Ноемврийски бебета 2023г.

• 48 778
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, момичета, супер много съм притеснена. Както съм споделяла първа бременност ми е, имам тромбофилия и хашимото и от няколко дни всичките ми "симптоми" замлъкнаха, а аз чета тук за мисед аборти и от два дни не мога да спя.  Зная, че това е ужасна тема, но ако има момичета, които са преминали през това за жалост, могат да ми пишат на лично за ми кажат какви са били симптомите им или и аз нз има ли начин да разбера дали бебето е добре преди прегледа ми има още време до него. Аз съм в 10та сенмица. Благодаря ви предварително.

2020 преживях това нещо, в 8 г.с. И ще кажа точно, каквото е написала Eva Dimitrova - ако ви е избрало, ще остане! Тогава ми беше първа бременност. Минах през мноооооого сълзи. Същата година забременях отново. Голямо треперене ми беше 9 месеца. Само, че в един момент осъзнах, че си товаря детето с товар, който не заслужава. Не отварях да чета нищо по тези страшни теми. Доверих се и се сработих с АГ. Знаех, че в нейно лице имам голяма опора, защото именно тя ме избави от простотиите на една друга лекарка. Симптомите е нормално в някои дни да са по - силни, в други по - слаби. Баща ми има една приказка - кой каквото си направи, друг не може да му го направи - казвам го в реда на мисли, да не търсиш сама да си пълниш главата със страхове! Heart

# 181
Благодаря ви момичета. Аз уж съм от силните жени, но снощи много се разклатих, може би защото сънувах кошмари, може и заради хормоните за пръв път от както съм бременна проронвам сълза... но и аз много вярвам, че каквото е отредено това ще е, а и ембриончето ни е много специално "най-хубавото ембрионче" така го кръстиха в турската клиника, където го създадохме, то ще вярвам в вего и в себе си повече. Благодаря ви пак, друго е като има на кой да си споделиш и този някой би те разбрал :*

# 182
И аз много се изплаших след последните писания.
А и хич не мога да спя, само се въртя и мижам.
Не мога и да спя по корем и настрана, само по гръб и хич не ми е удобно.
Адски болки и тежест имам в гърдите, пффф..
Започнах да чета за следящи доктори за ЖК  и направо се хващам за главата.
Много разнопосочни мнения.

# 183
Аз взех да се плаша от друго. Никога не ми е било толкова зле, толкова отпаднало и лошо на стомаха. Не знам как ще го понеса, но не ми харесва. Също така децата ми се карат ужасно. Постоянно е драма, кавга, ревове и спорове. Големи са, оставям ги да се оправят сами. И като се замисля - всичко от начало сега….. Вчера мъжът ми каза - “ Още има време да променим ситуацията….”  И ми стана криво. Той не иска трето дете. И го разбирам. С две се оправяме трудно и си е бягане за всичко. Сигурно ще ме упрекнете за лошите мисли…..

# 184
Въобще не те упреквам за мислите. На мен също ми минават такива, а имам едно и то сравнително спокойно, но все пак инатливо и капризно дете със своите си особености и чудатости. Но отне време да се пречупя за второ. Мъжът ми иска основно, аз ... по-скоро го правя за него и за детето, да си има другарче, отколкото за мен. Може да звучи егоистично, еретично и т.н., но съм толкова уморена понякога, да си родител е 100% отговорност 24/7 - няма делник, няма празник, лято, зима... цялата организация, която правим за едно излизане (в града, в който сме, нямаме баби, лели и прочие), уговорките и гимнастиките за една кръчма с приятели, липсата на нормална почивка, пътувания и т.н. неща, от които се лишаваме, защото се оправяме двамата, без чужда помощ... много ми тежи, липсва ми безгрижието. Обожавам си детето, да не ме разберете погрешно Satisfied но понякога ми липсва аз да съм на първо място в приоритетите си хаха...

Днес бях на преглед, има ембион и сърдечна дейност, изглежда нормално. Каза ми да започвам клексана и ми се дорева. Но... какво да се прави, почвам го.

# 185
Точно това имам в предвид. Тъкмо децата отраснаха, оправят се сами (не трябва да ги храня и ги оставям сами вкъщи), ходим вече с мъжа ми на екскурзии в чужбина, и …..хайде пак всичко на ново. Сигурно звучим като ужасни жени, особено за тези майки, които правят инвитро само и само да имат бебче. Всеки човек на първо място е егоист. Може би разсъждавам така защото имам две деца. Като бях бременна с малката умирах от щастие и си я исках повече от всичко. Сега ми е гузно, че не се чувствам така.

# 186
  • София
Достатъчно големи и отговорни хора сме,за да взимаме решения.
Аз да си призная като разбрах,че съм бременна много си поплаках,страх ме хвана за детето ни,да не го ощетя по някакъв начин,да не страда ,че ще тръгва на училище и аз ще пролежа първия и какви ли не мисли ми минаха през главата.
Някаква хормонална буря ме застигна явно.
Настоящата ми бременност е много искана,обмислена,осъзната и желана,но явно никой не е застрахован от буря в главата 😁

# 187
Момичета, някоя от вад да е лежала в болница заради повръщане?
Днес повръщах поне 15 пъти… Всичко, което ми влезе в стомха го изкарах. Вече нямам сили наистина.
И аз лежах преди седмица с момиче, което място не можеше да си намери и само се молеше да заспи, за да си почине...но в болницата я стабилизираха за 3 дена

# 188
Момичета, някоя от вад да е лежала в болница заради повръщане?
Днес повръщах поне 15 пъти… Всичко, което ми влезе в стомха го изкарах. Вече нямам сили наистина.
И аз лежах преди седмица с момиче, което място не можеше да си намери и само се молеше да заспи, за да си почине...но в болницата я стабилизираха за 3 дена

Днес се обадих на АГ, каза ми да пия деган. Ако продължава, ме вика на преглед. След дегана не съм повръщала все още 🙏

# 189
  • София
Момичета, спокойно. Не сте сами. Аз съм с 3 девойки на почти 15 г., на почти 10 г. и последното на 3 г. тамън влезнах в релси и тази новина ми дойде като гръм от ясно небе....много обмислях решението......но като разбрах, че са 2 и се отказах категорично. Явно това е знак от горе и е огромен късмет и щастие да ми се случи.
Така, че не се предавайте. Ще се справим защото сме жени/майки и сме силни. ❤❤❤❤

# 190
Всъщност, една жена никога не знае на какво е способна, докато не стане майка. Моят опит е доста по - скромен от вашия, в отглеждането, но като се изправям пред лицето на предизвикателствата, които дори, за момента с едно дете, са толкова трудни за решение просто осъзнавам, че човек нииииищо не разбира, докато не стане родител. Децата са благословия, но и невероятен учител. За който е стигнал осъзнаването, да се учи от тях...

# 191
  • София
Аз май се разболявам,надявам се да не е вирус,а да съм настинала
Носът ми е запушен,мъчи ме да кашлям и гърло ме наболява 😣
Пих чай с лимони,направих топла пилешка супа ... Направо не знам какво да правя в толкова ранен етап.

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 20:45 от *Bubble*

# 192
Аз съм така цяла седмица, най-накрая се стабилизирах от всичко, с изключение на ужасно запушения нос. АГто ме накара да пусна тест за ковид, грип и цитомегаловирус. Иначе общопрактикуващият ми изписа Муконазал спрей и тантум за смучене. Чайове, фрешове, течности… дано минава бързо при теб!

# 193
Здравейте,
Пишете на Мира, да ви насочи към хомеопатия
,
Пих чай с мед,направих топла пилешка супа ... Направо не знам какво да правя в толкова ранен етап.

# 194
Момичета, правих микробиология заради дразнене отвън и жълто течение и излезе candida albicans в оскъдно количество. Изписаха ми вчера преди резултата Макмирор свещички, но слагах само 1 от тях. Днес мисля да пропусна. При някоя от вас има ли подобен проблем с гъбички ? Явно съм от податливите и чета различни мнения. Едни са да се лекуват,други чак след 3тия месец. Аг ме уверява,че не пречат обаче вече не знам и аз какво да направя. За второ мнение е трудна работа,защото добрите лекари в града нямат скоро свободни часове.

Пих чай с лимони,направих топла пилешка супа ... Направо не знам какво да правя в толкова ранен етап.

Много помага спрей за гърло Биозин мама. АГ ми го предписа. В началото и аз имах някаква настинка, но с този спрей я пресякох успешно.
Тамтум верде и всякакви за смучене не са подходящи. В едната аптека ме заблудиха,че може обаче не.

Общи условия

Активация на акаунт