Афра Сарачоулу и Мерт Рамазан Демир/Рибарче/Проекти и Колеги /Тема 7

• 37 208
  • 760
  •   1
Отговори
# 540

Не знам защо само на мен АбСун не ми въздействат по никой параграф 🤷‍♀️

Не си сама Blush А Кязъм папа ми е много досаден ,  откакто е  герой и шута  на сериала Приемам , че са част от историята .

# 541
Да не би на сценариста да са му направили друго предложение, и да се чуди как да се отърве от тоя проект? Друго логично обяснение за тъпизмите му нямам 🙄

# 542

Не знам защо само на мен АбСун не ми въздействат по никой параграф 🤷‍♀️

Не си сама Blush А Кязъм папа ми е много досаден ,  откакто е  герой и шута  на сериала Приемам , че са част от историята .

Аз мисля че това е временно.
Тоест тази промяна на Кязъм.

# 543
Привет, момичета! Влизам само да споделя неща около сериала, които знам покрай моята дъщеря. С нея гледаме заедно, тя ми е преводачката. От самото начало знаем, че сериалът е по действителен случай. Дъщеря ми чете една социоложка, която познава лично семейството, за което става дума. Сценарият е доста далече от реалността според нея. Тя не споделя имената, но казва, че много биха се досетили за кое семейство става дума, защото нямало друг такъв аналог. Говори с имената на героите от сериала все пак. Те разбира се не са оригиналните. Защо има такова отдалечаване? Сериал да става. Истинската история не поднася чак толкова материал. Реално Ферит е психично болен. Сейран и Суна са тези, които първи са отишли да говорят със психиатърката за състоянието му. Такава метреса като Пелин не съществува. Дядото няма само два сина, от които единият да е мъртъв. Той има 7 деца. Реално вече е починал. Ферит се е подложил на лечение и все още си живее заедно със Сейран. Той доживотно ще е на медикаменти и реално няма диабет. За семейството на Сейран тази жена не пише нищо. До този момент не е споменавала и Фуат. Тя е леко раздразнена от така представения сценарий, защото колкото и да бил художествена измислица, много хора знаят за кого става дума в реалния живот и на нея лично би ѝ било обидно така да представят личната ѝ история.
А моето лично мнение е, че попресолиха манджата. Но те направиха същото и с „Момичето на прозореца“, което спряхме да гледаме. Досега се забавлявахме с „Рибарче“, но това забавление постепенно започва да се превръща в раздразнение. Дано се усетят сценаристи и режисьори и да оправят „манджата“ на вкус. Хубав ден!

# 544
Замислих се защо Ферит не иска Сейран да свали пръстена от ръката си.
Защо?Той може да се разведе,има жена,която ще го обича безрезервно,ще се успокои,без скандали,без разправии.Защо?
Защото я обича.
Както и да въртим ситуацията,какъвто и да изкарваме Ферит,истината е,че той наистина вече обича Сейран
Дали обаче другото е вярно?Дали Сейран обича Ферит?
Много сме странни ние ,хората.
Влюбваме се в някой,точно зарази самия него,а след като го получим искаме да го променим.
Няма как да не направя сравнение с двете сестри-Суна и Сейран.
Суна се доверява безпрекословно на Абидин.Защо?Как точно той и вдъхва доверие?Къде ще я заведе?С какви средства ще подсигури живота и?Това нея не я интересува,даже не се и замисля.Готова е да застане срещу всички за да бъдат заедно.Защо?Защото обича.
/Тук отварям една скоба-дано сценаристите не ме опровергаят,но поне за сега ситуацията е такава/
А Сейран?Повлияна от тежкото си детство и юношество до момента,в който я омъжиха за нея най-важното е да се съхрани,да се опази от нараняване отново и отново.
Не вярвам,че тя обича Ферит в смисъла,който се влага в тази дума.
Защото,ако беше така,тя щеше да се бори както със себе си,така и с въоражаемата си съперница.Щеше да обича Ферит такъв,какъвто е
Иска ми се Сейран да захвърли всичките си черни и страшни мисли,да затвори очи и да се наслади на любовта.Защото сестра и е в по-тежко положение от нея,но не се отказва от човека,в когото е влюбена.
Защото си мисля,че Сейран ще бъде нещастна със всеки друг,независимо дали е Ферит,или втори,трети.
Винаги има в какво човек да греши,да се промени,да се самоусъвършенства.
Принцът на белия кон е само персонаж от приказките.
Едва ли точно при Сейран ще дойде и ще си остане принц за цял живот,без да стъпи поне един път накриво.
Такива ми се въртят в главата и очаквам епизода,за да видя какви ли мисли са се въртели пък в главите на сценаристите

# 545
  • София
Във фрага дават как се свалят едни пръстени- Сейран сваля пръстена, и Ферит май сваля неговия. Изобщо не мога да разбера на кого са ръцете.

