С какво ви дразнят свекървите? – 145

• 31 860
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
Такива майки "на гости" съм ги виждала в чужбина. Отиват уж за малко, а остават завинаги. На синовете им не им е баш добре, но всеки опит да ги отпратят завършва с оплакване как в България ще са сами и ще умрат непогледнати.
Нищо, че едната си имаше в България дъщеря и зет, а до себе си мъж, ама и тя страдаше от когнитивен дисонанс как ще бъде сама, ако се прибере. Човекът е бил женен за чужденка, като го срещнах беше разведен и се чудеше, защо жена му го е напуснала, като са се взели по голяма любов. Любов, ама жената не си е представяла, че няколко месечното гостуване ще стане постоянно съжителство. Беше се опитал да им наеме апартамент накрая, но свекървата беше много нахална и проста. Бракът му е бил обречен в момента, в който я е посрещнал на летището.
Друг пък излизах с него, все не можеше да ме покани вкъщи, че много работи. Само в неделя можело. А то каква била работата, в неделя карал мама на някаква сбирка на други "гостенки". Обаче мама надуши явно, че синът се вижда с жена и вместо да стои до уречения час, звънна рано-рано да отшде да я прибере. Бях изгонена набързо, че не можела да чака. Късмет, че стана така, благодарна съм на жената, че ме отърва навреме.
Мога да пиша още примери, ама няма смисъл.
За мен ако ще да си и десет години някъде, щом друг ти плаща масрафа, трябва да се съобразяваш.
Това, че някой те е търпял толкова време, не означава да му се качиш на главата и да играеш казачок там.
Това, че си сготвила и изпрала от време на време не може да компенсира, че си завзела личното пространство на син или дъщеря. Има си чистачки и готова храна, никой не е умрял от глад в чужбина без майка си.

# 511
Хубаво де, в задачата се пита -кой е виновен, тоз дет предлага баницата или тоз дет я яде.
Каквото и да си приказваме , две пълнолетни жени  в едно домакинство не бива да стоят.
И идваме до извода, че ако един човек / мъж или жена/ не дава друг да му се меси в живота и да определя кой, какво , къде - и всичко е чудесно.
Ако се поддаде на синовните си чувства и маминка буквално му/ й отхапва главата.
Това важи в пълна сила и за двата пола.

# 512
  • при късмета
Каквото и да си приказваме , две пълнолетни жени  в едно домакинство не бива да стоят.
Аз имам примери около себе си на съжителство с родители. И да, получават се нещата и това с кого си в домакинство, не е решаващото. Вярно, в големи апартаменти живеят, тези които съжителстват, но кухнята си остава една. Но мъжете са на място и въпреки, че живеят заедно, не позволяват намеса там, където родители нямат работа. Свекървата може и да казва къде стои солницата, но думата на жена му за детето е абсолютен закон и не се пристъпва по никакъв начин. Примерно. И съжителството изобщо не е натоварващо и за двете жени. Разбират се единствено кой кога и какво ще готви, защото се хранят заедно. Уговорки и съобразявания, до там. Да ти се месят в живота и в домакинството са съвсем различни неща. Второто, при определени обстоятелства може да се преживее и не е чак такъв проблем. А ако е първото, маминка ще се меси, ако ще да са през 9 океана в десети

# 513
Съмнителна ми е тази работа. Как става припознаването на детето, когато си там? Да не би просто да улесняваш тях и да си създаваш по-сериозни проблеми за вбъдеще? Историята не звучеше така лесно разрешима по-рано.

# 514
Защо тази жена е отишла със сина си в чужбина и в кой момент е отишла? Може да се е натресла, но може да е била любезно поканена, заради болежките й и синът да се е радвал да е наблизо, за да се грижи за нея.
След като синът ходи на работа, едва ли преди идването на снахата майка му не е ставала от дивана. Но кой знае, техни си решения. Може да е успявал да ошета след работа.
Костадинова, дано успява да удържи майка си по-далеч от новото семейство. Както те чета, доста егоцентрична личност ти се е паднала за свекърва. Познавам една такава (моята) и лечението е само едно - дистанция.

# 515
Едва ли е била любезно поканена да гони приятелките на сина си и да му съсипва живота. Joy
Любовта на родителите към децата би трябвало да е безусловна.
Съжалявам, но тази не ми изглежда такава.
Ако беше, свекървата при първи признаци на възможност синът да намери семейно щастие, щеше да се отдръпне по някакъв начин, не да налага условия.
Истински болните хора обикновено не са толкова изискващи и обсебващи, защото знаят, че са зависими.
Тази свекърва, според мен, съвсем спокойно може да живее и сама, иначе не би правила такива драми.

