Ноемврийски бебета 2023г.

• 48 739
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Момичета,
Ако решите съм направила група и може да ми пишете на ЛС да ви дам линк към нея.

Момичета, на първия преглед АГ виждат ли жълто тяло, казват ли колко см е? То наличие на бременност ли показва или може да е и друго? А лигавицата колко см ви беше?

Ако ти е късна овуто за това може да не се визуализира нищо. Изчакай още и отиди пак.

# 136
Здравей и честито! 🙃 Аз съм с прм 06.02, на 03.03 направих два теста за бременност, положителни, но с доста бледи черти. На 06.03 направих кръвен тест с показател 509 и отново на 11.03 вече 4000. На 22.03 беше първият ми преглед при АГ, който установи бременност и чухме сърдечна дейност на бебчето. Според моят АГ съм в 6г.с и 4дена. За нас е доста дългоочаквано бебенце. Успех на всички бъдещи мами, лека бременност!

# 137
Мен ужасно ме борят гърдите и са си пораснали доста,с предната бременност не можах да кърмя защото ми се запушва каналите гърдите ми бяха станали колкото футболни топки и твърди като камък и с хапчета ми спряха кърмата.Та имам много  лоши спомени дано този път не се повтори това.Иначе не винаги, но и на мен ми се гади и то по различно време я сутрин я следобед хахах.
Между другото моят термин е ноември но тъй като най-вероятно ще съм със планирано секцио та точици мисля че ще е края на октомври

Последна редакция: нд, 26 мар 2023, 22:48 от dikssi89

# 138
Момичета, на първия преглед АГ виждат ли жълто тяло, казват ли колко см е? То наличие на бременност ли показва или може да е и друго? А лигавицата колко см ви беше?
Попринцип се вижда,но зависи и в какъв етап отиваш от бременността.
Ако е под 5 ММ четох,че не се визуализира.
То показва,че ще се развие ембрионче,това е неговата храна един вид ,жълтото тяло.Доста показателно за развитието на бременността.
Лигавицата не са ми я мерили ,видяха че съм имала овулация,че нямам кисти и миоми ...
А жълто тяло преди датата за цикъл вижда ли се?

# 139
Дами, аз не знам тук ли да пиша или за Декември. Но ви следя и мисля, че съм за тук. Последна М на 21.02 тест направих доста рано на 20.03 имах лека температура вечерта и някакво шесто чувство ме накара да направя тест!?. Та имаше бледа чертичка(ама доста бледа) която излезе веднага, следващите дни си беше видима. Мисля да запиша час чак за началото на април, с дълъг цикъл съм 30/32 дни. Според мои изчисления на 4/5.04 ще съм в 6г.с и за това не искам да избързвам. Болят ме гърдите и имам леки спазми в яйчниците. Пия Неофлик, а за болките Но Шпа, за сега само тази сутрин едничко.
Та имам въпрос: на някоя случвало ли се е? Когато легна на ляво, започва болка в областта на яйчниците, а на дясно ми няма нищо? И друго нощно будене от изпотяване, поне по 2 или 3 пъти? Благодаря и успех на всички🤰

От вчера и аз съм с положителен тест, та реших да съм една крачка напред и да надникна в ноемврийски бебета. Вики и аз съм съм с дълъг цикъл последния започна на 25.02., исках да попитам записа ли си час за преглед? Аз нямам идея кога ми е била овулацията и за кога да си запиша час.

Все още не съм, мисля да е началото на месец Април, около 5,6,7…ще се опитам да издържа, понеже искам със сигурност да се види ,че всичко е наред… Успех ти желая и на всички мами🤰

# 140
  • София
Попринцип се вижда,но зависи и в какъв етап отиваш от бременността.
Ако е под 5 ММ четох,че не се визуализира.
То показва,че ще се развие ембрионче,това е неговата храна един вид ,жълтото тяло.Доста показателно за развитието на бременността.
Лигавицата не са ми я мерили ,видяха че съм имала овулация,че нямам кисти и миоми ...
А жълто тяло преди датата за цикъл вижда ли се?
Не,то и сакче не се вижда.
Сакчето се вижда при ЧХГ около 2000

# 141
Не,то и сакче не се вижда.
Сакчето се вижда при ЧХГ около 2000
[/quote]
Много жалко, защото доктора видя нещо, киста ли било, жълто тяло ли било, 4 см е. Ще си чакам цикъла значи.

# 142
Здравейте момичета Simple Smile Аз съм бременна в 6 или 7 г.с като вече имах преглед миналата седмица и чухме пулса. Тогава ехографа определи 6 седмица и 4 ден, но това не е толкова важно. Нямам никакво гадене или повръщане, както и при 1вата ми бременност. Имам дете на 6г и единствено чувствам умора. При вас има ли жълто течение ? От два дни забелязвам такова и четох, че било от хормоните. Имам и леко дразнене отвън, но го отдавам на прекомерното миене. Мисля да посетя гинекологавсе пак за една микробиология, защото още с забременяването си имах стрептокок в оскъдно количество. От месеци се боря с всякакви бактерии и дано вече съм ги победила.

# 143
Така време е да изкоментирам една тема и то е секс.Мили момичета не знам за вас ама аз ще полудея хахах забраниха ми за сега това удоволствие и ще откача 😂😂😂😂Много искам ама на....,знам по важно е човечето ама то не се издържа 😄😁

# 144
Вчера си мислех да питам как сте със секса, но после си викам - само аз не съм наред. Забранено ми е заради кистата и утрогестана, който си пъхам, но и без тях - нямам мераци в момента. От седмица ми е адски зле и не мога даже да си помисля за секс. Мъжът ми си е задоволен, разбира се, но моите хормони за удоволствие в момента са ме изоставили.

# 145
И на мен това ми е болна тема, но в обратен смисъл.
Док ми забрани секс с оргазъм заради евентуални контракции и разлепване...
Но пък на мъжката част вкъщи това не му понесе добре като информация и сега иска поне 2 пъти дневно леко и спокойно:D .
А аз съм толкова изморена, чувствам се като крава, а е още съвсем в началото. Но не мога да откажа, а и без това скоро ще замине в командировка, та ще си ''почина'' Grinning.
Притеснявам се, че последните няколко дни  ям безумни количества тесто и месо, (пътувахме извън БГ и в самолетите храната колкото и гадна да беше, всичко си изяждах).
А по принцип не ям месо...
Мисля и че съм качила 2 кг за 1 месец, които на моята височина 165 вееднага си проличават я в бузи, я в бедра.
Коремът иначе стои твърд и на няколко ката вече Grinning.
Ще запиша час и за ендокринолог, приятелки по време на бременност развиваха гестационен диабет и мен сега ме хвана страх покрай тази лакомия. Не знам какви храни да ям, какво да не ям, колко често .....
Иначе от уикенда насам започна доста да ми се гадни, не повръщам, но ми се повдига.

# 146
И на мен главно ми забраниха оргазъм заради кървенето което имах в началото.Ама аз от няколко дни много малко ми трябва и се възбуждат .Ужас хаххахаха

# 147
Здравейте на всички.

Последен МЦ при мен беше на 30.01.  На 36год. съм.
На 20.03 ми беше прегледа, чу се сърдечен пулс.
Първа бременност, след един мисед през 2021г и една Биохимична през 2022г. С тромбофилия съм. Слагам фраксипарин и пия вит.Д3, фолиева киселина и Билкова кръв по препоръка на хематолог, заедно с изследвания.
Болезнени гърди и гадене имам, доста ми се гадни постоянно. Гинеколожката ми каза да пия натриев цитрат, до вчера не бях пила, но не издържах защото ми е много лошо и нищо не мога да правя, а трябва да работя. Не повръщам, но имам позиви, ако помириша парфюми и ароматизатори. Много добре ми действат тези прахчета, за сега съм пила 2-вчера 1, защото бях на рожден ден и днес 1 и ми е по-добре. Ако някой не издържа, давам съвет за натриевия цитрат, поне на мен ми помага. Не ми се яде никакво сладко, пия х 1 кафе сутрин защото тоалетната иначе е доста трудна и вечер ми става лошо от газове и подуване. С много малък стомах съм и каквото и да хапна ми се подува и е трудно с яденето.  Гледам че обсъждате секса, ние правим, но 1 или 2 пъти в седмицата и то много внимателно, мъжът ми се притеснява като цяло да не стане нещо, особено първите 3 месеца. Разбира се разрешено ни е от докторката. Нямам желание, но като дойде времето и ми идва.
И от както съм бременна не мога да спя дълбоко, поспивам до 3-4 часът и после ставам до wc и се почва голямото въртене и така до сутринта на малки епизоди.
От днес влизам в 3-м или 9-та седмица.
Като гледам че повечето сте с 2-ро или 3-то, направо се чувствам доста назад с материала, но така се стекоха обстоятелствата.

# 148
Когато е писано - тогава идва бебчето. Скоро попаднах на един пост в Многодетни български майки във Фейсбук. Там една жена се радва на третото си дете, като първото е родено като е била на 42, второто на 44 и последното на 46…..Е, за мен си е пълно безумие, но…..

# 149
Здравейте момичета Simple Smile Аз съм бременна в 6 или 7 г.с като вече имах преглед миналата седмица и чухме пулса. Тогава ехографа определи 6 седмица и 4 ден, но това не е толкова важно. Нямам никакво гадене или повръщане, както и при 1вата ми бременност. Имам дете на 6г и единствено чувствам умора. При вас има ли жълто течение ? От два дни забелязвам такова и четох, че било от хормоните. Имам и леко дразнене отвън, но го отдавам на прекомерното миене. Мисля да посетя гинекологавсе пак за една микробиология, защото още с забременяването си имах стрептокок в оскъдно количество. От месеци се боря с всякакви бактерии и дано вече съм ги победила.

Не те съветвам точно сега да правиш микробиология. На практика, докато не влезнеш в 4 месец / докато не се образува плацентата не можеш да ползваш нищо против гъбички. И го казвам като човек, който с предходната си бременност лекува 5 пъти гъбички, при това, без да съм правила секс през тия 9 месеца! Намали сладкото, даже ако можеш не го консумирай, веднага ще усетиш подобрение. Помисли и, дали не е възможно да изпитваш някаква непоносимост към това, с което се миеш. Пий и повече вода. Аз усетих, че имам дразнене, като не пия много вода.

Иначе по повод секса... к'ъв секс, бе братче, вкъщи сме се натръшкали болни, мъжа съм изгонила в детската, детето спи при мен на спалнята, че още поддържа темперстура... егати упорития вирус! Иначе желание имам, но с тоя Утрогестан за сега не става...

Общи условия

Активация на акаунт