Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 44

• 45 139
  • 774
  •   1
Отговори
# 570
  • София
ToniShu, ние също бяхме се засилили в тази посока. Но едното семейство комшии отказа да се включи финансово не защото не може да отдели Х лв, а защото според тях настоящия кмет ще си го запише като собствен актив. А обещания им дава два мандата вече и то не за насипване, а за асфалтиране с тротоари, за подмяна на ВиК мрежа... И те се борят сега друг да стане кмет, и така...
Всъщност имат устно потвърждение от двама човека, че една и съща улица в селото е асфалтирана осем пъти документално. Не знам къде може да се проверят тези документи, но ще бъде интересно да се извадят преди изборите.

# 571
  • София
Преди вече доста години живеех в друга вилна зона на София, пак почти в града (Враня-Герман). Улицата беше черен път, който момчетата ни, заедно с хазяина, запълваха с чакъл всяка пролет. Имахме съсед с контакти (не ниско ниво) в Столична общината - щом било асфалтирано по документи, да не сме се надявали някога някой да "повтори" асфалтирането.  А човекът беше проверявал за себе си, живееше там постоянно.

# 572
  • Пловдив
Имам чувството ,че документално живеем в някакви китни Швейцарски села .Ами то , всичко ни е уредено .Хей ти път ,хей ти канализация ..
Преди да закупим сегашния парцел ,в далечната 2008г.бяхме закупили друг парцел в друго населено място наблизо. Половината село с канализация ,другата половина (нашия имот) с , аха , стартиращо изграждане на същата .Десет години по-късно канализация няма ,но по документи е изградена .Ясно ни стана ,че няма да я бъде и се отказахме да строим там .Пазим парцела ,може за децата ,  един ден,  да я изградят .  Confounded

# 573
Момичета, ако има някоя от вас в София на свободен пазар, може ли да ме светне кой доставчик да избера. В момента сме ERM B4. Разбрах, че е добре да съм на цена Борса +

За съжаление не е за къщата, а за нежилищно помещение.

# 574
  • София
Ние сме при Токи. Не съм очарована, не съм и отвратена. Като сключвахме договор, цената беше по-ниска от тази на ЧЕЗ (тези все не ги запоням как се казват към днешна дата). Договърт ни е с клауза за прекратяване с 30-дневно преидзвестие, без неустойки; не е срочен.

# 575
Питах преди време за водомерна шахта - намерих и монтирах. Понеже не съм открил още строителната площадка (поради липса на строител), имам ли право пусна сградното отклонение и да си ползвам вода от водопровода или не?

# 576
  • Пловдив
Забравила съм ,но след РС нямаше ли отново съгласуване с ВИК ?И има един чертеж ,на който пише ситуация и е показано точно ВИК отклонението .
Нямам спомен да са искали откриване на площадка за ВИК ,но пък идват лично за свръзката с главния водопровод ,не може сам да си свързвате ,когато искате .

# 577
Забравила съм ,но след РС нямаше ли отново съгласуване с ВИК ?И има един чертеж ,на който пише ситуация и е показано точно ВИК отклонението .
Нямам спомен да са искали откриване на площадка за ВИК ,но пък идват лично за свръзката с главния водопровод ,не може сам да си свързвате ,когато искате .
Да, имам такъв чертеж (наречен Ситуация) и го оставих в местния клон на ВиК, които ми казаха да си монтирам шахтата, да донеса водомера и те ще дойдат да ме включат. Обаче от Надзора ми твърдят, че въпросното Отклонение е част от целия проект за къщата и не може да се прави нищо по него, преди да е открита площадката. А на мен ми трябва водата, за да циментирам няколко стълба, щото нямам ограда и трябва по някакъв начин да оградя имота ... Нямам наблизо комшии от които да поискам вода.

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 17:34 от TorbaLan1

# 578
  • Пловдив
Нямам спомен да са ми искали акт 2 (откриване на площадка) за каквото а да било .За всичко само с РС се ходеше .
Сега се сетих ,че нашият строител се бе замотал документално и пуснахме откриване на площадка 1г. по-късно ,къщата вече бе изградена .Да не влизам в подробности отново защо се случи така  ,но е доказателство, че не са ни го искали във ВИК .

# 579
Питах преди време за водомерна шахта - намерих и монтирах. Понеже не съм открил още строителната площадка (поради липса на строител), имам ли право пусна сградното отклонение и да си ползвам вода от водопровода или не?
Може ли да споделите каква шахта сложихте и дали сте доволен?

# 580
Взех я от тук: https://www.reliks-vibro.com/bg/product/shahta-vodomerna-100-120-115sm
Единствен недостатък е, че капакът е много привличащ вниманието.

# 581
Здравейте, някой запознат ли е дали имаме право да строим плътна ограда, тъй като имотът граничи с нива?

# 582
  • София/Варна
според мен може, но трябва да имате одобрено проектно решение и разрешение за строеж по 147 от ЗУТ

# 583
според мен може, но трябва да имате одобрено проектно решение и разрешение за строеж по 147 от ЗУТ

Благодаря, ще прочета тази точка от ЗУТ. На нас ни отказаха, тъй като към нива (пак според ЗУТ, но мъжът ми не е запомнил точката към нива можело само и единствено телена мрежа...) Честно казано много ми се иска да не е вярно, тъй като от нивата ще идват всякакви мишлета и змийчета в нашия имот. Става въпрос за община Божурище, ако има значение. (Ние внесохме проект от конструктор, но от общината ни отказват и искат да си изтеглим документите)

# 584
  • София/Варна

Благодаря, ще прочета тази точка от ЗУТ. На нас ни отказаха, тъй като към нива (пак според ЗУТ, но мъжът ми не е запомнил точката към нива можело само и единствено телена мрежа...) Честно казано много ми се иска да не е вярно, тъй като от нивата ще идват всякакви мишлета и змийчета в нашия имот. Става въпрос за община Божурище, ако има значение. (Ние внесохме проект от конструктор, но от общината ни отказват и искат да си изтеглим документите)
Тъжно е, но винаги има значение в коя община сте. За съжаление всички главни архитекти си тълкуват ЗУТ различно.
Искайте писмен отказ. Той трябва да е законосъобразен, т.е. член и алинея по която ви отказват. Не се съгласявайте да си изтегляте нещата без писмен отговор, за да е ясно какво точно Ви отказват.
Забравила съм да напиша първия път,че вашия имот трябва да е УПИ

Последна редакция: нд, 23 юли 2023, 16:59 от Gerundiq

Общи условия

Активация на акаунт