# 516
Всъщност той чисти, вече не де, ама чистеше. Имат си наложено правило да се чисти само в неделя, именно защото тогава почива. Спалното бельо може и с месеци да стои (без да преувеличавам), защото още не миришело, даже ми е правена забележка защо, аджеба, пълня коша за пране. Същото се отнася и за дрехите - с едни и същи около седмица, стига да нямат петна, ама без значение какво си правил, защото били се разваляли иначе.
Чиниите се трупат в мивката, мие ги, ама като почне да прилива и да няма място за нови, сама казва - "Ох, много ми е трудно да се наканя да измия". Аз така не бях свикнала, като дойдох се хващах да ги оправя, обаче ми направи впечатление, че колкото повече аз мия, толкова повече тя трупа.
Не мога да си изкривя душата - готви жената, обаче 2/3 пъти в седмицата и после не спира да повтаря, че седяла по 2 часа на печката.
Никога не ми е тежала домакинската работа, аз си я вършех и преди да дойда, ама виждах, че на нея нищо ѝ няма, а просто иска някой да ѝ слугува, което ме дразнеше.
Съвсем случайно от това, което сме си говорили, подразбрах, че аз не съм първата, с която майка му има проблем, така че едва ли грешката е само в моя телевизор.
Изпокарана е с всичките си роднини, има и дъщеря, с която не си говорят, приятели няма. Пред ММ се излиза с номера, че всички я били оставили, хубаво, че е той, иначе тя самичка. Постоянно повтаря колко е болна, как вече не може сама и т.н., и т.н.
Grimozo, нямам идея дали се е разрешил проблемът, времето ще покаже. Аз в момента се радвам, че се изнасям, една малка победа си е за мен. После, дори и по-трудно да е, пак поне ще знам, че съм опитала.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 21:08 от Kostadinovaa

# 517
За такива свекърви има една дума - паразит. Направо се чудя как не й е неудобно на жената да е толкова безполезна.

# 518
За такива свекърви има една дума - паразит. Направо се чудя как не й е неудобно на жената да е толкова безполезна.
Не знам, аз сефте се сблъсквам с такова нещо. Може и да не е била цял живот така, но аз това заварих. Иначе пък нищо не е нито само лошо, нито само добро - и тя си има добри качества, разбира сe. Струва ми се, че като си няма друг, се е вкопчила в сина си и се е вманиачила. На всичкото отгоре нищо интересно не ѝ се случва, не контактува много с други хора, тя си "живее" чрез него.

# 519
  • при късмета
Ако не започне работа, няма да има други контакти. Тя е избрала да стои вкъщи. То в чужда държава няма кой да ѝ тропне на вратата, че да поддържа контактите ѝ

# 520
Костадинова, може ли да кажеш едно добро качество, освен че пести ток и вода като не се къпе и пере?
Просто ми стана любопитно, не е опит за доочерняне или заяждане.

