Ноемврийски бебета 2023г.

• 49 024
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Искам да споделя нещо. Може би с цел да ми олекне или да получа някой съвет. С първото ми дете в 9г.с. получих зацапване и ме вкараха в болница за задържане. Сега след като съм точно преди въпросната девета седмица изпитвам някакъв страх. Когато ходя до тоалетна винаги си мисля само и само да няма някакво зацапване. Снощи много силно ме заболя корема и отдолу(вероятно от позата, в която бях застанала). А, през нощта сънувах кошмар как губя бебето и рязко се събудих. По принцип съм позитивен човек и гледам да не се отчайвам. Обаче сега просто не мога да спра да мисля затова. Sad

# 301
Искам да споделя нещо. Може би с цел да ми олекне или да получа някой съвет. С първото ми дете в 9г.с. получих зацапване и ме вкараха в болница за задържане. Сега след като съм точно преди въпросната девета седмица изпитвам някакъв страх. Когато ходя до тоалетна винаги си мисля само и само да няма някакво зацапване. Снощи много силно ме заболя корема и отдолу(вероятно от позата, в която бях застанала). А, през нощта сънувах кошмар как губя бебето и рязко се събудих. По принцип съм позитивен човек и гледам да не се отчайвам. Обаче сега просто не мога да спра да мисля затова. Sad
Аз с преднат в 8 с. получих кървене и сега в 9 - та в средата, но само кафяво и на два пъти с леко кърваво, но веднага почнах с утрогестана, слава бого спря всичко преди 2 дни, но продължавам до 13 с. да го пия.

# 302
Здравейте момичета!
Днес бях на втория си преглед, чухме сърчице. Всичко е наред засега❤ Извика ме след 40 дни да ме запише на ЖК

Знете ли колко време трябва да се водя на работа, за да мога да използвам болничен? Сега съм записана към Бюрото по труда.

# 303
Здравейте момичета!
Честито на всички! 🍀
Аз съм в 7 г.с. и аз имах зацапване, изписаха ми Утрогестан. Зацапването спря за 4 дни, но продължавам Утрогестан тази и другата седмица! Надявам се всичко да е наред.
Искам да ви попитам къде ходите на АГ и къде мислите да се запишете на ЖК в София?

# 304
Вчера и аз бях на преглед и ме записаха за ЖК,пуснаха ми и първите изследвания(кръв,урина,цито).Всичко е наред бебче върви със седмица назад ,но лекарката каза че е нормално пред това че овулацията може да е била късно както и нередовен цикъл.И така хепи съм😊

# 305
Вчера и аз бях на преглед и ме записаха за ЖК,пуснаха ми и първите изследвания(кръв,урина,цито).Всичко е наред бебче върви със седмица назад ,но лекарката каза че е нормално пред това че овулацията може да е била късно както и нередовен цикъл.И така хепи съм😊

В коя седмица сте след като ми е записала за ЖК?

# 306
От 12г.с започват да се записват за ЖК.
Доколкото разбирам след направление от личния лекар.

Аз чак на 22 май съм на ФМ, тогава ще съм в 13+6/ живот и здраве.

# 307
Има ли някой на терапия за разреждане на кръвта, който приема и утрогестан? Какви дозировки са ви изписали?

# 308
Има ли някой на терапия за разреждане на кръвта, който приема и утрогестан? Какви дозировки са ви изписали?

Аз утрогестан 3×2 за 10 дни след това 2×2 на имах усложнение за това ми увеличиха дозата също така и нош па 3×2

# 309

Аз утрогестан 3×2 за 10 дни след това 2×2 на имах усложнение за това ми увеличиха дозата също така и нош па 3×2

Благодаря! Малко се притесних, понеже попаднах на коментар, че при 💉терапия максималната доза прогестерон на ден не трябва да надвишава 200 мг, а моята е тройна - приемам 2х1, но от 300мг. Изглежда подпомага сгъстяването на кръвта. Последните изследвания, преди седмица, бяха с перфектни стойности. Май ще отида да пусна едни кръвни изследвания, за да съм спокойна…

# 310
Снощи ми се случи така, че съм заспала дълбоко. В един момент се събудих, защото вече толкова ми се пишкаше, че чак ме болеше. Като се изпишках продължи още малко време да ме наболва, но не пих но - шпа. Легнах си и ми стана по - добре. На някоя от вас случвало ли се е? Леко се притесних...

# 311

Аз утрогестан 3×2 за 10 дни след това 2×2 на имах усложнение за това ми увеличиха дозата

също така и нош па 3×2

Благодаря! Малко се притесних, понеже попаднах на коментар, че при 💉терапия максималната доза прогестерон на ден не трябва да надвишава 200 мг, а моята е тройна - приемам 2х1, но от 300мг. Изглежда подпомага сгъстяването на кръвта. Последните изследвания, преди седмица, бяха с перфектни стойности. Май ще отида да пусна едни кръвни изследвания, за да съм спокойна…

Вагинално ли го слагате?

# 312

Аз утрогестан 3×2 за 10 дни след това 2×2 на имах усложнение за това ми увеличиха дозата

също така и нош па 3×2

Вагинално ли го слагате?

Да, сутрин и вечер.

# 313

Аз съм на терапия с инджекции 1 път на ден  и 2x 1 от 200mg  вагинално. Отделно съм и на хепарин. Прогестерона сгъстява кръвта. Вагинално според лекарите се абсорбира по-добре.

# 314
Аз съм на утрогестан 2х100 вечер през устата и на Клексан 0.4. Още нищо не са ми пускали допълнително като изследвания за кръвосъсирване, само вит. Д, В6 и В12, хомоцестеин и щитовидни. Естествено, вит Д ми е в недостиг (все имам проблем с него), В6 и В12 доста ниски и пия една шепа хапчета добавки, от които мисля, че ми се драйфа нон стоп.
Минаха вече почти 3 седмици от моята настинка и нямам симптоми от нея, но носът ми постоянно се запушва. УНГ-то преди това ми изписа Муконазал и да не се притеснявам, можело да го ползвам по време на бременност, но вече се чудя какво става и до кога??? Опасявам се да не правя ринит на бременността, записах нов час за УНГ, но след 2 седмици. На някой да му се е случвало?

Общи условия

Активация на акаунт