С какво ви дразнят свекървите? – 145

• 31 857
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
Е, може да не е просташко, ама поне е класическо. Голямата част от хората/свекървите, гледащи тези сериали, започват да вкарват драмата/интригите и в реалния живот... Именно затова и нито ги гледам, нито ми допадат, то е интрига след интрига там.
Моята свеки, когато гостува и стане часа за сериала и, веднага взима дистанционното и си го пуска, а тези сериали през деня не са един и два, като ние с ММ не ги гледаме, обаче това не пречи да си наложи нейното без да я интересува. Laughing
И хайде, приемам го, понеже е на гости, обаче - сядаме да ядем на масата и се почва - виж, виж, чуй, чуй... ами не искам да гледам и чувам, защото не ме интересува този глупав сериал. Вместо да си кажем две приказки, зяпва в сериала като зомбирана и само това я интересува. У тях по същия начин не можеш да пипнеш дистанционното и да си пуснеш нещо, което гледаш ти.

# 526
Дааа просташко хаха . Не бих го казала , ако нямаше защо Close

# 527
Ясно,че така го приемаш.Просто се зачудих за дефинирането на просташко.За мен е тесногръдо, закостеняло ако щеш,но всеки сам "си преценя"
    Не те критикувам , в правото си да приемаш нещата ,както ги виждаш ти.
   И от други възрастни съм чувала как се възхищават на тези отношения.

И моите гледат, майка ми също Обаче като сме на маса никой не обсебва дистанционното Ако държат да си ги следят просто си отиват в спалнята,в която са отседнали и си гледат.
   Иначе,и аз съм коментирала със свежи отношенията във филмите.

# 528
Не знам дали е до възпитание или до някакви години, където вече не се съобразяваш с никой, освен със себе си, ама така да седна на маса и да не искам дори с моя син, айде снахата все тая, да си обеля една дума и да предпочета да зяпам турски сериал, ми е меко казано странно и обидно.

# 529
Явно жената е искала да намекне на снахата да влиза в правия път Joy

Едит:
Римона, като отида при баба и не й държа сметка кога и какви сериали ще гледа. Това е нейното ежедневие и тя с нетърпение чака да стане време за сериала. Мисля, че е редно като гост да се съобразя. Тя няма как да си върне по-късно или утре сериала и да го изгледа, както ние правим онлайн. И даже ми е мило като започне да ми обяснява тоя какво направил и оная каква е Grinning

# 530
Ясно,че така го приемаш.Просто се зачудих за дефинирането на просташко.За мен е тесногръдо, закостеняло ако щеш,но всеки сам "си преценя"
    Не те критикувам , в правото си да приемаш нещата ,както ги виждаш ти.
   И от други възрастни съм чувала как се възхищават на тези отношения.

И моите гледат, майка ми също Обаче като сме на маса никой не обсебва дистанционното Ако държат да си ги следят просто си отиват в спалнята,в която са отседнали и си гледат.
   Иначе,и аз съм коментирала със свежи отношенията във филмите.
Е може би не съм се изразила с правилната дума . Sweat Smile

# 531
Зависи как го е казала, като нещо любопитно, или като "Ти защо не правиш така".
От много хора съм чувала, как в тези филми показват някакви стари патриархални отношения, в смисъл, различни от нашите.

# 532
Лютиче,да!
 Чакаме свекито в другата тема, да се оплаче от снахата.
   Римона, за пръв път съм съгласна с теб.

# 533
Е, то по "правилната" дума си личи и отношението от другата страна. Аз бих се изненадала, замислила, обидила, но не бих го приела като просташко. По-скоро бих си помислила как тя самата се е чувствала и репликата би ми прозвучала като: Думам ти дъще, сещай се снахо. Но пък в никакъв случай не е просташко. А дори е споделяне със снахата.

# 534
Както и да го е  казала, снахата винаги го приема за ужасно. Просто са й интересни турските сериали.

# 535
  • София
Ама как захапахте въдицата...

# 536
Беше си точно : там правят каквото каже майката и тук така трябва да бъде .
Всички да се прекланяме на кралицата майка .
Така или иначе след още няколко нейни изказвания не където трябва се изнесохме .
Груб човек е . Много пъти съм била свидетел как говори и на синовете си . Аз лично никога не бих подронила авторитета на детето си пред други хора , камо ли пред половинката му .
Това със сериала просто ми е "хит" . За това се изразих ,че е простовата жена .

# 537
  • София
И майка ми ги гледаше, какво да гледа на 85 години и трудноподвижна, с намаляващ брой хора за общуване?
The Witcher ли?
Но не се впрягаше чак толкова, даже иронизираше как по 100 пъти в серия си пожелавали "Да ти е сладко". И ме питаше защо в индийските филми е пълно със свастики Simple Smile Нали беше соцчедо и ги свързаше единствено с хитлеризма
Надявам се снаха ми да не я е определяла като простачка, нейната майка ги гледаше същите

# 538
Едит:
Римона, като отида при баба и не й държа сметка кога и какви сериали ще гледа. Това е нейното ежедневие и тя с нетърпение чака да стане време за сериала. Мисля, че е редно като гост да се съобразя. Тя няма как да си върне по-късно или утре сериала и да го изгледа, както ние правим онлайн. И даже ми е мило като започне да ми обяснява тоя какво направил и оная каква е Grinning
Ами, да, сигурно е така за баба, ама за свекърва идваща рядко вкъщи за по седмица, уж да види детето или сина си, да не обели една дума докато сме на маса, а само да говори за сериала и да ни преразказва сюжета, при положение, че казваме, че не го гледаме, ми е странно, чак пък толкова да няма какво да ни каже.
Аз/ММ подхващам някаква тема и след малко виждам как не ме отразява и си е зяпнала в телевизора и изобщо не и е до говорене... Sweat Smile
Примерно майка ми също гледа турски сериали, обаче дойдем ли при нея, веднага го спира или не го гледа и ни обръща внимание, слуша ни, говори си с нас.

# 539
Значи спираш телевизора и никой няма да гледа турския сериал.
Гореспоменатата случка обаче не видях да се развива в дома на снахата, а снахата е отишла при свекървата и е искала да си приказват.

Общи условия

Активация на акаунт