Всичко за всички марки гел лакове - тема 47

• 35 422
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
При мен белещата база се държи много добре. Но не мога да кажа дали би издържала три седмици, защото свалям на втората най-късно, просто ми омръзва. Пила нямам и засега не планирам такава покупка, та за мен си перфектно решение.

# 496
Miracle@3, и за двете марки сме с по-оскъдни впечатления. Заложи на Palu, ако искаш да смениш - съфорумки са доволни от двете безцветни бази, а и от каучуковите са доволни. Хем държи, хем е по-добре от Джеси, а и е сравнително бюджетна марка. Или ако ти се влага повече - Коди, обикновено с Коди няма грешка. Ако поъчваш от мейкъп има още бюджетни марки за цветове.
Относно moon - имам два техни цветни лака от полу-прозрачната серия от миналата година по това време +- и са ок. Лесно се работи, четката е удобна като форм, покриват и си държат. Нямам наблюдение за бази и топове. Сега поръчах базите с частички и на пръв поглед са хубави и с добра консистенция, но това е на първо четене и още не съм ги пробвала как ще лакират, как ще държат.  Довечера щелакирам баб ми с leaf base 01, млеччна със златно фолио, и ще кажа как стои и хубаво ли се нанася. И аз пак да си повторя - преди цветна база слагайте тънък слой безцветна. Като цяло и с безцветна, ако укрепват пак първо тънко с втриване безцветна. Аз и преди геловете в бутилка, които ползвам пак слагам тънък слой безцветна база. Това е за да сържи по-добре и да нямате отлепване.
РОШ, разкажи ни каква ти е базата и какви стъпки спазваш. Според мен ще е полезно за съфорумки, на които бъзо им писва един цвят, не им се кисне, а ги е шубе от пилата.

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 10:32 от karmilla

# 497
  • Варна
Белещите бази са за здрави нокти. Под здрави имам предвид нокти,на които и обикновен лак им държи сносни. Не се цепят,не се чупят и т.н. Те са вариант да се лакирате и да не сменяте лака десетина дни. Аз съм докарвала трайност и 3 седмици,но не това е идеята им.
 С белеща база максимума е десет дни-толкова всеки ден отгоре е бонус. Отказах се от тях защото ме мързи Grinning,а и нямам сили и физическата възможност да изпълнявам гел маникюр всяка седмица. За капак ми спряха и Алесандро,а така и не открих друга база като него.

# 498
Кой топ лак но Коди ще ми препоръчате, иска ми се да е без лепкав слой?

# 499
Белещите бази са за здрави нокти. Под здрави имам предвид нокти, на които и обикновен лак им държи сносни. Не се цепят, не се чупят и т.н.

Да, моите са такива. Затова казах, че за мен е перфектен вариант. Нямаше да се насоча към гел лаковете, ако не ми беше адски досадно да треперя да не си разваля обикновения лак докато съхне. На моите нокти съхне ужасно бавно, но пък държи.
Ако нещо съм научила за гел лаковете, то съм го научила от тук. Информацията е безкрайна, просто трябва да се чете Smiley
Белещата ми база е Коди https://kodiprofessional.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA … D0%BE%D0%B2%D0%B0. Слагам каре (не е задължително), белеща база, каучукова основа (понякога се заигравам с опити за апекс, понякога не), цвят и топ. Свалям с масло за кожички, както са препоръчали от Коди.

# 500
Най-после си пробвах фолиото с мраморен ефект и добавих малко и от другото златно фолио. Иначе не знам дали моята техника на отлепяне на фолиото не е добра, но на места остана празно, въпреки че съм сложила лепкаво покритие за фолио, просто не хвана на целия нокът.

# 501
Белещите бази са за здрави нокти. Под здрави имам предвид нокти,на които и обикновен лак им държи сносни. Не се цепят,не се чупят и т.н. Те са вариант да се лакирате и да не сменяте лака десетина дни. Аз съм докарвала трайност и 3 седмици,но не това е идеята им.
 С белеща база максимума е десет дни-толкова всеки ден отгоре е бонус. Отказах се от тях защото ме мързи Grinning,а и нямам сили и физическата възможност да изпълнявам гел маникюр всяка седмица. За капак ми спряха и Алесандро,а така и не открих друга база като него.
Моите с обикновен лак траят над 5 дни, ако ползвам ръкавици и не копАм в градината. Значи е вариант да ги опитам. И без това на десетия ден вече тотално ми е омръзнал цвета и искам нов да слагам.

