Всичко за всички марки гел лакове - тема 47

• 35 444
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Да не би моят коментар да заблуди за Дидиер. Аз споменах, че аз си взех тяхна база по принцип. Което нямаше нищо общо с поста във фб.
Имах предвид, факта, че тъкмо се престраших да пробвам да се лакирам без белещата основа, поръчах си и ел пила и попаднах на този пост и се притесних по принцип какво можем да си докараме до главата. Нищо общо с Дидиер. Не съм чела всичко коментари, но от това, което четох, марката няма нищо общо. Извинявам се, ако съм се изказала подвеждащо.

# 481
Гел лаковете трябва да се свалят с накисване. Те са разтворими и няма нужда да се използва ел. пила за свалянето им.
Изграждащите гелове обаче са неразтворими и те се свалят с ел. пила, като се оставя не повече от 10-15% от стария материал. Отгоре се работи с новия полимер.
Базата е все пак свързващ продукт между нокътната плочка и цвета, не е предназначена
за изравняване. За изравняване се ползат изграждащите гелове.

# 482
Защо "ТРЯБВА" гел лаковете да се свалят с накисване, след като може с ел пила? Накисването е метод от преди 10 и повече години, както и кисненето на ръката във ваничка с вода, за да омекнат кожичките... а като нямаше ел пили сваляхме твърд гел с ръчната пила, мхм... Технологиите се развиват и нещата се менят. Свалянето с ел пила на гел лак е много по-лесно, поне два пъти по-бързо от кисненето, и ако се прави правилно - много по-щадящо нокътя. Кисненето в химикали само по себе си не звучи особено добре - изсушава нокътя и кожата на пръстите, а ръчкането на полуотлепения материал след това с метални (или дървени, все тая) инструменти допълнително наранява и без друго уязвимата в него момент нокътна плочка. Често се налага и повторно увиване и още чакане и киснене. Да не говорим, че в условията на салон кисненето е няколко пъти по-голям разход за консумативи - течност, памучета, фолио, клечки за избутване, буфер пили. Свалянето с ел пила изисква единствено накрайници, които се сменят значително по-рядко. Разбира се ако имаш пила, ако нямаш си трябва неголяма първоначалната инвестиция.

# 483
Ужас, на мен често ми се случва след препилване да ми пари.
Ще ползвам техниката с махането.

# 484
Не съм съгласна и аз - за мне това са остарели похвати. Каучуковите бази са си предназначени за укрепване и изравняване. Има вече хиляди материали - гел, гел в бутилка, Каучуква база, цветни бази, потал бази, акригелове, агригелове в бутилка, фибро бази, еднофазни лакове. Разнообразието и похватите са най-различни. И напротив в последно време рускините масово не "укрепват" с гел както с каучукова база. Особено в основата почти не слагат към лунулата(или по-скоро е много тънък слой), защото там е меко, гелът е твърд материал и е директна отслойка. Съответно има укрепване, но то се случва по-различно от това с база. И да първи слой прозрачна, тънко нанесена база е за спойка, но с после се укрепва с база било каучук, цветна, потал или каквото ни душа иска. По логиката описана по-горе не трябва да има цветни бази, с които да си ходим само по тях. Индустрията се развива и е добре да следим, ако не викам да се връщаме в 2012-та в ерата на Шилака и да сме спокойни. И има вече разтворими твърди гелове за изграждане.
При правилна уппотреба на пилата може да е много по-щадящо, бързо и ефикасно. На мен ми се скапаха ноктите от киснене и няма повече да си го причиня(цялото ръчкане с ибутвачи на накиснати коти ми ги уреди двойно и тройно и даже ми скапа матриццата на единия палец). И масово професионалисти свалят всякакъв материал с пила и практикката е да се оставя тънък слой от предходната база(около 10%), освен ако няма отслойкаи да се работи и лакира върху нея. Не съм съгласна с такива крайни изказвания като "трябва". Все пак има и белещи бази, които не се киснат. Тук съветваме начинаещи да киснат, докато свикнат и преценят дали ще се лакират у дома и им свикне ръката. Няма нужда от закупуване на пила при начинаещ, но това ене значи че с пила "не трябва" да се сваля покритие. И в карайна сметка всеки да сваля както му е най-удоно и щадящо на неего самия.
Лана, да вадиш и чакаш да изстине. Както и по-горе писа Есмералда не се търпи в лампата. При изтъняване на нокътната полочка ства по-уязвима за изгаряния. Като е по-тънко т.е. препилено пари повече. Невена много ясно и просто е обяснвала за фотоинициаторите, които при изпаряване отделят топлина. Колкото повече фотоинициатори има в дадена база/гел лак, толкова по-бързо ще се изпича и съответно може да ти пари повече. Докато си с препилени нокти ако има как разреди печенето(на 3-3,5 седмици) и гледай да не се оставяш да ти пари. Почне ли парене махаш ръката. И накрая - това момиче е ползвало евтини китайски боклуци, които е слагало на ноктите си вкл бази, праймеи и бондове. Не бих се учудила това много да е сопринесло за състоянието до което се е докарала. Есмералда многократно е писасла за случаите на алргични реакции изразяващи се в онихолиза в UK след употреба на долнопробни итайски марки налични в амазаон.

