Всичко за всички марки гел лакове - тема 47

• 35 411
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Най-после си пробвах фолиото с мраморен ефект и добавих малко и от другото златно фолио. Иначе не знам дали моята техника на отлепяне на фолиото не е добра, но на места остана празно, въпреки че съм сложила лепкаво покритие за фолио, просто не хвана на целия нокът.

Много ефектно!
Може ли линк към подобно фолио?
Heart
Благодаря!
Благодаря! Използвах това фолио - синия цвят: https://elenaartnails.com/store/mramorno-folio-za-otpechatvane/
И малко добавих от това златното: https://elenaartnails.com/store/kkomplekt-zlatno-i-sreburno-folio-6br/

# 511
Момичета, някоя ползвала ли е неонови пигменти и могат ли да заместят лака - да се използват като пълно покритие, а не като декорация с цел преливка. Чудя се дали да взема тези от Елена арт, които са някъде към 8 лева и са няколко неонови цвята.
Christina-89777, много ми харесва базата, кой номер е. Точно тези с частици за загледах днес и сякаш номер 1 най-много ме грабна.

# 512
Базата е 01, аз много се колебаех между нея и 07,но 07 май е по-сивомлечно, 01 си е млечнобяло

# 513
Еха много красив маникюр и педикюр, Кристина! Супер е!
Rimmona, честито фолио! Много ефектно!
Anyyyone, честит празник на патерица много зраве, късмет,любов и щастие ти пожелавам и със здраве да си ползваш придобивките!
Идвам да кажа за базата на moon leaf 01 - много е красива и нежна! Честиците не стърчат и супер  лесно изравних. Хареса ми с нея да работя определено на първо  четене и на друг човек. Сега да видим как ще държи, но първо впечатление е добро. Не качвам снимка, нъй като на тази светлина не мога да я хвана и не личи на снимка.
И отново ползвах новите кърпичи за обезмасляване - преродих се тях! Жива и здрава да е Есмералда, че каза за тях! С две ръце и два крака гласувам за тях, ако си търсите!

# 514
  • София
С голям мерак и лампа на заем защото моята пътува, криво-ляво се лакирах.
Базата и топа са каучукови на Коди, от Еленаарт. Трудно ми е с тази база, палците станаха доста дебели. Много е гъста и се точи като стар лак от обикновените. Топа обратното, доста течен и трябва по-внимателно да запечатвам отпред.
Лаковете са Silcare (синьото) и PNB (бялото). Първия ми хареса много повече, плътен цвят, удобна четка, ще ги имам предвид занапред. Това са ми двата единствени лака всъщност. Трябваше да са бяло и нюд, но и така стават.
Наводних, бърсах, много има да се уча особено с лявата ръка, но не искам и да чувам за салони в никакъв случай така че ще се уча.
Стикерите са ми подарък с базата и топовете, малко прекалих но да вървят, кога ще ги сложа иначе такива зайци.
Накрая и питие си сипах, много изтощителен процес.

Следва пример как да НЕ ви изглежда маникюра Wink
Скрит текст:

# 515
Базата с частици е много красива! 😊

Аз все още съм на вълна Nude... с това време навън.
Нямам търпение да си взема тип Chia на Claresa или от новата на Kiki London, защото са много пролетни с тези частици.

# 516
  • София
Момичета какво означава еднофазен гел 🤔? Имам един на Силкеър и един на ibd, да очаквам ли нещо различно от този? Виждам, че хвалите бранда и се чудя какво да си поръчам 😂. Ако някой има лични впечатления ще е супер да сподели.

# 517
  • София - град
Обожавам нюд тоновете и май само тях мога да ги търпя на ноктите си.
Момичета помагайте мога ли да го спася?

# 518
Еднофазните гелове се води, че съдържат в себе си полимери на базов слой, скултуриращ слой и топ. Кзават, че  спестява време и само той е достатъчен и правел добра спойка с нокътната плочка, цвят и лъскавина. Преди години геловете бяха само 3 фазни и си бяха в 3 бурканчета с 3 стъпки. Наподобява на цветните гел лакове в една стъпка. Аз въпреки всичко си слагам тънък слой база, за да си държи повече. Една прияте;ка маникюристка сложи и тя база под гела и каза, че е доволна и държи повече. Иначе плюс е, че не трябва да купиваш 3 стъпки от конкретната марка, а можеш да си ползваш твоя база, от която си доволна. Защото обикновено при трифазните гелове е добре да са от една марка, за държи и да не стават фалове. Аз освен тънко база и топ си плекам, не са ми достатъчно лъскави.
Нелка*, супер си се справила! Честит маникюр!
Тропи, свали покртието и можеш да го залепиш със салфетрка, чаена торбичка, фибростъкло. На мен лично чаената торбичка не ми издържа преди време като лепих и си плеснах от тогавашните безвлакнети кърпички, които са като лентите за коламаска, защото са по-дебели и ми издържа до израстване. Сега и клип ще ти пусна да се ориентираш ак става. Аз действах така- нанесох си тънък слой с втриване база, след това пак мацнах база и на мокро си сложих парченцето, нагласих го и изпекох, запилих да се изравнят разлики и неравности(тъй като е дебеличка кърпата) и после си укрепих както си знам и продължих нормално.
https://www.youtube.com/watch?v=yRL942tFjZM&t=145s

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 11:40 от karmilla

# 519
Кристина, много хубав маникюр и педикюр ! Браво !
Мечатана форма са ми точно тези на тапета на темата. С какви пособия (горни форми може би ?) мога да постигна тази форма на нокътя ? Имам предвид леката извитост нагоре.
Ох, дано ми се разбира питането, че още не съм пила кафе 😃

# 520
Мишчица, имам точно този млечен гел на PNB и е хубав. Иначе трифазен значи, че няма нужда да се слага база и топ, но аз база винаги слагам, особено под гел с цвят.

Лана, моите нокти са на тапета на темата, правила съм ги с хартиени форми. Вероятно имаш предвид С извивката -  с добро огъване на формата и пинчване се прави, ако има нужда.

# 521
От мен един маникюр на пролетна тема отново:

Този е дизайнът, който всъщност направих и на истински нокът. Определено на ръка е по-трудно, поне при мен е така.
И пак да си задам въпроса за цветните пудри и дали стават за използване наместо гел лак. Ще се радвам някой да сподели отзиви Simple Smile

# 522
Имам предвид извивката по растежа на ноктите. Моите имат леко орлова извивка, а аз искам права (леко вирната нагоре) извивка.
Не знам дали е С ?

# 523
Lana, ако првилно те разбирам искаш ноктите ти да са прави, а не клюмнали и с лек апекс?  Тоест да ги изправиш? Не съм Есмералда, но това се прави с тъй нареченото "моделиране", което ще рече с горни или долни форми с наслагване на материал(гел, полигел, акрил) нокътя се изправя/повдига. Съответно става много дебело, но с ел. пила в последствие се изпилва долната част. С извивката е самата извивка на нокътя поглегнато все едно ги гледаш отпред. Някои са криви, други нокти се завиват навътре  съотетно пак се пави въпросното моделиране, особено при квадрат много личи завиването на нокътя. Ето примерни клипчета как става(едното е с хартиени долни форми, другото е с връхни) и се надявам да съм разбрала правил о въпроса:
https://www.youtube.com/watch?v=ie8223bPmRc
https://www.youtube.com/watch?v=3Z6W8ErQg00

# 524
Опитвам да пиша, но днес бг мама цял ден се бъгва и не мога да публикувам.
Лана, Кармилла го е обяснила много добре, ноктите се изправят с полигел и се изпилва естественият нокът отдолу.

Общи условия

Активация на акаунт