Ноемврийски бебета 2023г.

• 48 767
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Когато е писано - тогава идва бебчето. Скоро попаднах на един пост в Многодетни български майки във Фейсбук. Там една жена се радва на третото си дете, като първото е родено като е била на 42, второто на 44 и последното на 46…..Е, за мен си е пълно безумие, но…..
Здравей,
Да, така е - Божа работа.
Но при мен оказа и много голямо влияние стреса, който преживях в този период в работата и в семейството при мъжът ми и резултата беше на лице. За други деца, ще мисля, когато живот и здраве родя едно здраво бебе.
Имам по-голяма сестра и тя има 2 момиченца, хем е хубаво да имаш брат и сестра, хем да се радваш по-дълго време на майчинството и всичко свръзано с тези емоции. Не смея изобщо да мисля за бъдещето-всеки ден благодаря на бог и на св.Мина, че нещото се случва и че нямам почти никакви неразположения (сестра ми и двете бременности беше в болница, заради повръщане и кървене от него, така че...каквото е писано, ще се случи.).
Благодаря за подкрепата!
Нещо да ми препоръчате изпитано, освен свещичките на Eva Q, за раздвижване на перисталтиката през деня?
Както казах, сутрин нямам проблем, но с течение на деня ставам много подута и имам чувствтото, че тези газове не искат и да излязат, не става и това е.. просто чудо. Имам и еспумизан, но изобщо нямам идея дали действа или не, не мога да направя разликата изобщо.
Petya42,
За сладкото и гъбичките подкрепям с 2 ръце. Пробиотиците също са много за предпочитане, защото pH-то в стомага влияе на pH в целия организъм и във влагалището включително.
По време на бременност, нуждите от хранителни вещества и микроелементи се увеличават в пъти.
Така, че може и по-качествено кисело мляко или кисело зеле + туршия, но само със сол, които са ферметирали-там се съдържат пребиотици, с които полезните бактерии в стомаха се хранят и размножават.
Аз лично зеле не мога да ям- подува ме и го избягвам, но доста кисели краставички и моркови хапвам.
От стрес, стомаха ми много реагира и затова, все още не съм го оправила на 100%.
Взимам Омни Биотик Панда през ден, за сега, след това ще мина на 1 всеки ден.
Отделно бях чула от една гинеколожка, че жените със светли очи са по-предразположени към гъбични инфекции.
Аз в 7-ма седмица минах през няколко вида течение като цвят и след това от раз спря.. но без никакви оплаквания. Точно преди да забременя - 3 седмици правих МБ и всичко беше наред.

# 151
Здравейте момичета днес прокървих обилно и сега съм в болницата имам отделяне.Надявам се всичко да е наред.

# 152
Здравейте момичета днес прокървих обилно и сега съм в болницата имам отделяне.Надявам се всичко да е наред.
Не се тревожи, преди сдмица...точно след прегледа на който чухме сърчице...получих голям кръвоизлив и тъй като бях все още в болницата...веднага при лекаря и ме приеха...овладяха го за два дена и ме изписаха. Имала съм малко отлепване, но бебо беше добре.

# 153
Radi12345a, стискам палци всичко да мине бързо и без никакви проблеми за бебо.

nadejda8791, защо не направиш една консултация с гастроентеролог? Абсолютно не може да ти навреди, само може да помогне - да те видят на ехограф, запиши си час следобяд (когато ти се появяват повечето неразположения) и си разкажи всичко. Ще те насочат какво може и ще помогне. Еспумизан малко запича, имай го предвид, ако решиш да го пиеш, да не ти създаде някакви други проблеми.

# 154
Здравейте!

Бихте ли споделили какво симптоми имате и какво е горе-долу нормално като усещане в толкова начална бременност? Усещате ли напрежение в кръста?

# 155
  • София
nadejda8791, аз с предната бременност при такива неразположения ползвах сироп Фрутилакс и ми облекчаваше положението.

# 156
nadejda8791, аз с предната бременност при такива неразположения ползвах сироп Фрутилакс и ми облекчаваше положението.
Здравей, ще прочета за него, знам че е хубав. Благодаря.

the doors
Да, добра идея. Имам допълнителна здравна застраховка. Ще запиша час и ще видим какво ще каже.
Пия много вода, пия чай, ям киви, ябълки. Ако не бях бременна, щях до сега х 3 пъти да тичам до WC, защото имам засилен метаболизъм. Но, явно сега положението, ще е така. При първата бременност пък имах разстройство и ми беше много по-добре. Абе няма угодия Joy

# 157
Дулколакс пико капки или разхлабващ мармалад https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030008148

# 158
Здравейте, момичета ! Моят последен цикъл беше на 01.02 , но на 21.02 отидох на гинеколог и ми казаха, че имам задържан фоликул( с поликистозни яйчници съм ). Заради поликистозата в повечето месеци нямам овулация . Но въпреки задържания фоликул , не ми дойде цикъла и си направих тест на 10.03.  И се оказа положителен . Отидох на следващия ден на лекар и наистина съм бременна като се е спукал фоликула и съм забременяла с късна овулация . На 24 . 03 бях пак на преглед всичко е наред и съм в 6г.с и 6 ден . Вълнувам се ,защото ми е първа бременност. Много ми е подут корема ама доста , при вас как е?

# 159
В толкова ранен етап подуването не е от “бебето”, което е с големина на зърно леща Simple Smile по-скоро е от хормони, задържана вода и перисталтика.
Аз съм на преглед в сряда, за да се види има ли ембрионче и сърчице. Притеснено ми е, но каквото - такова, както се казва.

