Ноемврийски бебета 2023г.

• 48 746
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Хубав въпрос, точно преди няколко дни и аз се чудих същото, но тези дни ще се консултирам с АГ…

Момичета вие докога ще пиете фолиева киселина аз съм в 12 г.с и незнам докога да пия.

# 586
  • София
Аз ще я пия самостоятелно до края на третия месец,след това си я има във витамините за бременни.

# 587
Момичета, които сте били на ФМ в Оскар клиник - пускат ли татковци на прегледа и има ли къде да се паркира около сградата? Благодаря!

# 588
  • софия
Здравейте! Скоро не съм се включвала Simple Smile вчера минах бхс и фетална. Всичко и е наред на госпожицата. Иначе един ден си викам мина вече първия период - не ми се гади, имам енергия, всичко е наред, иии на следващия айде пак .. гадене и никаква сила и енергия. Е днес ми е от кофти дните. Също така се усещам, че се уморявам и задъхвам много бързо и започват да ме болят тазобедрените става като походя повече. А коремът ми е все едно в 5-ти месец .. с първата бременност тези неща запопнаха след 7-ми, а сега съм още в 3 .. не знам как ще се развият на там, ама и търчейки след 2-годишно някак трябва да се случат нещата Simple Smile при вас има ли вече такива усещания?
P.S. ако за някой ще е полезно. Феталната я правих в Марковс при д-р Атанасова, много съм доволна. Имаше къде да се паркира, взеха ме точно на часа, обяснява много подробно, цената беше 160лв, и пуснаха таткото да присъства. Simple Smile

# 589
Аз не съм писала скоро, но миналата седмица на прегледа АГ ми каза, че вижда малко отлепване и каза, че вижда омфалоцеле и ми препоръча да пусна пренатален тест. Аз така или иначе съм си взела час за 9-и, но честно казано малко ме стресира, въпреки че каза, че може да се израсте до 12-13 г.с.

Вчера ходих при АГ по ЗК, не видя нито отлепване, нито ми спомена нещо за омфалоцеле, но пък тя работи с доста стар ехограф. Аз съм с тромбофилия и я питах за кръвотока, каза че във Варна само Желязкова имала апаратура да следи кръвоток към бебе и то чак след като плацентата се образува. Има ли някоя по запозната, защото съм почти сигурна, че с първата ми бременност д-р Нешев ми следя кръвотока в Св. Климентина.
Както и да е де, така или иначе нищо не мога да направя освен да чакам и да се надявам, че ще си имаме здраво бебче. Иначе го видяхме - махаше си с ръчички, с краченца, правеше кълбета - съвсем като истинско. В 10 г.с. и зверската умора сякаш намаля, но все пак гледам да си почивам възможно най-много.

Та, сега съм поставена пред голяма дилема. Иска ми се да се следя по ЗК и на частно, защото няма да издържа да виждам бебето веднъж месечно, предвид миседа ми миналата година. Знам, че и през ден да се следя, пак не е гаранция, но бих се чувствала по спокойна. Та, чудя се дали мога да ходя успоредно по ЗК и на платена ЖК или няма как да се случи? Grinning

В крайна сметка, ако няма такъв вариант ще си ходя на платената ЖК и евентуално при доктора, който съм си харесала за раждане веднъж месечно. Но всичко това, след като, живот и здраве, се окаже, че всичко е наред. По принцип съм позитивно настроена, гледам да не се стресирам излишно и нямам търпение да дойде 18-и за ранната ми ФМ и се надявам до тогава да са излезли резултатите от пренатеста и всичко да е наред!

Та, някоя да има опит с диагноза омфалоцеле? Доколкото четох е нормално до 12-13 г.с. и заради това АГ даже не го споменават, но пък моята изрично ми го каза, написа го на ехографската ми снимка и каза задължително, че ще проверим следващия път дали се е затворила коремната стена.

Едит: И другото, което ме мъчи е събуждането през ноща за тоалетна и последващата невъзможност да заспя. Кокоря се по час, два и заспивам малко преди да трябва да ставам за работа, супер неприятно.
[/quote
 Във Варна само Желязкова има лиценз и образование до колкото зная към НЗОК или както и там да се води да прави фетална за това и на нея може да се разчита на апаратура и да следи кръвопотока. Аз ходя при нея, защото съм с рискови фактори и съм много доволна, но се чака бая. Инъче и аз ви изтървах тази седмица и те станали тук някакви патардии, подкрепям Wonder май беше ника и, че трябва да сме толерантни към на всеки наборялите теми нали за това сме тук да си споделяме и да сме си опара, другото го има навсякъде. Не бих могла да оправдая грубост с хормони и аз ги имам но не си позволявам да съм груба така, че нека не се крием зад тези неща. Ние чакахме 3 години за да имаме бебе, но нашите трудности или на която и да е не бива да омаловажават терзанията и трудностите на другите изобщо съпоставянето на чувства е абсурдна.
Инъче придърпванията и болките са нормални вече в тези седмици да започнат, матката расте. Аз имах ситуация миналата седмица, излязох на разходка и ми се доходи до тоалетна по голяма нужда, но бях в парка и решех да се стискам до вкъщи- живея на 10 мин. Обаче ужасно ме боля после ниско в дясно цял следобед и се обадих на док бая ме нахока и каза никакво стискане по какъвто и да е повод малък или голям, точно защото матката расте и е между мехура и не знам си кое и да не стане фал. Пих нош па няколко пъти и ми мина. Та споделям ви да не правите като мен хах

# 590
Момичета вие докога ще пиете фолиева киселина аз съм в 12 г.с и незнам докога да пия.

Миналия път на своя глава я пих до край. Няма вреда от нея. Сега на ФМ ми казаха до 13 седмица, АГ ми каза същото, аз ще си допия блистера и след това мисля, да спра. На ФМ ми казаха, че след 13 седмица няма значение за плода пие ли се фолиева или не...

Момичета, които сте били на ФМ в Оскар клиник - пускат ли татковци на прегледа и има ли къде да се паркира около сградата? Благодаря!

Пускат. Ама нашия беше ангажиран с едно диване, което на прегледа щеше да пощурее Grinning има къде да се паркира. Малко е оффроуд (в смисъла, че всичко наоколо е в строежи), но все пак, има! Има и удобна спирка на градския, така, че каквото ти е на душа можеш да ползваш.

# 591
Здравейте мами, знаете ли къде мога да разчета резултатите от скрининга.

# 592
Здравейте, къде ходихте за фетална и БХС и какво ви е мнението? Останахте ли доволни? Спряла съм се на д-р. Анна Богданова и д-р.Стратиева като Марковс също са вариант. Благодаря Ви много!

# 593
Прегледа ми го извърши проследяващия ни гинеколог, който е страхотен лекар, а в майчин дом ме прати за кръвни изследвания
Здравейте, къде ходихте за фетална и БХС и какво ви е мнението? Останахте ли доволни? Спряла съм се на д-р. Анна Богданова и д-р.Стратиева като Марковс също са вариант. Благодаря Ви много!

# 594
С първата ми бременност и аз се бях спряла на Богданова, но моя приятелка след фетална при нея не й беше видяла проблем с плода Sad и не ми се говори какво изживя. Тогава веднага си презаписах при. д-р Марков и ми даде много полезни коментари при прегледа.
Две приятелки се и следиха при Богданова и тя всеки път ги забравяше и се държала малко студено. Марков е много готин, пак съм си записала час при него.
Съжалявам, ако засегна някого с коментара си, който харесва Богданова, сигурна съм че е професионалист, просто реших да споделя, за да ми е чиста съвестта.

# 595

И предната и сега при Стратиева. Да, чака се много. Да, часовете във Оскар вървят със закъснение. Обаче специалиста е важен. Има завършено образование в сферата на феталната морфология в Англия (повече може да се прочете в интернет), но постоянно посещава конгреси и си актуализира информацията. Между другото точно тя се бори да въведе Аспирин Протект за превенция на жени с дадени проблеми. Прегледа е много обстоен и не се бърза - гледа си всеки детайл. Така, че аз я препоръчвам с 2 ръце.

# 596
Как така не е видяла проблем? Ами майката как е разбрала? Моля, дайте повече уточнения, ако е удобно… аз се ошашках сега дали, ами, ако… 😁 благодаря

С първата ми бременност и аз се бях спряла на Богданова, но моя приятелка след фетална при нея не й беше видяла проблем с плода Sad и не ми се говори какво изживя. Тогава веднага си презаписах при. д-р Марков и ми даде много полезни коментари при прегледа.
Две приятелки се и следиха при Богданова и тя всеки път ги забравяше и се държала малко студено. Марков е много готин, пак съм си записала час при него.
Съжалявам, ако засегна някого с коментара си, който харесва Богданова, сигурна съм че е професионалист, просто реших да споделя, за да ми е чиста съвестта.

# 597
  • София

Трудно, но се намира къде да се паркира. Таткото даже му казаха да дойде с мен на прегледа и седеше и гледаше и питаше като има въпрос лекарката докато ме преглеждаше.

# 598
Минах при Михова днес днес първа ФМ в Надежда. Тя ме гледаше и с предишната бременност. Чаках около 10мин. Всичко изглежда наред, има каквото трябва където трябва. Кръвни пуснах и резултат - до другия петък, но би трябвало уж всичко да е наред.
Простете бременния ми мозък, на кой трябваше да пиша да ме добави в групата във фб?

# 599
[video][/video]
Аспирин протетта е малко вож с две устриета. Специалистите по репродуктивни проблеми вече изобщо не го препоръчват както преди след трансфер да се пие, защато доказано вреди на лигавицата и прави имплантацията трудна. При тромбофилия го включват вече на по-късен етап след + тест примерно ако има нужда. Аз на първия си цикъл ин витро пих месец преди трансфера по препоръка на генетика, който ме следеше и смятам, че на това се дължи не успехът ми, но до тогава не знаех за тези нови проучвания и методики. Та искам да кажа, че всяко нещо трябва да се поставя под въпрос дали е добре за конкретния случай.

Общи условия

Активация на акаунт