# 521
  • София
За разведряване на обстановката:
Говорим си с милото. И от дума на дума, та стигнахме до майка му.
Ние с нея сме като в Стогодишната война. Ту затихнем, ту сме във военни операции. Аз самата не знам кога в какво сме, ориентирам се по последиците. Щото тя не спазва международните норми- няма нота, нахлува, бумка, тряска и отстъпва.
Скрит текст:
-Мило- казвам- не си прав. Искаш ли да се обзаложим, че майка ти ще е на моя страна?
- Абсолютно невъзможно-хили се милото.
- На хиляда лева бас!
- Мило, ти толкова пари нямаш. Ама ако си залагаш половината заплата...
- То и ти нямаш.
- Аз не мога да загубя.
Речено-сторено .
Та звъня аз на свекървата. Първо малко куртоазия, как си, що си.
Тя ми отговаря с половин уста.
- Виж- казвам- знам, че не ти се говори с мен. Ама трябва да те предупредя, да си знаеш. Че аз съм честен човек.
Тя наостря уши, чувам я.
- Ние- казвам- със сина ти нещо напоследък не сме в добри отношения. Все е депресиран, май има друга. Та май вече няма да съм ти снаха.
Очаквам да хвърли телефона, да извика" благодаря ти, Боже" и да тропне една ръченица от радост.
Пък тя:
- Как така няма да си ми снаха?
- Ами така. Друга има сигурно...
Лъжа, но с угризения. Пък може и да има, викам си за собствено успокоение. Така де, на мъж вяра да нямаш, викаше баба ми.
-  Каква друга? Мен кой ме е питал? Боже, на дърти години за смях да ме прави! Ще речат хората, че аз съм виновна!
- А, няма такова нещо! Ти не живееш с нас.
- Така е! Ама ти го знаеш, хората - не. Аз лоша дума за теб не съм казала...
Е, и тя лъже, та ми успокоява съвестта.
- Не знам. Ама какво да правя? Като не ме иска вече...
- Как какво ще правиш? Ще си седиш на д-то! Знае той какво иска! Леле, ми ако разбере кандидат- зетя? Или сватовете? Боже, резил! Ще му дам аз една депресия!
- Е, той не оценява какво има. На тези години здрава майка, да го посреща...
Това е подло, ама пък и хиляда лева са си хиляда лева!
- Права си!
Боже, доживях!
- Умрял баща му! Ми на 60 години си, да не живее вечно? Ох, ще му кажа аз! И ти да не си мръднала оттам! Чу ли?
- И какво да правя? Да слушам за хубавата колежка?
- Ти защо не отидеш да я оскубеш?
- А, не! Аз не съм агресивна,  и с тоя врат... Най-много да отнеса боя. Пък и не съм сигурна. Как така, ако жената няма общо? Може той да се е влюбил ...
Чак ми става жал за мен, така живо си го представям милото, влюбен в друга.
- Ще му дам едно влюбване! Да ме говорят хората! Да ми срами внучката! Ще го оправя аз, спокойно!
Та зачаках аз последиците. Идва си милото от мама, а  като буреносен облак!
- Ти - вика - си подлярка! Не те ли е срам?
- Малко, бе мило. Ама парите са си пари.
- Каква колежка? Каква изневяра?
- А, мило, аз такова нещо не съм твърдяла. Само го споменах като хипотеза...
- Не ща да те гледам!
- Добре, ама първо напиши тук, че ми дължиш хиляда лева.
- Знаеш ли кога ще видиш хиляда лева?
- Мило, басът си е бас! Защо се обзалагаш тогава? И защо се сърдиш? Ти каза, че не може с майка ти да сме съюзници. Аз казах, че може. Нали знаеш, няма вечни врагове, а само вечни интереси. Кой ти е виновен, че не четеш великите пълководци?
Той обаче се сърди. Ще му мине все някога. Иначе може да се обадя на майка му, да я чуя жената. Все пак сега сме в примирие. Пък то не се знае докога ще трае.

Таня Арабова

# 522
Тази тема е материал за книга JoyJoyJoy
С какво ме дразни .. мога цял роман да напиша ,но имам една история с нея която и до ден днешен не мога да си я избия от главата .
Историята се случва преди с ММ да се изнесем . След работния ми ден и след нейния включително.. реших ,че ей така като нормален човек мога да ида при нея малко да си поговорим .. например как е минал денят ни или какво мислим за вечеря . НО свеки се беше опънала на дивана и като я питах какво ще гледа .. отговора беше един турски сериал.. ама нищо де аз да седна при нея нямало проблем Joy Аз не съм много по сериалите и става ясно ,че съжалих че отидох . Но свеки започва да ми обяснява следното : нищо ,че това било сериал , такива неща наистина се случвали в живота и за това и било интересно. Виждала ли съм там как синовете слушали майката , а снахата как всичко правила във къщата и се подчинявала .
И до ден днешен .. още и още не мога да проумея как някой въобще може да говори така .Много пъти е показвала просташко поведение ,но това си беше хитово изпълнение.

# 523
Еее,чак пък ! Просташко?

# 524
Топ! Ами жената ти е намекнала как трябва ,,да се държи" една снаха 🤣
Тази тема е материал за книга JoyJoyJoy
С какво ме дразни .. мога цял роман да напиша ,но имам една история с нея която и до ден днешен не мога да си я избия от главата .
Историята се случва преди с ММ да се изнесем . След работния ми ден и след нейния включително.. реших ,че ей така като нормален човек мога да ида при нея малко да си поговорим .. например как е минал денят ни или какво мислим за вечеря . НО свеки се беше опънала на дивана и като я питах какво ще гледа .. отговора беше един турски сериал.. ама нищо де аз да седна при нея нямало проблем Joy Аз не съм много по сериалите и става ясно ,че съжалих че отидох . Но свеки започва да ми обяснява следното : нищо ,че това било сериал , такива неща наистина се случвали в живота и за това и било интересно. Виждала ли съм там как синовете слушали майката , а снахата как всичко правила във къщата и се подчинявала .
И до ден днешен .. още и още не мога да проумея как някой въобще може да говори така .Много пъти е показвала просташко поведение ,но това си беше хитово изпълнение.

Общи условия

Активация на акаунт