# 546
  • Яко в Матрицата...
Димони, а може ли линк към тези неща, за които пишеш?

Вал, аз пък мисля, че Сейран обича Ферит, защото не се страхува да му каже истината. Ако виждаш например, че любимият ти е алкохолик, няма ли да искаш да му помогнеш и да го промениш? Или ще го обичаш такъв, какъвто е и ще пиеш с него?...

# 547
Е,Ренко,не ни е чак толкова загазило момчето.
Аз говоря за характери,не за заболявания.Алкохолизмът е сериозно заболяване

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 17:24 от VAL*

# 548
  • Яко в Матрицата...
Е,Ренко,не ни е чак толкова загасило момчето.
Аз говоря за характери,не за заболявания.Алкохолизмът е сериозно заболяване

Да ти кажа, Феро бей и той е болен Joy Това да не може да поеме вина си е много голям проблем...

Дизито ни ще е първото турско дизи излъчвано в Швеция и Финландия... Golden Boy ще покорява нежните сърца на скандинавките Stuck Out Tongue Winking Eye

# 549
Цитат
Не съм в час, но ако Ферит се изправи пред всички, хване жена си за ръка и каже: Обещал съм, но обичам жена си и няма да бъда с друга. Какво се случва? Тези обещания се търсят като наследство, в крайна сметка какво ако го наруши? Интересно ми е чисто информативно. Казва се той й е обещал и всички млъкват
.
Млъкват, щото всички се страхуват от нещо, което може да излезе в публичното пространство. Честтааа. Иметооо.
Бизнеса... Grinning

# 550
Да не би на сценариста да са му направили друго предложение, и да се чуди как да се отърве от тоя проект? Друго логично обяснение за тъпизмите му нямам 🙄
Ако продуцентите не са доволни сменят сценаристи. А щом не сменят , то тогава и продуцентите ли да искат да се отърват от сериала?

# 551
За мен и двамата са толкова далече от любовта, че още 1 сезон няма да стигнат. Ферит не обича Сейран, просто гони, това, което му бяга. Няма как да обичаш наистина някой и да запишеш бившата като Садък бей. Защо? Той прави една крачка и очаква резултат веднага, не се случва и веднага вади телефона. Че я харесва е ясно, че иска да си консумират брака е ясно, обаче любов за мен няма. При Сейран също не виждам любов. Тя започна да се държи вече като биполярна. Суна се доверила на Абидин, че те пред какви предизвикателства и изпитания са били изправени? Суна била ли е в позицията, в която е наясно, че има и друга жена в живота на Аби?  Друг път. То така е лесно, ама я да доведе някоя другарка в имението и да й обяснява, че се грижи за нея, само защото има някакви проблеми. Доверието на Суна ще се изпари на секундата.

Има нещо гнило в този проект, за мен е необяснимо, как може да имаш толкова успешен продукт и с всяко следващо действие да го закопаваш. Интересно ми е до къде и до кога.

# 552
Суна се доверила на Абидин, че те пред какви предизвикателства и изпитания са били изправени? Суна била ли е в позицията, в която е наясно, че има и друга жена в живота на Аби?  Друг път. То така е лесно, ама я да доведе някоя другарка в имението и да й обяснява, че се грижи за нея, само защото има някакви проблеми. Доверието на Суна ще се изпари на секундата.

Да, и аз така мисля за Суна и Аби. То нищо все още не се е случвало между тях. И сякаш тяхната връзка бързо се развива на фона на връзката а СейФер.