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 15:13 от karmilla

# 485
Гел лаковете трябва да се свалят с накисване. Те са разтворими и няма нужда да се използва ел. пила за свалянето им.
Ще си позволя да не се съглася с изказването в тази му част. Ел.пилата е изключителна благина, когато се ползва правилно и от човек с необходимите знания и тренинг. Когато се ползва неправилно, се получава препилване (аз лично също съм си докарвала бели при първите ползвания, преди да имам нужните знания и опит).
Иначе от свалянето с киснене за мен няма по-гадно и увреждащо ноктите нещо - за последните 2 години и половина два пъти се е налагало да свалям с течност и ноктите ми изглеждаха потресаващо зле (това при положение, че много добре знам какъв е процесът). За сметка на това, когато ползвам ел.пила, ноктите ми изглеждат чудесно - здрави, твърди, красиви.
Същото е и с кожичките - най-много разранявания имам от ползването на римувър, комбиниран маникюр с ел.пила е много по-добър за кожата ми.

# 486

Махнах стария лак още в петък и чак днес се направих,че имах повече време.Пропуснах праймер, бонд,направо по същество ,че и така държи.Реших пак с линд базата да видя дали и тоя път ще ми се отлепи 2 мм от към кожата.След нея с фибър база на Пърпъл, все си изравнявам с нея ,но ако продължа с тая дължина ще слагам вече гел ,цвят,фолио на парченца.Реших пробвам тези 2 цвята заедно ,защо бях видяла някъде подобни и не съм била досега така.

# 487
Прекрасни маникюрени феи - между Моон и Дидиер база и топ коя марка е по-хубава? Искам да си взема нови и по-скъпи, тъй като в момента още съм с такива на Джеси, които взех за проба в началото. Видях, че сте споменали за добри цени в мейкъп и мисля да се възползвам.

# 488

От 2 дни се чудя как да го снимам, че нещо... Исках и аз цветно и свежо, ама в момента, в който приключих с лакирането, въздъхнах и си казах "Еми, не ми харесва" Sweat Smile

# 489
Аз все още отзив за Дидие не мога да дам. Току-що взех базата и онзи ден я пробвах за първи път. Иначе, според моето лаишко мнение- добре се държи, нямах проблем при нанасянето.

# 490
Момичета, здравейте. За пръв път пиша, но ви чета отдавна.
Включвам от коментар относно темата в без(опасна) красота. Неотдавна имаше подобен пост в същата група с оплакване от салон, където обаче са установили промяна в продукта - база и онихолизата е вследвствие на висока киселинност на базата, в случая на Secretly.

DidierLab са известна марка, но с тези фейк профили в групата им, където едни и същи 5 човека хвалят всеки втори продукт ме загубиха като потенциален клиент.

# 491
И Didier, и Moon са сравнително отскоро на Бг пазара, така че още нямаме много отзиви за тях в темата.

# 492
  • Варна
Те в безопасните са толкова паплач,че е бетер БГ мама Grinning Аз лично много харесвам Сикретли. Ползвах ги по едно време и ги подарих на някого,че ме захапаха нови калинки.

Относно ел пилата......ама най-обичам някой да ми казва какво трябва и какво не трябва Grinning. Няма сила,която да ме върне към ацетоните. За да се отърва от тях написах едно време дисертация на тема белещи бази Grinning. Е откакто открих пилата/по-скоро се престраших да я ползвам/ се родих.  Не нося дълги нокти тъй,че си изравнявам с каучуци,линт база,потали,че и цветни бази. Не трупам количества материал тъй,че всичко си е изпечено.

# 493
С тези белещи се бази, колко време ви издържа маникюра? Преди време опитах с лаково каре под базата и на третия ден почна да се люпи.

# 494
Пробвах преди няколко години, когато станаха популялни белещите бази - не ми държи въобще. Понякога още същия ден имам отлепено цялото покритие на нокътя. Да, чисто и без грам поражения, ама не ме устройва.
За сметка на това ползвам белеща база за краката - там държи докато го сваля аз и съм много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт