Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 44

• 46 198
  • 774
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, не знам дали съм на правилното място.... А, дано, че вече не знам къде да търся Simple Smile
Спешно ми трябва свестен архитект/проектант от София да направи проект за достройка на къща, и евентуално след това да съдейства за изпълнението му.
Моля за препоръки. Може и на лични.
Благодаря ви предварително!

# 226
  • Пловдив
Момичета ,влизам с въпрос и ще помоля за вашата откровеност .Би ли Ви бил полезен мой блог ,видео или ФБ страница (познавайки ме ,знаете ,че не целя някакви финансови облаги) ,засягащи по-важните и различни неща от строежа  - изолация ,дограма ,климатизация и рекуперация ?Включваща проектните параметри и  реализацията с все подобрения и нежелани резултати ?
Давала съм много информация тук ,но е много разпръсната и доста често на Л.С получавам молби за по-изчерпателно инфо по даден въпрос .Отговарям ,доколкото е в компетенцията ми ,но се изтощавам ,често да повтарям уж еднакви неща . 
Опитах да дам първоначално инфо в нашумяла ФБ група по въпроса ,но явно там не се търси наистина взаимопомощ ,а разработване на платформа с цел финансови облаги от създателя и  ,което разочарова моята наивно искрена душа .

# 227
Супер, аз мислех да карам ММ видеа да записва с полезни съвети.
Ако имаш свободно време и сили давай! Българинът не обича да плаща и обича да прави доста неща сам. То и на така нар. специалисти не винаги може да се разчита, та си мисля, че ще е много добра идея.

# 228
  • Пловдив
Аз не обичам да се снимам,но някак това ми изглежда най-достъпния начин, особено за запознаване с ОВК инсталацията .Лятото имам свободно време и ще го осъществя .
Драго,ММ направи баните ,благодарение на видеа, така че навивай ,много са полезни  Simple Smile
  Според данните от отоплението с Шели ,архитектът ни смята ,че сме рекордьори ,защото не е виждал подобен резултат ,въпреки топлата зима .Та дано повече хора се уверят в ползите от енергоефективност .

# 229
nelina, аз съм много впечатлена от твоята информираност, а и умееш да даваш широкоспектърно обяснение, така че човек добре да се ориентира, а това е толкова ценно. Заплюла съм си те мислено да се обръщам към теб, когато нещо конкретно ми дойде до главата Laughing с което смятам, че отговарям на въпроса ти - или систематизирай под някаква форма в блог, или винаги ще има кой да те тормози на лични. Kissing Heart

# 230
  • София
Нелина, много щедро от твоя страна! Винаги помагаш, и не само ти, разбира се! Ако за теб е по-лесно, да, ще бъде безкрайно полезно!
И аз като drago, но ако знаех колко много грешки ще се допуснат, щях да направя YouTube канал "Не правете така".

# 231
  • София
Нели, има зверска нужда от ткаова нещо - със или без финансова облага, на мен не ми дреме. С интерес ще гледам и разпространявам видеата/статиите! Всички YouTube канали за ремонти в даден момент преминават в "живот на село", "градината", "децата на село", "облагородяване на селата" и така нататък. Или са клипове на майстори, които я ще обяснят защо по този конкретен начин правят нещата, я не. Канал стриктно за строителство и ремонти, с твоите знания и възможности и знанията на ТМ, определено би бил полезен. Особено ако го зпаочнеш с цел обобщение "как се строи къща". Впоследствие само ще си покаже в каква посока да се развие. нищо не пречи с Драго да се комбинирате в даден момент. Може и с интериорния дизайн да придължиш. Може да каниш специалисти да се включат или дори нас тук, с коментари и полезни съвети... Според мен, познавайки те как разучаваш и как обясняваш, как разсъждаваш и как приемаш различен от твоя опит, си супер подходящия човек да направи нещо такова. И няма нищо лошо, ако в няккаъв момент ти носи доход (ама съвсем нищо) Simple Smile

Наскоро търсихме видеа за лепене на гнайс по цокъл - ами то хубаво показали, че слагат армировка, ама не казали защо и дали винаги е 100% наложително. Не че нещо, ама самото лепене и сам ще го нацели човек - разбъркаш ли материала, как се лепи с него не е ядрена физика.

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 19:37 от ToniShu

# 232
  • Sofiа
О, Нелина, ако наистина имаш сили да го направиш би било страхотно!
В настоящоя дигитален свят, в който съществуваме това даже би имало и потенциал за развитие, а колко ще е полезно за такива като нас, дето те спамят с безкрайни въпроси и молби за съвет Heart
Трябва да се подготвиш и за хейта, който ще получиш от всякакви "майстори" и "разбирачи"

# 233
  • Бургас
Нелина поздравления за решението, няма да е лесно с времето, но ти си пример за мен. Успех.

# 234
Наскоро търсихме видеа за лепене на гнайс по цокъл - ами то хубаво показали, че слагат армировка, ама не казали защо и дали винаги е 100% наложително.

Отговарям ти на въпроса - армировката се слага, за да държи гнайса, защото е тежък ако отдолу има фибран/стиропор. Армировъчната мрежа се хваща с дълги дюбели за зидарията. Ако не се сложи след време ще се разлепи и ще изпопада.

# 235
  • София
А, Драго, аз знам (ММ ме е образовал). Но чисто теоретично може някой да не знае и да е по-шматка от мен. Ако човек прави нещо с образователна цел, следва да е направено като за полуидиоти, за да е полезно (както умее Нели да обяснява). Това го знам със сигурност, защото работата ми е да инструктирам хора и да пиша процедурите, които да следват. Е, няма как да не обясниш на човек зщао прави това, коеот искаш да прави, а после да чакаш да го прави с разбиране. Според мен точно това липсва в повечето видеа. Писмено в нета има инфо, но си е разпокъсано.

# 236
Нелина и аз те приветствам за прекрасната идея! Дерзай! Винаги има нужда от такава информация, а когато е поднесена коректно и професионално е още по-полезна.

# 237
  • София
Нели, страхотна идея! Вече имаме рекуперация, вдъхновени от теб и твои съвети! Има и неща които сме пропуснали, като дограма на външен ръб и транспортен профил, предстои да видим какво още Simple Smile Определено чек лист с опции за детайлно изпълнение и твоите компетентни и конкретни обяснения би били много полезни. Поздравления! ❤

# 238
Нелина, страхотна инициатива!
Ако имаш нужда да показваш и други примери - насреща сме Simple Smile!

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 08:00 от nellytan1

# 239
Домейнът nelina.org e свободен. До колкото мога, ще ти дам съвети за сайта. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт