Ноемврийски бебета 2023г.

• 49 080
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте аз съм в 6 седмица и 6 дни  чухме пулс леко се беше отлепила плацентата и ми увеличи утрогестана въпроса ми е от кога се записва женската консултация ?

Обикновено около 12 г. с

# 226
Аз вече 10 дни не оздравявам напълно и се чудя какво ми е 😵💫 Изследвах се за грип, ковид, цитомегаловирус - отрицателно. Нямам температура, не ме боли вече гърлото, не кашлям, но ужасно ми е запушен носа, а сопол също няма. Чувствам се като пребита - не знам това дали е от настинката или от бременността. Кофти ми е на корема, но не повръщам (никога не съм), но някак ми е гадно. Ям на сила. Ако случайно ми се дояде нещо - то е само боклук (бърз въглехидрат), а по принцип гледам да ям подходящи неща. Направо като видя зелева салата и ми се подгажда още повече. Не ми де гади. Гадно ми е. Не мога да го обясня. Не знам какво ми е 😒 и тоя нос, той ме мъчи най-много 🤐🤐🤐 оф оф оф
Това с корема е истински кошмар. Все едно съм изяла света , а почти нищо не хапвам. Гледам, уж ми се дояжда нещо солено и после като си помисля да го сложа в устата ми се появяват слюнки като за повръщане. Намалила съм количеството на храна на половина, въпреки това ми се струва, че съм доста подута (по дрехите) и не смея да се претегля. В стомаха ми е гадно, много, все едно съм яла развалено.

Привет,
И аз съм така. Вчера реших да си купя елда-сурова и си я сварих.
Хапвам я с мед и банан, днес с кисело мляко и мед.
Ще пробвам как ще ми се отрази. Като цяло ми беше добре, когато си я хапвах преди да забременя.
Ходих до WC по 2-3 пъти на ден, след като съм си хапнала от нея.
Вчера взех шусл.сол 7 и магнезий, но пак до 2:30ч не успях да заспя и се преместих в хола на дивана-там успях да поспя няколко часа и днес се чувствам добре.
И аз нямам търпение да отида на преглед на 5.04-тогава ще съм вече в пълна 9-та седмица и ще съм почнала 10-та т.е 9 г.с и 3 дни. Дано всичко да е наред.

# 227
Здравейте, вчера бях на преглед. Бебето е пораснало от предния път, вижда се как му тупка ясно сърчицето (не ми е пускано да го чуя) водя се в 7.5 г.с. АГ ми каза само да взема направление за женска консултация и на 18.04 съм на преглед, като тогава ще пуснем първите изследвания.
Имам следния въпрос: Кога се прави първата фетална морфология? С първото ми дете я правих някъде към 23г.с ако не бъркам.

На 06.04 съм на преглед и записване за женска консултация ,а първата ми фатална морфология ще е на 27.04.Сега съм в 8г.с+5,но бебето върви седмица назад така че края на април ми е идеалния за ФМ

# 228
Дами, аз не знам тук ли да пиша или за Декември. Но ви следя и мисля, че съм за тук. Последна М на 21.02 тест направих доста рано на 20.03 имах лека температура вечерта и някакво шесто чувство ме накара да направя тест!?. Та имаше бледа чертичка(ама доста бледа) която излезе веднага, следващите дни си беше видима. Мисля да запиша час чак за началото на април, с дълъг цикъл съм 30/32 дни. Според мои изчисления на 4/5.04 ще съм в 6г.с и за това не искам да избързвам. Болят ме гърдите и имам леки спазми в яйчниците. Пия Неофлик, а за болките Но Шпа, за сега само тази сутрин едничко.
Та имам въпрос: на някоя случвало ли се е? Когато легна на ляво, започва болка в областта на яйчниците, а на дясно ми няма нищо? И друго нощно будене от изпотяване, поне по 2 или 3 пъти? Благодаря и успех на всички🤰

Същите болки имам... лека болка, но усещам. през нощта се будя или защото ми се гади или защото се потя...

# 229
Мина днес моят преглед, всичко е наред! На следващото посещение вече ще ме запишат. И разбира се, моя милост отново си има гъбички. За по - весело, разбира се...

# 230
  • София
Здравейте, вчера бях на преглед. Бебето е пораснало от предния път, вижда се как му тупка ясно сърчицето (не ми е пускано да го чуя) водя се в 7.5 г.с. АГ ми каза само да взема направление за женска консултация и на 18.04 съм на преглед, като тогава ще пуснем първите изследвания.
Имам следния въпрос: Кога се прави първата фетална морфология? С първото ми дете я правих някъде към 23г.с ако не бъркам.

Биохимичен с фетална се прави между 11 - 13 г.с., като най добре е да се направи в 12+4 г.с.

Migitoo, след 12 г.с. се записва ЖК и вече официално могат да ти дадат документ, че си бременна. И официално се водим бременни.

cat_168, и аз съм така. Всяка вечер се будя и съм вир вода....направо този кошмар с това потене не знам кога ще свърши. Също като се събудя понякога ми се гади ужасно. С предните 2 бременности ми се гадеше само сутрин, а сега е по всяко време на деня.

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 09:51 от Wonder_woman__

# 231
Момичета,
Не мога да спя, изобщо!
Някакви съвети? Реве ми се направо.
Мислите ли че след 3 месец, ще се регулират нещата?
Мъжът ми, ще вземе от майка си велоаргометъра и ще започна да го карам, барем да се изморя малко и да има някакъв шанс да поспивам вечер.
Какво е това чудо, просто не мога да разбера.
Доспива ми се яко, лягам си, унасям се и край..тъкмо да заспя и край, сякаш някой ме събужда и така цяла вечер.
И се започва едно въртене..

# 232
  • София
Момичета,
Не мога да спя, изобщо!
Мъжът ми, ще вземе от майка си велоаргометъра и ще започна да го карам, барем да се изморя малко и да има някакъв шанс да поспивам вечер.
Доспива ми се яко, лягам си, унасям се и край..тъкмо да заспя и край, сякаш някой ме събужда и така цяла вечер.

Като човек със зверска инсомния от 20-ата си годишнина, препоръчвам силно магнезий, мелатонин и физическа активност.

# 233
Момичета,
Не мога да спя, изобщо!

Като човек със зверска инсомния от 20-ата си годишнина, препоръчвам силно магнезий, мелатонин и физическа активност.
Здравей,
За Мелатонина - лично на мен не ми действа добре, а и нз колко е подходящ при бременност.
За Магнезия- Пия, за сега няма ефект. Ще се допитам и до АГ на 5.04 какво да взема.
За физическата активност - не е ли рисковано да се правят упражнения или др физически натоварвания, до 3м? Аз съм тренирала волейбол преди 15години, но сега нямам никаква физическа активност. Да не направя някоя беля... гледам велоергометъра и му се каня още. Не смея без одобрението от АГ.

# 234
Аз да си призная, с първата бременност спрях да тренирам в 3 месец. Просто прокървих. И само се разхождах. С дъщеря ми - тичах  (лек крос) по 10 км. до 8-ми месец. Та сега не съм спирала. Вярно - едвам се влача. Все едно съм от олово. Но съм много упорита и не искам да се давам. Та вечер лягам и съм заспала за минута. След като стана до тоалет - малко започва проблема с гаденето, паренето в стомаха. Гледам да се наместя и си заспивам пак. Сутрин не мога да стана. А съм от тези, които скачат на секундата с алармата. Нямам енергия за нищо.

# 235
  • София
Момичета,
Не мога да спя, изобщо!

Здравей,
За Мелатонина - лично на мен не ми действа добре, а и нз колко е подходящ при бременност.
За Магнезия- Пия, за сега няма ефект. Ще се допитам и до АГ на 5.04 какво да взема.
За физическата активност - не е ли рисковано да се правят упражнения или др физически натоварвания, до 3м? Аз съм тренирала волейбол преди 15години, но сега нямам никаква физическа активност. Да не направя някоя беля... гледам велоергометъра и му се каня още. Не смея без одобрението от АГ.

Физическа дейност - само, ако се чувствате добре. Аз гледам да правя 10000 крачки ежедневно, това ми е. Мелатонин се консултира с лекар.

# 236
Момичета, нормално ли е на 21.03 трябваше да съм 6г.с + 5д според календара, а АГ каза че отговаря на 6г.с + 1 д?
Здравейте, и аз съм нова ,надявам се с нормална бременност ,на прегледа доктора каза че съм в 5 гс.и два дни,но на снимката не виждам нито жлъчно мехурче нито нищо Sad На преглед съм на 4-Април с надеждата да видя сърдечна дейност или поне нещо в сакчето Sad 😞

# 237
Аз да питам - някоя мама тук има ли с три раждания вече? Не за друго, но чета тук разни неща, как третата бременност била по-гадна от предните, раждали се по-големи бебета, възстановяването било по-трудно….И да си питам де.

# 238
Аз съм с 5-то поред 😊 Ами зависи от раждането, ако е секцио по бавно се въстановява. Ако се кърми дълго време тялото почва въстановяване след спиране на кърмата.

# 239
Момичета, как сте с хапването? До скоро ми се гадеше често и не можех да се храня, сладко не ми се поглеждаше... сега мога да изям камион стига да има сладко и кисело в него... постоянно ми се хапва по нещо, а с тия гъбички и сладкото... нали...

Общи условия

Активация на акаунт