# 553
Димони, а може ли линк към тези неща, за които пишеш?
Не няма как да дам линк за тези неща, защото става дума за затворена група. Но мога да ви предложа линк , на който една друга жена говори за същите неща. Може би първите коментари е удачно да се преведат в случая, след това са си коментари по сериала.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLLfRYNCOmOHT0CTCXahpfqVr2k5-R4b3m

Моето мнение за Ферит и Пелин е следното. Дори и в началото да е имало тръпка, всичко отдавна е минало и заминало. Тя е обсебена от него, а него това го устройва, защото гледа на нея като на собственост. Ако той я обичаше, още когато искаха да го женят, можеше да каже, че тогава ще се ожени за нея, но той изобщо не предложи такъв вариант, а както по-късно разбираме, дядото нямало да е против. Никоя жена, колкото и да обича, ако има поне малко самоуважение, не би се хранила с такива трохи. Още повече, че осъзнава, че за Ферит тя няма такава стойност и че той има чувства към Сейран. Може ли човек да е щастлив с някой, ако знае, че не е обичан и ценен? Ферит и по време на връзката си с Пелин, още преди Сейран е изневерявал с други жени и тя това го е знаела. Аз това не мога да го нарека любов, а обсебеност, която най-вероятно си има някакво име като заболяване. И както ми се вижда е по наследство, защото иначе коя майка би си помислила, че детето ѝ ще е щастливо, ако се събере с някой, който не го обича. Пелин не би могла да е щастлива с този мъж.
Ферит си има своите проблеми. Той има твърде неадекватно поведение доста често, настроенията му се менят, реакциите му са също такива. Много е трудно да се каже какво от всичко, което говори е истина и кое лъжа. На зрителите ни се иска да му вярваме, но ако анализираме всичко, което прави, твърде е противоречиво, за да му се вярва. Той има чувства към Сейран, тя по някакъв начин за него е предизвикателство, но с този точно Ферит, според мен, няма гаранция, че след като получи това, което иска, няма да стане същия като преди и думите на Пелин няма да се потвърдят. Макар че все пак има разлика и то голяма между двете. Сейран не би се задоволила с никакви трохи, не би свирила на тази гайда. И той го усеща това, затова и отдавна започна да крие и да лъже. Ферит винаги обвинява другите за всичко, никога не търси вината в себе си, а когато се извинява, то е по интерес. Той е на принципа: Атаката е най-добрата самозащита.
Обаче нали сценарият е по реална история. И тогава, за да се стига до психиатърката, която е източник на тази история, по която щяла да пише книга, но май още не я е написала, значи все пак Ферит има психично заболяване. Тези, които разбират от това, смятат, че симптомите са в наличност. И се питам, как аз като обикновен човек, ако живея с Ферит, бих разпознала, че проблемите му идват от някакво заболяване, а не са част от характера му, от това, че е разглезен, че всичко е получавал наготово, че всички се въртят на пръсти около него заради името му. А и баща му не е китка, както и дядото. И как в сериала ще се стигне до това разпознаване. Вероятно трябва да се случи нещо много драматично, което да отключи отговорите. Thinking
Ферит иначе си има и своите положителни страни, той не е лош дълбоко в своята същност като човек. Сейран се влюбва точно в тази му страна, но тя не е сляпа и никак не е проста. Ферит не е много умен, той имаше възможности, но ги пропусна, защото дори не ги забеляза.
И като се казва, че се стараел- как точно се старае? Та той не може да вземе решение за Пелин. Да направиш изненада с няколко свещи, вечеря и легло? И в същото време метресата да трябва да си вземе друга SIM карта, а в телефона ти да я сложиш под името на шефа си?
И да, човек може да обича само една страна от друг човек. Никой не е перфектен. Обаче не всичко може да се приеме. Сейран не може да приеме да живее в тройна, четворна или петорна връзка. Тя се надява и в някакъв момент започва да вярва, че Ферит се старае. Но за нея старанието се изразява в това, той да зареже Пелин, да я извади от техния живот, а не в леглото, свещите и вечерята. И за разлика от Пелин, тя няма да се съгласи да се храни с трохи. Да приемеш човек, такъв какъвто е, не значи да приемеш метресата му. Стига това, че приемаш семейството му. Затова сваля пръстена. Тя не е там за да не се върне при баща си. Както и на него му беше казала, не се страхува от това, все пак години е живяла с него и е оживяла. Ставайки свидетел обаче на разговорът между майка му и него, разбира, че се е заблуждавала. И болката беше изписана на лицето ѝ.

# 554
Прочетох , че във фрага използват музика от Лебедово езеро Даже и не обърнах внимание   Та пак гледах , истина е. Е ,  дано не е случайно Grinning , че ми се завърна малко оптимизма за серията  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт