Ноемврийски бебета 2023г.

• 48 808
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
nadejda8791, аз с предната бременност при такива неразположения ползвах сироп Фрутилакс и ми облекчаваше положението.
Здравей, ще прочета за него, знам че е хубав. Благодаря.

the doors
Да, добра идея. Имам допълнителна здравна застраховка. Ще запиша час и ще видим какво ще каже.
Пия много вода, пия чай, ям киви, ябълки. Ако не бях бременна, щях до сега х 3 пъти да тичам до WC, защото имам засилен метаболизъм. Но, явно сега положението, ще е така. При първата бременност пък имах разстройство и ми беше много по-добре. Абе няма угодия Joy
Аз от една година съм с проблем с корема. След прекаран ковид миналата година март и бронхит след това се довърших с един антибиотик. От тогава съм ходила на гастро поне 5-6 пъти. Правиха ми гастро и колконоскопия. Нищо. Нищо ми няма и коремът ми се подува и от една хапка, пълна съм с газове, ходенето до тоалета сутрин е като каша, след това е страшен запек - едвам, едвам излиза нещо като пластелин. Пих Солиево - натурални хапчета за разхлабване - по-зле става. Пробиотик - всеки ден. Какъв ли не. Няма ефект. Смятам да отида на хомеопат сега. Една колежка сподели, че синът й бил с такъв проблем 2 години. Накрая го оправила една лекарка - хомеопатка. Но доста храни трябва да се изключат от менюто (поне при това момче така е било). Ще видим. С първата ми бременност бях много запечена. С втората - прекрасен метаболизъм, сега  - до обяд има надежда, но хапна ли на обяд и става страшно с корема и газовете.
Здравей, Eva Dimitrova,
Аз съм така след един преживян стрес, покрай баща ми (дори и не искам да си спомням, но беше тежко болен), след това се омъжих и живяхме 5  години в къща при свекърва ми - тогава беше още по-голям тормоз и направих силна паник-атака. След това си купихме апартамент с кредит, в който живеем и сега. Започнах да ходя при психолог, който много ми помогна, но пък започнаха проблеми на работата - аз нося много големи отговорности там, а и шефа ми изобщо не ме подкрепя. И от там стреса си оказа и влияние и на предните 2 неуспешни бременности. Аз съм много слаба в горната част на тялото и приличам по структура на баща ми. Но през тинейджърските ми години си хапвах повече, тренирах много волейбол и бях около 67-68кг за височина 180см. Сега съм между 58-60кг и стомаха ми направо се свива на топка, не тренирам, на едно място стоя на стол в офиса и така съм кожа и кости, без мускули. Исках с годините да променя тези неща, но психически не се чувствах добре.
Преди 5 месеца направих рефлукс, който едвам ми мина, благодарение на диета и омни биотик стрес рипеър и една добавка, която е прахообразна на Родосорб Зеолит Форте.
Гледам да се храня много бавно, по-често и по малко и има ефект, но понякога оставам и малко гладна.
Каквото хапна ми се подува стомаха. При мен, преди да забременя не е имало проблем с изхожданията, а с газовете и подуването. И при мен е така, до обяд е супер, след това цял ден ми е много лошо, заради самите газове...и подуването, което ме кара и да не ям, а съм гладна, просто ми е тежко, а сега особено не е хубаво да стоя гладна.
Пия натриев цитрат, който много ми помага за гаденето и сега хапвам повече и не ми е толкова тежко. Пия доста вода, даже май прекалявам. Но сутрин задължително Омни Биотик + прахче Натриев цитрат и след това хапвам Белвита 2 бисквитки с кафето и съм окей.
Ще се радвам да ми оставиш данните на хомеопата, за да се поинтересувам и да се свръжа с него/нея.
Благодаря!
[/quote}
Не е утеха, че не съм единствената в тази ситуация, но това с корема си е страшен проблем. Влияе на самочувствието, на излизането ми навън, на всичко. И аз имам две неуспешни бременности (2019 и 2020г.), но си имам и две деца 😁 (2013 и 2017 родени, където съм нямала никакви проблеми). Лекарката, за която Ви говоря е от Варна. Вече изпратих там едни познати и останаха доволни. Прегледа + лекарствата (хомеопатия) за първо посещение е 100 лева. Все още не съм запазила час за себе си, но смятам да го направя. Предполагам, че имам “синдром на раздразненото черво”, което не се лекува, а само се овладява. Остава за цял живот. Все пак ще снимам след малко координатите на лекарката и ще ги пусна.

# 166
Здравейте група! Аз съм на 39г.По принцип съм с термин  03.11.2023, но живот и здраве ако всичко си е наред пак ще е с планово секцио, може би в края на октомври. За мен това е 5-та поред бременност в 8+4 г. с. От последната имам 8 м. син. Не сме казли на никой и понеже коремът изобщо не спаднал от предната ще си го крием дълго. За сега си ги редувам момиче, момче.... 😊
Това с корема си е проблем голям, представете си как е при мен, подуване, от което ме боли не само самия стомах ами операцията, наедряването на маткта този път усещам от самото начало, нормално не е минало много време за по нататък не ми се мисли. Сега обмислям да си взема поддържащ колан за да облекчи донякъде болките в корема и кръста. Все още чета мнения по въпроса с колана дали наистина облекчава 🤔

# 167
nadejda8791, аз с предната бременност при такива неразположения ползвах сироп Фрутилакс и ми облекчаваше положението.

the doors
Да, добра идея. Имам допълнителна здравна застраховка. Ще запиша час и ще видим какво ще каже.
Пия много вода, пия чай, ям киви, ябълки. Ако не бях бременна, щях до сега х 3 пъти да тичам до WC, защото имам засилен метаболизъм. Но, явно сега положението, ще е така. При първата бременност пък имах разстройство и ми беше много по-добре. Абе няма угодия Joy
Аз от една година съм с проблем с корема. След прекаран ковид миналата година март и бронхит след това се довърших с един антибиотик. От тогава съм ходила на гастро поне 5-6 пъти. Правиха ми гастро и колконоскопия. Нищо. Нищо ми няма и коремът ми се подува и от една хапка, пълна съм с газове, ходенето до тоалета сутрин е като каша, след това е страшен запек - едвам, едвам излиза нещо като пластелин. Пих Солиево - натурални хапчета за разхлабване - по-зле става. Пробиотик - всеки ден. Какъв ли не. Няма ефект. Смятам да отида на хомеопат сега. Една колежка сподели, че синът й бил с такъв проблем 2 години. Накрая го оправила една лекарка - хомеопатка. Но доста храни трябва да се изключат от менюто (поне при това момче така е било). Ще видим. С първата ми бременност бях много запечена. С втората - прекрасен метаболизъм, сега  - до обяд има надежда, но хапна ли на обяд и става страшно с корема и газовете.
Здравей, Eva Dimitrova,
Аз съм така след един преживян стрес, покрай баща ми (дори и не искам да си спомням, но беше тежко болен), след това се омъжих и живяхме 5  години в къща при свекърва ми - тогава беше още по-голям тормоз и направих силна паник-атака. След това си купихме апартамент с кредит, в който живеем и сега. Започнах да ходя при психолог, който много ми помогна, но пък започнаха проблеми на работата - аз нося много големи отговорности там, а и шефа ми изобщо не ме подкрепя. И от там стреса си оказа и влияние и на предните 2 неуспешни бременности. Аз съм много слаба в горната част на тялото и приличам по структура на баща ми. Но през тинейджърските ми години си хапвах повече, тренирах много волейбол и бях около 67-68кг за височина 180см. Сега съм между 58-60кг и стомаха ми направо се свива на топка, не тренирам, на едно място стоя на стол в офиса и така съм кожа и кости, без мускули. Исках с годините да променя тези неща, но психически не се чувствах добре.
Преди 5 месеца направих рефлукс, който едвам ми мина, благодарение на диета и омни биотик стрес рипеър и една добавка, която е прахообразна на Родосорб Зеолит Форте.
Гледам да се храня много бавно, по-често и по малко и има ефект, но понякога оставам и малко гладна.
Каквото хапна ми се подува стомаха. При мен, преди да забременя не е имало проблем с изхожданията, а с газовете и подуването. И при мен е така, до обяд е супер, след това цял ден ми е много лошо, заради самите газове...и подуването, което ме кара и да не ям, а съм гладна, просто ми е тежко, а сега особено не е хубаво да стоя гладна.
Пия натриев цитрат, който много ми помага за гаденето и сега хапвам повече и не ми е толкова тежко. Пия доста вода, даже май прекалявам. Но сутрин задължително Омни Биотик + прахче Натриев цитрат и след това хапвам Белвита 2 бисквитки с кафето и съм окей.
Ще се радвам да ми оставиш данните на хомеопата, за да се поинтересувам и да се свръжа с него/нея.
Благодаря!
[/quote}
Не е утеха, че не съм единствената в тази ситуация, но това с корема си е страшен проблем. Влияе на самочувствието, на излизането ми навън, на всичко. И аз имам две неуспешни бременности (2019 и 2020г.), но си имам и две деца 😁 (2013 и 2017 родени, където съм нямала никакви проблеми). Лекарката, за която Ви говоря е от Варна. Вече изпратих там едни познати и останаха доволни. Прегледа + лекарствата (хомеопатия) за първо посещение е 100 лева. Все още не съм запазила час за себе си, но смятам да го направя. Предполагам, че имам “синдром на раздразненото черво”, което не се лекува, а само се овладява. Остава за цял живот. Все пак ще снимам след малко координатите на лекарката и ще ги пусна.
Докторката е Калушева, хомеопат в град Варна. В интернет излиза телефона като се зададе името.

# 168
Момичета, някоя от вад да е лежала в болница заради повръщане?
Днес повръщах поне 15 пъти… Всичко, което ми влезе в стомха го изкарах. Вече нямам сили наистина.

# 169
  • София
Момичета, някоя от вад да е лежала в болница заради повръщане?
Днес повръщах поне 15 пъти… Всичко, което ми влезе в стомха го изкарах. Вече нямам сили наистина.
Ох милата,лежала съм с момиче,което повръщаше.Доста я облекчиха системите.

# 170
Понеже още не съм записана по Майчино здравеопазване, едва в 5 г.с и няколко дни съм, към АГ ли трябва да се обърна или към личния лекар?

# 171
Най добре към АГ първо, това не е добре, повръщатането води до обезводняване. Ако можеш поне пий вода и други течности.

# 172
  • София
Към АГ се обърни,ще ти даде насоки.
А и ти пробвай да видиш какво те облекчава.
Може компот от кайсии да си пасираш и на малки глътки,водя с лимон и малко сода,някоя солетка,газирана вода (аз да си призная в най-тегавите дни си пийвах малко Спрайт,става дума за 50-на милилитра на ден,разредени с вода,много ме облекчаваше това)
Мнооого рано ми почна гаденето със сина ми,докато сега още не съм усетила и ми е много странно.

# 173
Здравейте, момичета. И аз да се запиша. След неуспешна бременност през 2021г., мисед аборт в 9г.с., разбрах, че съм с тромбофилия. Последен цикъл 20.02.2023. В петък правих тест, бледа втора черта, в неделя повторих, втората черта вече си беше доста видима. АГто каза на 10 ден закъснение на преглед. Нямах никави симптоми, единствено гърдите ми станаха по-големи, но не ме болят. Не знам дали защото съм наплашена от първата бременност или си въобразявам, но има предчувствие, че пак ще стане нещо. Имам дискомфорт ниско в корема, не остра и силна болка. Надявам се всичко да бъде наред. Желая и на вас безпроблемна бременност.
Също да допълня, че АГто каза до прегледа да пия само натаспин, след като се установи ембрион тогава ще започна с фраксипарина.

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 08:21 от butterfly2602

# 174
Здравейте, момичета, супер много съм притеснена. Както съм споделяла първа бременност ми е, имам тромбофилия и хашимото и от няколко дни всичките ми "симптоми" замлъкнаха, а аз чета тук за мисед аборти и от два дни не мога да спя.  Зная, че това е ужасна тема, но ако има момичета, които са преминали през това за жалост, могат да ми пишат на лично за ми кажат какви са били симптомите им или и аз нз има ли начин да разбера дали бебето е добре преди прегледа ми има още време до него. Аз съм в 10та сенмица. Благодаря ви предварително.

# 175
Здравейте Ева,

Много Ви благодаря.
Не съм от Варна, но все пак ще се свържа с нея, предполагам, че може и онлайн някакъв преглед да се направи.
Поздрави!

the doors
Здравей, Eva Dimitrova,
Благодаря!
[/quote}
Докторката е Калушева, хомеопат в град Варна. В интернет излиза телефона като се зададе името.

# 176
Здравейте, момичета, супер много съм притеснена. Както съм споделяла първа бременност ми е, имам тромбофилия и хашимото и от няколко дни всичките ми "симптоми" замлъкнаха, а аз чета тук за мисед аборти и от два дни не мога да спя.  Зная, че това е ужасна тема, но ако има момичета, които са преминали през това за жалост, могат да ми пишат на лично за ми кажат какви са били симптомите им или и аз нз има ли начин да разбера дали бебето е добре преди прегледа ми има още време до него. Аз съм в 10та сенмица. Благодаря ви предварително.

Знам отлично как се чувстваш и какво си мислиш, моля те успокой се, нормално е симптомите да отшумят по някое време. И аз бях така, ту ги имам, ту ги нямам.

# 177
И аз съм така. Също съм с тромбофилия, единствения симптом, който имам + теста е, че гърдите ми станаха доста по-големи, ни ИТ вчера ги чувствам както преди. Но гледам да мисля позитивно, че всичко този път ще бъде наред.

# 178
Не се тревожи. 2020 година има мисед аборт. Симптомите за бременност си бяха на лице, даже седмица-две след махането на бебето имах симптоми за бременност. Симптомите са строго индивидуални - идват и си заминават от хормоните. Няма страшно, а и както обичам да казвам - ако бебето си е избрало вас - ще остане с вас и всичко ще е наред.

# 179
Здравейте, момичета, супер много съм притеснена. Както съм споделяла първа бременност ми е, имам тромбофилия и хашимото и от няколко дни всичките ми "симптоми" замлъкнаха, а аз чета тук за мисед аборти и от два дни не мога да спя.  Зная, че това е ужасна тема, но ако има момичета, които са преминали през това за жалост, могат да ми пишат на лично за ми кажат какви са били симптомите им или и аз нз има ли начин да разбера дали бебето е добре преди прегледа ми има още време до него. Аз съм в 10та сенмица. Благодаря ви предварително.
Здравей,
Аз съм със същите минали и настоящи състояния. С мисед през 2021 и с Тромбофилия.
Аз симптомите си ги имах до самия аборт, даже и след това. Мисли позитивно. И аз сега изпитвам притеснения от време на време, но гледам да се разсейвам. И то ще ми е 1во дете, живот и здраве. Стреса е много вреден. Ако се притесняваш много, обади се на АГ и сподели че искаш преглед (разбира се ако имаш възможност да отидеш).
Има жени, при които симптомите изчезват около 10та,11та и 12та седмица, защото нещата започват да се регулират малко по малко. Аз например с 1вата неуспешна имах зверски киселини, но имах много енергия през деня, а вечер много ми се спеше, и еднократно зацапване и силна перисталтика. Даже учех за държавен изпит и се явих на защита. Това ми оказа голям стрес, но не знаех че съм с тромбофилия.  Със сегашната пък имам ужасно целодневно гадене, много напрегнати гърди, газове, запек и умора през деня, а вечер спя до 3-4ч и после върнете, но стоя вкъщи и работя хоум офис. Всичко е много индивидуално.

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 12:43 от nadejda8791

Общи условия

Активация на акаунт