран би била не факт (съпругата ми, женичката ми), а единствената ми. И не защото е съвършена, а защото е такава, каквато е. Тогава няма за какво  да се искат волеви усилия, за "насърчаване" на връзката ( аз полагам усилия, направи и ти нещо). В тази любов изборът е открит (няма лъжи и измишльотини от рода на ... дълг, съчувствие и т.н.) и отговорен. Няма подчинение, защото Ти си свободна и можеш да работиш, да учиш, да раждаш деца... и да бъдеш щастлива. Да бъдеш различна от мен и ... моята безкрайност. Е така и аз ставам ценност в собствените си очи. И никакви дядо, Ифакат и всякакви други не могат да омаловажат личността ми и любовта ми. Такава любов е радост от присъствието само на Ти, доверие, доброжелателство, взаимност. Красива е...  И я видях у Суна и Абидин.
Лека вечер, момичета старша и младша възраст. Simple Smile

Тази ТИ- любов, която така красиво описваш не може да ти бъде предложена от всеки. Най- малко можеш да я очакваш от емоционално незряла персона. Същият не би могъл да я оцени правилно, ако я получи. Тази любов- радост може да ти се случи, само когато срещу себе си имаш човек надживял егото и суетата, надмогнал страховете си от нараняване и провал, смирен, търпелив и лоялен. Човек, който е готов да дава без да очаква нищо в замяна. Сейран и Ферит не са дорасли за тази всеотдайност и взаимност... И в двамата има все още твърде много АЗ, въпреки че започват да смекчават ръбовете.
Ето защо подчертах разликата в героите в предния пост.

Добро утро на всички!

# 260
Сейран и ЧапкЪн -уФ са продукт на една закостеняла традиция ,норма на живот ..... за морал първо , зачитане на личността второ , за  това да бъдеш себе си  трето и т. н. Една представа ,че мъжът трябва да получава , а жената да дава ....
И двамата са жертви на изхабен "семеен кодекс ".
Докато Сейран избира борбата за нейното АЗ ,то Ферит избира "гимнастиката " за своето спокойствие и КЕФ !!!!
И когато срещне "дувара "  веднага прилага крути мерки ,за да не  е той губещият .
Що се не замисли за поведението на Сейран извън своите представи за любима жена /уж де ,щото и за това не му вярвам /.
Наистина има нужда  от едно почти катастрофално разстърване ,да си получи "касовия бон " от цялата сметка на живота си .
И ще му се случи ..аннето Пелин-ино ще му  я представи ....Как ще я плати незная , дано разбере ,че всяка вересия си  има край .
Лошото е ,че наранена ще бъде и Сейран.
А виновните Халис и Кязъм  ?!?!

GrinningДобро утро ...малко хапещо ,но УТРО ....

# 261
Добро утро! Simple Smile
Ами, Джули, всички сме наясно, че двамата ни главни герои имат проблеми - наследени и придобити. Не случайно прототипите са били обект на психолози. Но е факт и това, че Сейран се стреми към такава, истинска любов. Другото я стресира. Другото са компромиси и безпътица. Затова и няма как да я "съветваме" да се примири с наличното. На мен ми се вижда много смешна сцената от фрага, в която твърди, че вече е готова. Blush

# 262
Всяко утро е ново начало!
Да посрещнем днешния ден с усмивка и да му се насладим !  Можи би ще имаме фраг...
Добро утро !

# 263
Ферит е повече от рискова инвестиция .

Ако собственото му семейство си сторнира "вложенията " ще види ,че са се саморазорили .../като хора /,отделно ,че "продукта им " с всеки изминал ден  намаля гаранцията си ,спасява го все  още лъскавата  "опаковка " и "марката "

Дано разбере ,че има и друг начин да бъде търсен ..ще му  е  от полза .

# 264

Ако собственото му семейство си сторнира "вложенията " ще види ,че са се саморазорили .../като хора /,отделно ,че "продукта им " с всеки изминал ден  намаля гаранцията си ,спасява го все  още лъскавата  "опаковка " и "марката "

sofia26, лично за мен, много крайно описваш Ферит. Всеки човек има качества, които имат стойност, които са важни. Да, Ферит в много качества не е на ниво.
Но най-важното му качество е, че е добър човек. И той е доказал, че е готов да помогне, на когото и да е - Суна, Кязъм, Пелин, Сейран, Фуат и Асуман. Ферит не е само опаковка и марка.

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 11:24 от Linasss

# 265
Sofia26, Ферит далеч не е опаковка! Сейран го разбра, дано и вие го разберете. Може да има трески за дялане, но той има чисто и добро сърце, състрадателен е. Не сте ли се замисляли, че не малко хора прикриват стеснителността си и неувереността си с арогантност. В предни постове бях споменала за китарата ми. За да се занимава с музика значи има времето, чувството и упоритостта ( само тези които не са докосвали китара не знаят колко подяволите е трудно , и колко време отнема на един индивид да се научи да свири) значи Ферит , не е израстнал в баровете. Второ преди един епизод показаха защо Фуат завижда на Ферит. Той винаги е успявал. Къде с лъжа, къде с учене или просто с добра дума. Във фирмата също напипа някой неща...мълчи и се прави на луд, за да не застава срещу брат си. Завършил е и в Америка, а там е бил никой..значи и там е положил услилия. Та за мен Ферит далеч не е само Корхан.
На този персонаж му трябва точно човек който да извади памука от кутийката, и ще видим съвсем нова персона.

# 266

Смисълът и ..........краен резултат!!!!

# 267
Sofia26 Нямам за цел да ви обидя.
Искам да ви попитам, дали виждате и положителни черти в персонажа на Ферит?  
Има ли нещо, което притежава,като качество или действие което да ви харесва?
 Любопитно ми е,  дали виждате и хубави черти в героя.

На моменти много ме ядосва,но има и черти и действия,с който искрено се забавлявам и ме радват  .

# 268
  • София
Nina_richi, фрагът не е ли в сряда или греша?

# 269
Може би,трябва да си проверявам източниците.   Вчера в инстаграм прочетох в един от профилите,че ще е днес. Днес написаха,че ще излезе утре .Grinning

Общи условия

Активация на акаунт