# 160

the doors
Да, добра идея. Имам допълнителна здравна застраховка. Ще запиша час и ще видим какво ще каже.
Пия много вода, пия чай, ям киви, ябълки. Ако не бях бременна, щях до сега х 3 пъти да тичам до WC, защото имам засилен метаболизъм. Но, явно сега положението, ще е така. При първата бременност пък имах разстройство и ми беше много по-добре. Абе няма угодия Joy
Аз от една година съм с проблем с корема. След прекаран ковид миналата година март и бронхит след това се довърших с един антибиотик. От тогава съм ходила на гастро поне 5-6 пъти. Правиха ми гастро и колконоскопия. Нищо. Нищо ми няма и коремът ми се подува и от една хапка, пълна съм с газове, ходенето до тоалета сутрин е като каша, след това е страшен запек - едвам, едвам излиза нещо като пластелин. Пих Солиево - натурални хапчета за разхлабване - по-зле става. Пробиотик - всеки ден. Какъв ли не. Няма ефект. Смятам да отида на хомеопат сега. Една колежка сподели, че синът й бил с такъв проблем 2 години. Накрая го оправила една лекарка - хомеопатка. Но доста храни трябва да се изключат от менюто (поне при това момче така е било). Ще видим. С първата ми бременност бях много запечена. С втората - прекрасен метаболизъм, сега  - до обяд има надежда, но хапна ли на обяд и става страшно с корема и газовете.

# 161
Здравейте, искам да попитам има ли бъдещи майки на близнаци тука ,и бихте ли споделили първите снимки на вашите бебчета ,че нещо ме съмнява ,дали и аз не съм бременна със близнаци ..... Благодаря предварително 😊♥️♥️♥️

# 162
Здравейте,

Моят последн М.Ц е 24.01. Би трябвало да съм 9 гестационна седмица, тъй като на последния преглед ми казаха, че термина вероятно ще е 4.11 Simple Smile. Имам едно момченце на 5 годинки. Учудвам се колко са различни двете ми бременности. С първата имах енергия, не ми се гадеше и не повръщах, също така нямах никакъв корем първия триместър, а сега съм супер изморена, гади ми се много често и съм доста подута,но съм щастлива и нямам търпение  в един момент да си гушна бебенцето, макар и да съм още в самото начало. Също така имам някаква слуз (жълта), която ме притеснява. Писах си с моята лекарка Сузана Нашар и тя каза, че ще пуснем секрет на следващото идване, но доста ме притеснява, да не закъснем с това. При вас как върви бременността? Simple Smile

# 163
Днес се чувствам ужасно. До днес само ми се гадеше. От сутринта повърнах 3 пъти… Имам и момченце на 2,5г и иска грижи и внимание, а аз съм като парцал, отпаднало ми е.

# 164

the doors
Аз от една година съм с проблем с корема. След прекаран ковид миналата година март и бронхит след това се довърших с един антибиотик. От тогава съм ходила на гастро поне 5-6 пъти. Правиха ми гастро и колконоскопия. Нищо. Нищо ми няма и коремът ми се подува и от една хапка, пълна съм с газове, ходенето до тоалета сутрин е като каша, след това е страшен запек - едвам, едвам излиза нещо като пластелин. Пих Солиево - натурални хапчета за разхлабване - по-зле става. Пробиотик - всеки ден. Какъв ли не. Няма ефект. Смятам да отида на хомеопат сега. Една колежка сподели, че синът й бил с такъв проблем 2 години. Накрая го оправила една лекарка - хомеопатка. Но доста храни трябва да се изключат от менюто (поне при това момче така е било). Ще видим. С първата ми бременност бях много запечена. С втората - прекрасен метаболизъм, сега  - до обяд има надежда, но хапна ли на обяд и става страшно с корема и газовете.
Здравей, Eva Dimitrova,
Аз съм така след един преживян стрес, покрай баща ми (дори и не искам да си спомням, но беше тежко болен), след това се омъжих и живяхме 5  години в къща при свекърва ми - тогава беше още по-голям тормоз и направих силна паник-атака. След това си купихме апартамент с кредит, в който живеем и сега. Започнах да ходя при психолог, който много ми помогна, но пък започнаха проблеми на работата - аз нося много големи отговорности там, а и шефа ми изобщо не ме подкрепя. И от там стреса си оказа и влияние и на предните 2 неуспешни бременности. Аз съм много слаба в горната част на тялото и приличам по структура на баща ми. Но през тинейджърските ми години си хапвах повече, тренирах много волейбол и бях около 67-68кг за височина 180см. Сега съм между 58-60кг и стомаха ми направо се свива на топка, не тренирам, на едно място стоя на стол в офиса и така съм кожа и кости, без мускули. Исках с годините да променя тези неща, но психически не се чувствах добре.
Преди 5 месеца направих рефлукс, който едвам ми мина, благодарение на диета и омни биотик стрес рипеър и една добавка, която е прахообразна на Родосорб Зеолит Форте.
Гледам да се храня много бавно, по-често и по малко и има ефект, но понякога оставам и малко гладна.
Каквото хапна ми се подува стомаха. При мен, преди да забременя не е имало проблем с изхожданията, а с газовете и подуването. И при мен е така, до обяд е супер, след това цял ден ми е много лошо, заради самите газове...и подуването, което ме кара и да не ям, а съм гладна, просто ми е тежко, а сега особено не е хубаво да стоя гладна.
Пия натриев цитрат, който много ми помага за гаденето и сега хапвам повече и не ми е толкова тежко. Пия доста вода, даже май прекалявам. Но сутрин задължително Омни Биотик + прахче Натриев цитрат и след това хапвам Белвита 2 бисквитки с кафето и съм окей.
Ще се радвам да ми оставиш данните на хомеопата, за да се поинтересувам и да се свръжа с него/нея.
Благодаря!

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 12:30 от nadejda8791

Общи условия

Активация на акаунт