На море в Турция - тема 78

• 66 320
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • София
С тия температури не разбрахте ли, че всеко телО има различно температурно усещане, на Петър Стойчев на 15 градуса му е жега, аз имам около 2 см подкожна лой на 22 ми е екстра, жената под 26-27 не си мокри даже глезените. Например миналата година от 15 септември бяхме, тя не влезе нито в море, нито в басейн. Просто е с кожа като тензух и тъкмо я беше сменила.   Stuck Out TongueStuck Out Tongue

# 436
Усещането за температура наистина е много индивидуално, но за сравнение ще кажа, че аз до последно в офиса пусках климатика да духа топло на 23 градуса, а днес вече направих сефтето в морето. Нямам термометър, но според мен водата не е под 22 градуса.

# 437
Само искам да не ни вали и да не духа студен вятър. Много са ми ниски очакванията 😂😂😂

# 438
И ние заминаваме в събота за Сиде. Температура на водата 23....малко студеничка ми идва🌞🤔

За Великден моите родители и сина ми бяха в Сиде. Освен че им е харесало много, бяха почернели доста за седем дни, а и са се къпали в морето всеки ден - съвсем поносими морски температури. 26 градуса в първия ден и после 32, това на въздуха, придружени с лек ветрец.

Не се безпокойте, всичко ще бъде наред!

Дано, благодаря ви 🌞

# 439
Здравейте
Октомври месец имаге ли впечатление какви са температурите в Турция?
По специално в Кушадас и Бодрум. Външните басейни дали са топли и могат да се използват и някакви впечатления от тези специално курорти

# 440
  • Варна
Здравейте, имам нужда от вашия съвет. В договора с туристическата агенция не е записан изглед на стаята. Имам ли основание да изисквам изглед море в този случай? Нямам много опит с агенции и явно това съм го пропуснала. Не, че е нещо, което ще ми развали почивката, но ми стана интересно, защото от агенцията бяха категорични, че щом не пише изрично не е с изглед към море.

# 441
  • София
Да, моят опит е такъв- за да изисквате изглед, трябва да го пише в резервацията и договора. Ако не го пише и няма доплащане, може да ви предоставят такава стая по тяхна преценка или да доплатите на рецепция.

# 442
  • на село
Преди всяка почивка, независимо с агенция ли пътувам или самоорганизирано, намирам мейла на хотела и пиша любезно писмо с молба, при възможност да ме настанят в едикаква си стая, като предварително съм проверила кои са готините стаи в трипадвайзър. От опит знам, че на такива любезни молби се обръща внимание.

Ако не е уточнено предварително и вече сте там, може да помолите да ви я сменят.

# 443
  • Някъде в Европа...
Преди всяка почивка, независимо с агенция ли пътувам или самоорганизирано, намирам мейла на хотела и пиша любезно писмо с молба, при възможност да ме настанят в едикаква си стая, като предварително съм проверила кои са готините стаи в трипадвайзър. От опит знам, че на такива любезни молби се обръща внимание.

Ако не е уточнено предварително и вече сте там, може да помолите да ви я сменят.
А как уточнявате с хотела предварително коя сте точно и каква стая сте резервирали като нямате номер на резервацията? Де факто, ваучерите са в агенцията до качването ви в автобуса например..Само по имената  ли в е-мейла се съобразяват с искането Ви и вече на рецепция Ви настаняват в това помещение, което сте искала?

