Всичко за всички марки гел лакове - тема 47

• 36 356
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Есмералда, да Simple Smile много се зарадвах, че не съм само аз на такава великденско-шарена вълна.
Кормила, минус е, че на мен бързо ми омръзват Wink Повече от 10 дена направо ме изнервя да съм с едни и същи цвят нокти. А и още не съм открила с какво да мажа кожите, че да не растат много.

# 466
При мен спряха да растат след като започнах да позвам гел лак. Имам осноно птеригиум с времето. Дори сега като обработвам с пилата нямам много какво да режа, основно махам бялото по нокътната плочка(птеригиума). Когата бях без гел лак кожите ми растяха и залепваха до половината на нокътя. Не мога да го
обясня научно как се се случва, но при мен така се получава. Иначе мажа с масло на Клареса, но и без мазането ми е така..
Щпалката, много хубав маникюр!

# 467
Момичета, отново страхотни маникюри! Дълги години съм ходила по салони, но тук виждам в пъти по-добри изпълнения! Ето и нещо от мен днес:

И двата цвята са на Клареса, дано тъмното не се обели, че от тази серия съм супер разочарована.

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 21:59 от Mini Me

# 468
Аз също видях поста в Безопасна красота, но ми направи впечатление този коментар.. И чета това не за първи път. Наистина има логика, нали се препоръчват само тънки слоеве гел лак, а при апекса няма как.

# 469
Аз от тази комуникация не разбрах за какво става дума.
Да, при по-дебели слоеве база или гел може да пари,, това е от фотоинициатори, но тук многократно сме писали и професионалисти препоръчват, ако пари се вади ръката, за да не се получи изгаряне. Обикновено пари първите 10-15 секунди. Вади се докато не спре да пари и се слага пак. Ако пари се повтаря същото, но при мен не е имало проблеми. Много е важно правилно ползване с доза предпазливост. Има и прогами на лапите с постепенно нагряване, за да се избягва този проблем. Според мен такова изгаряне изисква голяма доза отдденост и грешно ползване на продукт.
И като става дума за проблеми с ноктите скоро попаднах на този пост в ИГ. За птъв път чувам за тази диагноза, "панариций",  но по описанието се обяснва, че се е получило от препилване на ноктътната плочка. Не знам дали става за нещо системно или не, но ми стана интересно. Като имам време ще се разровя, но ако някоя е запозната ще се радвам да сподели:
https://www.instagram.com/reel/Cp7LOdMIgcA/?utm_source=ig_web_copy_link

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 23:27 от karmilla

# 470
Много са ви хубави великденските нокти! ❤
Аз онази вечер си правих маникюр до 12 нощес,на обикновена лампа. На сутринта видях 100 дефекта,ноо карай. 😂 Пробвах нов лак на марката Аndreia Profesional. Хареса ми за работа,доволна съм като цяло. Пренесох си нещата и при мен нямах нищо за декорация,за това само матов топ сложих.

# 471
Ето ме и мен с една шаренийка с акварелни бои. Безименният е с матов и само цветята направих изпъкнали с гланцов топ, но не си личи на снимката. Утре ще снимам пак, като се опитам да хвана релефа. На дясната ръка са лепенки.  Лява ръка : Дасна  ръка:
Есмералда, чуден е маникюра.
И моята кошница в мейкап е пълна, но този път надделя другата ми мания- чершафите Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 01:16 от pipence

# 472
  • Варна
На мен ми се изправя косата като гледам какви неграмотни професионалисти се изявяват по групите във фейсбук. Мернах го въпросния пост. Момичето твърди,че маникюрът и е правен в салон не се е лакирала сама. Ноктите бяха меко казано ужасни,без никаква архитектура и с натрупан в свободния край материал. Не съм чела цялата дискусия,но тя просто питаше има ли шанс да се оправи тоя растеж нагоре.
Е отговориха и.

# 473
Принцес, това е друг пост. За този новия, за който става дума сега, случаят е маникюр вкъщи, с качествени материали, но липса явно на опит и техника, препилени нокти и "изпържени". Така й казаха поне професионалисти. Аз за друго се притесних, че отричат изравняването с база, защото е дебел слой, който не се изпича добре, дори когато изглежда изпечен.. И това водело до проблеми.

# 474
Сега чета поста и не, не става дума за качествени продукти. Не виждам къде Didier Lab фигурира изобщо, но ако Beetles са качествени, то аз съм гтрамвай.  Mylee MYGEL не съм ги чувала, не мога да коментирам, но пишат че всички изброени марки са китайски боклуци и съм склонна да вярвам. И продължвам да чета, но не виждам конкретно отричането на укрепване, а някоплко човека обясняват какво се е случило. Прфепилване, кофти продук, укрепване с него и изгаряне. Пишат и за техниката с вдене на ръка. Не знам ралични неща ли четем, не разбирам.
"Mariya Hadzhieva
Привет на всички и благодаря на отзовалите се! Поста се отнася за моите ръце и реших да се включа и да дам информация за продуктите с които си правех маникюра:
-основа, билдинг гел и топ лак са на - Mylee MYGEL (предишните ми маникюристки работеха с такива и си взех същите)
-цветни гел лакове - the Beetles - отново бранд широко използван в UK
- nail dehydrator и primer - Morovan
Също да вметна лака винаги е премахван с електрическа пила без ацетон.
Следващата седмица ще се вземе проба/натривка от ноктите за да се провери реално каква е причината и дали са гъбички.
И също тъй като прочетох, че може би е изгорена плочката на нокътя ако някой има по-подробна информация как се получава и как може да се излекува моля добавете в коментар."

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 11:36 от karmilla

# 475
Не разбирам и аз, останах с впечатление, че материалите са качествени уж. Явно съм се объркала. За укрепването с база поне на 2 места в поста четох, че е проблем, но направих скрийншот на единия и го постнах по-горе.

# 476
MyLee, Beetles, Morovan са китайски боклуци от Амазон. Специално от Beetles има много алергични реакции. Тъй че материалите никак не са качествени.
Масово пищят момичетата в Англия ог тези китайски лакове, има цяла "епидемия" от алергични реакции. Дори от уж професионални продукти, но пак с произход Китай (The Gel Bottle).

# 477
Аз чета коментарите във фейса и падам! Има много точни и ясн обясненя, но съм потрес какви малоуници има. Аз нали фейсбук си нямам вече 3 години и съм забравила какво е там. Влезнах от на майка ми профила да прочета за прословутия пост. Като прочетох beetles си викам "ясно". Майката иначе твърди, че са взели материали високо качество и от тях не било пестено и я срязаха, че са китайски боклуци. Само не разбирам от къде тръгна слуха и как се намесиха базите на Didier Lab? Наистина не разбирам, а кофти така да се дезинформираме из форума и да се плашим взаимно за дадени продукти...

# 478
Аз лично не знам нищо за дидиер, само от метода с укрепването се стреснах като прочетох, че е опасно, защото го правя и аз,та рекох да ви питам и вас.

# 479
Писала съм го и преди, ще го пиша пак: изравняването с база не е за дълги нокти, нито за правене на солидна архитектура на ноктите с тях. И това е, защото базата е мек продукт и не е разработена, за да стои с месеци на ноктите. Но изравняване на нокти къса до средна дължина без натрупване на особено много продукт си е напълно ок, ако се прави добре и се маха до съвсем тънък слой на макс месец.
Геловете също парят в лампата и от тях може да се получи изгаряне и онихолиза, ако ръката не се маха при запарване, а многократно се търпи.

Общи условия

Активация на акаунт