# 502
И при мен обикновен лак си държи сносно време.
Белещите бази- около две седмици, че и три седмици изкарах един път. Иначе ноктите ми са средна хубост, не са много твърди, тук там понякога има като разслояване. Но скоро спрях да кърмя, така че се надявам да станат по-добре нещата.
С интерес очаквам да видя и с пилата как ще е Simple Smile

# 503
Miracle@3, и за двете марки сме с по-оскъдни впечатления. Заложи на Palu, ако искаш да смениш - съфорумки са доволни от двете безцветни бази, а и от каучуковите са доволни. Хем държи, хем е по-добре от Джеси, а и е сравнително бюджетна марка. Или ако ти се влага повече - Коди, обикновено с Коди няма грешка. Ако поъчваш от мейкъп има още бюджетни марки за цветове.
Относно moon - имам два техни цветни лака от полу-прозрачната серия от миналата година по това време +- и са ок. Лесно се работи, четката е удобна като форм, покриват и си държат. Нямам наблюдение за бази и топове. Сега поръчах базите с частички и на пръв поглед са хубави и с добра консистенция, но това е на първо четене и още не съм ги пробвала как ще лакират, как ще държат.  Довечера щелакирам баб ми с leaf base 01, млеччна със златно фолио, и ще кажа как стои и хубаво ли се нанася. И аз пак да си повторя - преди цветна база слагайте тънък слой безцветна. Като цяло и с безцветна, ако укрепват пак първо тънко с втриване безцветна. Аз и преди геловете в бутилка, които ползвам пак слагам тънък слой безцветна база. Това е за да сържи по-добре и да нямате отлепване.

Мисля, че сте изкупили всичко, защото от нито един сайт с коди не намирам топ и база (има или само едното, или само другото), както и на Палу 😀😀😀
Намирам други видове основи, които все още не разбирам и не знам за какво служат тип каучукова основа (ама цветна) или Polybase, която разбрах, че е за изграждане.
Явно ще трябва да изчакам зареждания 😀😀😀

# 504
В мейкъп коди има рядко и свършва бързо. Коди в mynails.bg и еленаартнейлс. Ето ти от мейкъп безцветна обикновена база на палу, каучукова и топ(първият линк е без лепкав, а вторият без лепкав). Макси базата я няма в момента, иначе има и в manicurezone.bg
https://makeup.bg/product/730587/
https://makeup.bg/product/730552/
https://makeup.bg/product/732335/
https://makeup.bg/product/732342/

# 505
Новите цветове:

Базата нямам търпение да я пробвам! Много ми хареса. 🥰

# 506
Кармила, сайтовете трябва да ти дават комисион за търсене и помощ! Страхотна си!
Не знаех какво е за хибриден лак основа и мислех, че не е това, което търся.. Благодаря отново! 🥰

# 507
Понеже коментирате палу, се включвам с положително мнение за марката. Имам бонд, топа без лепкав слой и цветна каучукова основа. Почти винаги използвам всичко, а под каучуковата слагам ултра база на Клареса. Последният маникюр издържа три седмици без да мръдне. Така че за мен марката е добра, а и на добра цена. Имам и един цветен лак, но още не съм го ползвала, понеже е в цвят рядко щастие и още не съм измислила дизайн с него 😂😂

# 508
  • Down south
Най-после си пробвах фолиото с мраморен ефект и добавих малко и от другото златно фолио. Иначе не знам дали моята техника на отлепяне на фолиото не е добра, но на места остана празно, въпреки че съм сложила лепкаво покритие за фолио, просто не хвана на целия нокът.

Много ефектно!
Може ли линк към подобно фолио?
Heart
Благодаря!

# 509
Ей това правих 2 поредни дни, розовото на живо е много по-розово, на снимките изглежда млечно. Базата с частици е на Коди, много ми харесва

Общи условия

Активация на акаунт