С какво ви дразнят свекървите? – 145

• 31 851
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Мисля, че проблемът не е в гледането на определен тип сериал, а в това, че е бил използван като предлог да се "намекне" на снахата как трябва да се случват нещата.
"Просташко" е донякъде субективно понятие, да, но все пак българския език си има тълковен речник, и според определението на думата, и аз бих нарекла такова поведение "просташко". Също както бих нарекла "просташко" и изказване от някоя снаха по време на подобен сериал в стил, да кажем, "Виждаш ли как там свекървата побърза да се гътне и да им припише целия имот на тяхно име?.. Ей така трябва да се случва в живота!" Wink

PS. Редактирам, за да уточня, че имах предвид свекървата *първо* да им припише имота, а *после* да се гътне. Освен ако сериалът не е с паранормални елементи.

# 541
Не знам дали е до възпитание или до някакви години, където вече не се съобразяваш с никой, освен със себе си, ама така да седна на маса и да не искам дори с моя син, айде снахата все тая, да си обеля една дума и да предпочета да зяпам турски сериал, ми е меко казано странно и обидно.

Rimonna,

не е до години. Нито свекърва ми, нито майка ми си гледат сериалите, когато сме на маса. Там си говорим и ние така сме научени.
Иначе и майка ми, на 77 г., ги гледа турските сериали, но ми е казвала, че те просто й напомнят на отношенията от нейното детство на село и затова й е мило и носталгично.

# 542
Да, горната история на авторката е различна.
Е, не ми е удобно под носа да и изключа телевизора, в крайна сметка, щом това и е по-интересно, нека си гледа жената. Просто приоритети, явно. Не я съдя, тя си знае, обаче това да не те слуша някой, когато му говориш ми е просто ужасно. Аз по принцип съм човек слушател и рядко дори да говоря толкова много, предпочитам да слушам и за нея специално пък винаги правя изключение и гледам да си говорим, ама като видя, че непрекъснато ме прекъсва или в този случай не ме слуша изобщо, то губя интерес изобщо да се занимавам да измислям теми.

# 543
А не допускате ли да се е пошегувала. Правело ми е впечатление , че хора без чувство за хумор съвсем буквално приемат шегите . Защото ние сме се майтапели с тази патриархалност във филмите им . Много демоде изглежда дори за мен - от поколението на свекървите съм вече.
 Но и вижте колко (хайде да не го приемаме сериозно) за мен смешно изглежда - нашата баба , ако гледа ни е мило, но онова Чудовище свекървата , каквото и да направи, каже , все е просташко и дразнещо.Laughing
 Laughing

# 544
Ох, баба ми е голяма фенка на турските сериали. Няма сила на света, която да я накара да обърне внимание на нещо друго или на друг човек, ако в турската сапунка се случва нещо важно и интересно според нея. И като почне да разказва за персонажите, че и за актьорите, че кой какъв бил в живота и че щом играе лош герой, значи в реала няма как да е добър човек 😃 Много е наивна жената.
Никога не съм разбирала манията по турските бози. Винаги като съм хващала откъси, все някой реве - мъже, жени, деца. Ама голямо страдание, бре!

# 545
Аз мразя турски сериали, мразя и индийски. Свекърва ми ги гледа, но вкъщи не се гледат, когато идва. Абсурд да се пусне това нещо в нас. В крайна сметка - в моята къща, моите правила.

# 546

Но и вижте колко (хайде да не го приемаме сериозно) за мен смешно изглежда - нашата баба , ако гледа ни е мило, но онова Чудовище свекървата , каквото и да направи, каже , все е просташко и дразнещо.Laughing
 Laughing
А не виждате ли разлика в бабата, която е пенсионер и си почива у дома и свекървата, която идва да види детето в града няколко пъти в годината за седмица, както и сина си? Laughing

# 547
Относно индийските сериали:

Чувам по телевизията хорър музика. Бягам, да видя какво дават - на Малката булка и паднала тавата с ориза...

# 548
Да, горната история на авторката е различна.
Е, не ми е удобно под носа да и изключа телевизора, в крайна сметка, щом това и е по-интересно, нека си гледа жената. Просто приоритети, явно. Не я съдя, тя си знае, обаче това да не те слуша някой, когато му говориш ми е просто ужасно. Аз по принцип съм човек слушател и рядко дори да говоря толкова много, предпочитам да слушам и за нея специално пък винаги правя изключение и гледам да си говорим, ама като видя, че непрекъснато ме прекъсва или в този случай не ме слуша изобщо, то губя интерес изобщо да се занимавам да измислям теми.

Не я съдиш, но явно се обиждаш от поведението й.
Явно просто не ти се влиза в конфликт. Иначе винаги можеш да кажеш "Ние вкъщи не гледаме телевизия, докато се храним" или "Ние гледаме друго на масата". Начини 1001.

# 549
Да, за мен си е дразнещо, обаче щом това и доставя удоволствие по-голямо от това да си говори с нас, няма какво насила да я карам да прави друго. Може пък да сме и много скучни двамата и затова да предпочита сериала. Laughing

# 550
Виждам и донякъде разбирам. Тези сериали не са от вчера. Преди 20 г. се прибирам с децата за броени дни от друг континент и нашите баби , и двете , като стане време за турската сапунка , нищо не може да ги отдели от телевизора. Децата вън , ако са при тях , всички да мълчим. Хем се дразнех, хем ми беше смешно. Сега ги няма вече  да ме дразнят и да им се чудя на предпочитанията.
  Аз , както казва един познат , съм се запуснала и нито един сериал не съм изгледала. Може би , няма да е лошо, да понауча как се слуша мъжка майка и свекърва (шега е , да не ме започнете).

# 551
Аз лично на моята ѝ казах, че това не го понасям и като чуя музиката ми се повдига. На мен наистина ми се, аз се чувствам изключително зле, когато чуя музиката от турския сериал. Grinning

# 552
Просто искат да си проследят историята и да не си изпускат серията. Гледането на сериал е много зарибяващо, те така са направени. Няма значение дали е турски, или друг. Може цяла серия да се влачи, но точно преди края става нещо, за да завърши така, че да искаш да гледаш следващата.  

Но в случая като просташко поведение е определено не самото гледане на турски сериали, а дебелия намек как снахата не се вписва в желаната от свекървата семейна позиция, аз поне така го схващам. Хубаво е, че са се изнесли и въобще не е трябвало да живеят при нея.

# 553
Снахата ги гледаше със свекърва ми, сега не знам ,нямам телевизор и няма къде.
 Нямам друга представа , освен във фб да се намъкне реклама от тях. спонсорирано даже. Чистя ги.
 Гледам кримки и  руски основно от психологическите или с известен ми актьор. Но пък ми мърморят за компютъра ,че все надничам. Прави са донякъде ,доста време отделям, но  няма друг наоколо за компания. Сега повече навън  и ми е  добре.
 На свекърва си се ядосах едно време като се върнахме от погребението на сина  и ,моя мъж и си пусна сериала, що ми е било ядно, сега нямаше, то  тогава друго ми е било.

# 554
Да, аз също много се увличам самата по сериали, не турски, обаче, ако съм на гости да седна да зяпам в тв/лаптоп, абсурд, невъзпитано ми е това. Някак неправилно ми е, идва ми отвътре да обърна внимание на човека, който ме е поканил по-скоро, пък сериала винаги мога да си догледам вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт