Ноемврийски бебета 2023г.

• 49 003
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
Аз съм на утрогестан 2х100 вечер през устата и на Клексан 0.4. Още нищо не са ми пускали допълнително като изследвания за кръвосъсирване, само вит. Д, В6 и В12, хомоцестеин и щитовидни. Естествено, вит Д ми е в недостиг (все имам проблем с него), В6 и В12 доста ниски и пия една шепа хапчета добавки, от които мисля, че ми се драйфа нон стоп.
Минаха вече почти 3 седмици от моята настинка и нямам симптоми от нея, но носът ми постоянно се запушва. УНГ-то преди това ми изписа Муконазал и да не се притеснявам, можело да го ползвам по време на бременност, но вече се чудя какво става и до кога??? Опасявам се да не правя ринит на бременността, записах нов час за УНГ, но след 2 седмици. На някой да му се е случвало?
Колко ниски са ви стойностите на вит.Д? И какви добавки изписаха? При мен излезна малко под границата и АГ ми изписа вит.Д. на капки, като първите 20 дни трябва да пия по 20 капки, което ми се струва доста

# 316
При мен вит.Д е 15 при долна граница 30. Хематолога ми изписа по 12 капки всеки ден, отделно приемам и Фемибиом 1, там също има вит.Д. Венозно ми приляха желязо, заради нисък феритинин. Другата седмица съм при гинеколожката ми на преглед, ще се консултирам и с нея за вит.Д, защото и на мен ми се струва висока моята доза.

# 317
Привет на всички! В 8 г.с. съм, до вчера имах невероятно гадене от абсолютно всичко, дори неща, които преди са ми били любими, вчера дори като че ли беше кулминацията - имах чувството, че няма да има край тази мъка. И така до днес сутринта 😁 и както ММ ми казва “нямаш угодия, що ми се гади, що не ми се гади”. Та към по-опитните - нормално ли е така изведнъж да изчезне гаденето?

# 318
Вчера и аз бях на преглед и ме записаха за ЖК,пуснаха ми и първите изследвания(кръв,урина,цито).Всичко е наред бебче върви със седмица назад ,но лекарката каза че е нормално пред това че овулацията може да е била късно както и нередовен цикъл.И така хепи съм😊

В коя седмица сте след като ми е записала за ЖК?
9+5 дни, а на 27.04 съм на ФМ

# 319
Здравейте момичета, приятно ми е да се запознаем. Термина ми е около 10.11 и тъкмо видяхме ембрион и чухме сърцето. В момента съм в Германия, но смятам да се приберем за раждането в България.
Имам подобни симптоми като на всички тук - гадене, уморена през деня но абсолютно будна по цяла нощ.

# 320
Ще пиша хаотично ама дано се сетя исках да отговоря май на няколко дами хаха моите симптоми изчезнаха така и много се уплаших, но лекарката ми каза, че е така може да изчезват, да се появяват сега разбирам че си е тотали истина..
Мен ме боли мехура понякога вечер да, явно ако съм задържала повече вода през деня т.е. като не съм пила достатъчно и вечер пия доста добавки и посредата на нощта ставам, а никога не съм ставала по принцип и понякога ме боли след като се изпишкам пак ми казаха,  че е нормално.
Витамин Д също ми е ниско, на мен ми изписаха хапчета ама голяма гад е от лятото не мога да го вдигна нз защо.
Пия натаспин за разреждане и 3х100 литинус + 25мг инжекции прогестерон и на всеки 20 дни си изследвам там показателите за гръвта, защото имам тромбофилия. За жалост забременях инвитро и въпреки ниската стимулация направих хипер такава и по двата ми яйчника има кисти, общо бяха 6 една се пукна сега са 5 за това и още си слагам прогестеропите въпреки, че в Понеделник влизам в 12 седмица, а ми бяха изписани до 10та, но няма как.
Последните дни ме боли глава, също нещо, което не ми се случва обичайно и гърба също ме боли и нз защо ама сигурно е нормално Simple Smile нашия пренатест излезе, бебчо е добре и е момиченце ♡ много сме щастливи, че е здраво. Нямам търпение пак да си я видим чак на 21. Викам на мъжа ми онзи ден" защо хората не са измислили нещо с което в домашни условия да гледаш бебето да си знаеш че е там" той естествено се пръсна да ми се смее на моите притеснения и размисли, но след един ден ми излезе реклама на някакъв домашен доплер или нещо си такова, което отчита пулса на бебето ахах е няма да го купя за да не ме обявят за луда, но все пак ми стана смешно Simple Smile

# 321
Ще пиша хаотично ама дано се сетя исках да отговоря май на няколко дами хаха моите симптоми изчезнаха така и много се уплаших, но лекарката ми каза, че е така може да изчезват, да се появяват сега разбирам че си е тотали истина..
Мен ме боли мехура понякога вечер да, явно ако съм задържала повече вода през деня т.е. като не съм пила достатъчно и вечер пия доста добавки и посредата на нощта ставам, а никога не съм ставала по принцип и понякога ме боли след като се изпишкам пак ми казаха,  че е нормално.
Витамин Д също ми е ниско, на мен ми изписаха хапчета ама голяма гад е от лятото не мога да го вдигна нз защо.
Пия натаспин за разреждане и 3х100 литинус + 25мг инжекции прогестерон и на всеки 20 дни си изследвам там показателите за гръвта, защото имам тромбофилия. За жалост забременях инвитро и въпреки ниската стимулация направих хипер такава и по двата ми яйчника има кисти, общо бяха 6 една се пукна сега са 5 за това и още си слагам прогестеропите въпреки, че в Понеделник влизам в 12 седмица, а ми бяха изписани до 10та, но няма как.
Последните дни ме боли глава, също нещо, което не ми се случва обичайно и гърба също ме боли и нз защо ама сигурно е нормално Simple Smile нашия пренатест излезе, бебчо е добре и е момиченце ♡ много сме щастливи, че е здраво. Нямам търпение пак да си я видим чак на 21. Викам на мъжа ми онзи ден" защо хората не са измислили нещо с което в домашни условия да гледаш бебето да си знаеш че е там" той естествено се пръсна да ми се смее на моите притеснения и размисли, но след един ден ми излезе реклама на някакъв домашен доплер или нещо си такова, което отчита пулса на бебето ахах е няма да го купя за да не ме обявят за луда, но все пак ми стана смешно Simple Smile

Благодаря ти! За това с пишкането ме успокои значително! (За пръв път ми се случва) Heart
Хахаха, една мама в предната група за термини в която бях, си беше купила домашен доплер и така си се успокояваше. Но за мен също това е малко крайно, отделно изпитвам силно съмнение, до колко е и полезно. Прекаленото вманиачаване не е добър съветник!

# 322
Благодаря ти! От сутринта само се вслушвам за това гадене ама Ц, като го няма си го няма, вече леко изперквам 🤪 а относно домашния доплер, луда или не, ако продължавам с товами състояние на вслушване, още малко и го купувам 😂 не виждам нищо лошо, напротив даже съм с две ръце за всичко, което може да ме успокои по един или друг начин, разбира се без да има отрицателно влияние на бебчо, смятам, че психиката ми ако е ок, дори с помощта на такива неща, които явно вече са измислени и използвани, то всичко останало би било още по-наред 😁

# 323
Вит. Д при мен беше 18 и нещо при долна граница 20. Изписали са ми вигантол по 10 капки на ден. Много забравям и често пропускам 😫

Иначе, аз не мога да живея с тоя запушен нос. Трябва да дишам през устата и ми е някакъв абсолютен кошмар. Не мога да спя, започва да ми става зле, просто не мога. Като си пръсна капките поне 5-6-7 часа съм ок. Иначе ще се побъркам.

# 324
CandyMandy
И аз бях така, преди 1 седмица, спря ми гаденето за няколко дни.
Обаче сега от няколко дни имам много силни позиви за повръщане и ми е още по-лошо.
И аз си помислих, че нещо не е както трябва, но всичко е наред. Не се шашкай, бъди спокойна. Аз от нерви си докарах безсъние. И скед прегледа ми мина всичко и сега си спя.
Успех!

# 325
Много ти благодаря! Тази нощ беше едно спане… като твоето… благодаря 🍀

CandyMandy
Обаче сега от няколко дни имам много силни позиви за повръщане и ми е още по-лошо.
И аз си помислих, че нещо не е както трябва, но всичко е наред. Не се шашкай, бъди спокойна. Аз от нерви си докарах безсъние. И скед прегледа ми мина всичко и сега си спя.
Успех!

# 326
Аз не разбрах имаме ли фейсбук групичка?

# 327
Много ти благодаря! Тази нощ беше едно спане… като твоето… благодаря 🍀

CandyMandy
Успех!

На мен също ритъма ми за сън е станал на нищо. Нямам други деца и мога да си позволя да ставам наобяд, но е много досадно да си буден по цяла вечер.

# 328
Аз пък заспивам много рано, тези ми се случи два пъти да заспя още в 20:00 ч. После се събуждам към 2;30 за пишкане и стоя будна до 4 ....  И после алармата звъни в 6;30 и цял ден съм като парцал....... Посред нощ се подпирам отстрани с възглавници, хич не ми е удобно да спя настрани ..... А още е едва началото.

# 329
Аз пък заспивам много рано, тези ми се случи два пъти да заспя още в 20:00 ч. После се събуждам към 2;30 за пишкане и стоя будна до 4 ....  И после алармата звъни в 6;30 и цял ден съм като парцал....... Посред нощ се подпирам отстрани с възглавници, хич не ми е удобно да спя настрани ..... А още е едва началото.

Точно това си мислех сутринта... още си позволявам да спя по гръб, но още 1 - 2 седмици и ще трябва да се откажа от това... а хич не ми е удобно настрани...

Общи условия

Активация на акаунт