# 444
  • София
Здравейте
Октомври месец имаге ли впечатление какви са температурите в Турция?
По специално в Кушадас и Бодрум. Външните басейни дали са топли и могат да се използват и някакви впечатления от тези специално курорти
октомври месец не само в Кушадасъ и Бодрум, а в абсолютно всички морски курорти в Турция водата във външните басейни е студена.
Здравейте, имам нужда от вашия съвет. В договора с туристическата агенция не е записан изглед на стаята. Имам ли основание да изисквам изглед море в този случай? Нямам много опит с агенции и явно това съм го пропуснала. Не, че е нещо, което ще ми развали почивката, но ми стана интересно, защото от агенцията бяха категорични, че щом не пише изрично не е с изглед към море.
От агенцията са прави. Ако беше стая  sea view щеше да го пише в резервацията Ви. А Вие предполагам сте платили land view, защото е по-евтина.
Но за да бъда максимално точен с отговора си трябва да зная кой е хотела Ви.
Така само гадаем, щото той може да е и на трета линия и море да не се вижда отникъде....
А и доста от големите хотелски комплекси в Анталия са с по няколко корпуса и доста видове стаи като само най-скъпите от тях са с изглед море.
Но и Вие сама може да се оправите, просто трябва да влезете в сайта на хотела и да прочетете за видовете стаи. Хич не е трудно Simple Smile

# 445
  • Пловдив
Аз лично много държа когато правя резервация да гледам стаята която запазвам.Влизам в сайта на хотела и ги оглеждам.Не запазвам море защото обикновенно не се вижда.В стаята се прибираме само за душ и вечерен сън.Но не запазвам и промо макар да са по евтини от стандартните.Преди години във Феми-Лара ни настаниха в такава без тераса.И аз съответно веднага си потърсих правата.От хотела за компенсация до края на престоя ни всеки ден ни носиха в стаята шампанско, кошница с плодове и ни настаниха в апартамент което беше малко излишно за мен.Но щом така са решили.Grinning

# 446
  • Beyond the Frontiers
Има хотели, където си има стаи без уточнение за изглед: например само standard room ROH, superior room и т.н. Това не означава автоматично, че хотелът няма стаи с изглед море например, а че няма разлика в цената. Но като клиент нямате право на претенция в случая. Можете да помолите за стая с изглед, но е въпрос на наличност да ви предоставят такава.

Ако обаче си има отделна цена за стаи море, а вие сте резервирали стандартна стая, нямате никакво място за претенции.

# 447
  • на село

А как уточнявате с хотела предварително коя сте точно и каква стая сте резервирали като нямате номер на резервацията? Де факто, ваучерите са в агенцията до качването ви в автобуса например..Само по имената  ли в е-мейла се съобразяват с искането Ви и вече на рецепция Ви настаняват в това помещение, което сте искала?
Аз имам номер на резервацията от компанията, през която съм резервирала. Пишете вашите имена/резервация номер/име на агенцията, за да може служителят, който разпределя стаите, да ви намери.

# 448
Има хотели, където си има стаи без уточнение за изглед: например само standard room ROH, superior room и т.н. Това не означава автоматично, че хотелът няма стаи с изглед море например, а че няма разлика в цената. Но като клиент нямате право на претенция в случая. Можете да помолите за стая с изглед, но е въпрос на наличност да ви предоставят такава.

Ако обаче си има отделна цена за стаи море, а вие сте резервирали стандартна стая, нямате никакво място за претенции.
Съгласна с написаното и споделям, преди  2 години в хотел в Кушадасъ хотела не бе разпределил стайте, по оферти. При пристигане се  оказа, че всички апартаменти и фамилнии стаи   са с изглед градина, така обясниха от хотела. А двойните и разширените вече море, не е описано от страна на  хотела никъде или Аз не го видях. От агенцията която бях купила, казаха че не знаят за подробността. Едва ли не беше, ама госпожо как море, вие сте платили Фамилна и те са в този корпус. Дали ме излъгаха или не. Не пише никъде в договор - море,тъй че си гледахме към градината.

# 449
  • София
В сайта на нашия хотел няма дадени изгледите на стаите. Съответно писах мейл до хотела с искане за sea view. Отговориха ми, че молбата ми ще бъде взета под внимание, което е леко хлъзгав отговор - нито да, нито не... Определено ще си направя устата на място, защото не знам тогава на какъв принцип си настаняват гостите. Сигурно - вие сте ми много симпатични, айде отивайте с изглед към морето. Joy
В предния ни хотел гледката от терасата ни беше страхотна, но там всички стаи бяха с гледка море и нямаше кофти изненади.

Общи условия

Активация на акаунт